Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Како што реков, веќе имаш мега-градови во подземјето на Марс. Во преговори се места и на Месечината. На Венера веќе има вселенска станица. Најден е начин, со помош на науката и технологијата, само самата јавност нема пристап до тоа.Авторот на клипот погоре, некаде на крајот пишува дека откако ќе помине сево ова нов живот ќе се роди на земјата, и дека ќе ја искористиме технологијата и науката за повторно да создадеме место за живеење. Па дај ве молам, кој може со сигурност да каже дека тоа воопшто ќе се случи? А и да се случи со која сигурност може да кажеме дека повторно ќе се роди живот на планетата?
Бидејќи види го Марс каков е, а сепак има живот на него. Животот ќе си најде начин да го продолжи своето постоење.
Да, они сметаат на тоа ти да не веруваш, полесно за нив. А ако воопшто нешто катастрофално се случи до 2012 (во кое лично не верувам) ти и сличните, поради неверување ќе дознаете последни. А знаеш како велат за таквите, дека поради примање и прифаќање ена веста во 5 до 12, нема да имаш шанса нешто да направиш и да се спасиш.Можеби некои организации како НАСА знаат "нешто" за ова и како и дали ќе се случи во 2012, и дали навистина постои таа планета Нибиру ама можеби не сакаат да ни кажат и го кријат тоа од нас, ама мене едноставно не ми се верува.
Значи не се замарајте многу што ќе биде за 3 или 300 години од сега бидејќи не знаеме утре што не чека, а не за 3 години.
Bette safe then sorry. Ако сум здрав и прав утре, сакам да бидам и после 3 години. По можност и 300 .
Науката и научната фантастика ги дели навистина тенка линија според мене, но сепак има разлика. Пази како ги конструираш речениците.Уживајте си во животот и не се сеќирајте многу за ова, си има научници и они нека се грижат, не за џабе и така си ги посветуваат животите на научна фантастика.:smir::pos2::pos2:
А тоа дека има наулници кои се грижат за тие работи е едноставно неодговорно. Тие научници се грижат како да го спасат својот задник, и за разлика од нив, јас, ти и сличните нема да бидеме многу потребни кога ќе се селат на некоја друга планета. Apokalipto може ќе го земат, ако е навистина генетичар :icon_bigg
Многу медиуми, просто телевизијава и веснициве се преплавени.ќе кажам дека ова е само еден убав маркетинг трик, кој во денешно време го применуваат многу пишани и електронски медиуми
Да, ако ја пропагираат како мит веста. Никој нема детално соопштено што навистина се очакува таа година да се случи.со цел за зголемување на нивната читаност/гледаност.
Доакзи има, ама што те прави да мислиш дека некој ден тебе (или било кој) лично ќе ти бидат презентирани? Тоа никогаш нема да се случи.Но, постојат работи за кои, доколку се пласираат во пошироката јавност, треба да се има многу добри докази.
Гледам која паника предизвика 2012, сите се смејат кога ќе го чујат зборот.Ваква информација за луѓето значи паника и е многу невкусно истата да се пласира.
Има една многу убава логика, се вика филтрација. Пријателка на мајка ми работи во вести, СИТЕ информации се филтрираат. Уредникот одлучува што да се појави на вести/дневник, а што не. Најчесто за одедена комбинација на вести добива доста голема цифра на пари. Обично кога обозебедува вести на начин на кој некого величи, или кога пласира информации кои тој некој сака јавноста да ги чуе.Има тука една многу убава логика - доколку сево ова беше вистина, сите вести би започнувале со оваа информација.
Затоа ниеден медиум нити збори за Нибуру, нити за 2012, нити за поларна замена - ништо!
Но затоа секој ден се јаде го*на за свинскиот грип, и за тоа како сме за влакно пред влезот во НАТО и ЕУ и дека спорот мора де реши.
Го форсираат сето тоа за да ти влезе во психата. Луѓево се попараноични за свинскиов грип наго Нибуру и 2012, на кое гледаат со смеење.
Еден филм. Холивуд повеќе филмови има направено за рептилијанине, од колку за 2012 и Нибуру.Ич... дури ни филмови не снимаат за тоа.
Тоа е поентата. Нема да успее. Тоа не е дел од планот. Само мал процент од човештвото е во план да се спаси. Останатите оставени на милост или немилост на ситуацијата.добро но како ние ќе стингемем до тие планети не ми е јасно како цело човештво ќе успее да се префрли таму?
Разгледај ги детално Alternative 1,2,3 и 4 .