mislam i jas isto ke bide, mozno e pocetok na nova era , na coveckoto postoene, nov svetski poredok,new age
ЗАКЛЕТВА ПРЕД ЗЕМЈИНАТА ТОПКА И ПРЕД УСТАВОТ НА НОВАТА ЕРА
Во името на познатата и непознатата природна и вселенска материја што ми овозможила да избијам на површината на земјината топка како совршено живо суштество човек ,јас сум горд,бидејќи сум со ум и разум да застанам пред секој жив организам организам што ме опкружува и да значам нешто за него.Да се зближиме,помириме,со гест,крик,здив,пот и поглед да се предупредуваме па и физички да се бориме бидејќи сме поврзани и имаме нешто или дел взаемна материја.Да вршам пресметки со записи и скици,да пронајдам алат и да го искажам тоа со јасен говор,да пеам,се смеам и да се радувам на својот и на другиот род.
Плането земјо, со својата природна моќ си ми овозможила да опстојам ,нудејќи ми се што ми е потребно но јас како ЧОВЕК во име на човековиот род мислејќи дека пре многу си ми дала по некогаш си земам за право и да ти погрешам негувајќи го својот личен интерес.Но истиот увиде од минатото дека не може против тебе или против твоите закони да се бори и да ги совлада ,бидејќи ти без милосно ти со твоите заби го следиш на секаде,го предупредуваш а потоа го казнуваш или му возвраќаш на направеното зло.
Но ветувам во име на човековиот род дека ќе ти се поклонам бидејќи си наша родилка,и на злото што ти го нанесуваме пак ни даваш опстанок но во друга форма.Со тоа дојде денот да се свртиме према тебе и да прочитаме што всушност бараш ти од нас за возврат на дарот што си ни го подарила.
Како нај прво,не дозволуваш да се одвоиме од тебе,туку во секој момент не ставаш во твоите прегратки и не милуваш со обросување како и другата материја што е со тебе.
Се обидуваш и успеваш на секаков можен начин да му вметнеш течност на секое живо суштество што си го создала и му одредуваш времетраење во саканата материја и вметнуваш течност и на секоја тврда материја и со тоа ја будиш и предупредуваш да биде внимателна и да го пружа потребното од истата.
Гледаме и се чудиме на твојата моќ и сила.
Не си даваш за право да го забрзаш движењето ни од ветерот и од другите разно разни притисоци па да не го нарушиш животот на никого.По некогаш знаеш да го смениш обликот и формата но потребниот багаж си го носиш и никого не оставаш.Не ја испушташ твојата цела течност во ист момент туку тоа си го одредила токму заради нас со другите – туку тоа го дозволуваш со површинско и подземно движење на истата и тоа многу прецизно.Избегнуваш и од висина да ни нанесеш зло со твојата течност,туку ја раздвојуваш во вид на капки со оросување а не со течење.
Можеме да се чудиме и да речеме ФАЛА .
Многу строго водиш сметка и на потребната влажност од течност или заштитен зид со штит,пофторно ти ФАЛА.
Значи со зидот и штитот се чуваш да не се удриш со друга планета или го погрешиш патот,пофторно ти ФАЛА.Со помош на течноста не сакаш да се движиш на повеќе оски (чудно,но признавам пофторно ти ФАЛА,или голема почит према тебе).
А јас како човек со тие па и други твои способности можам да подвлечам дека си ТУРБИНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ПРЕДМЕТИ И ТЕЧНОСТИ -ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ.
Па затоа јас како човек бидејќи од твоја страна сум создаден како голо живо суштество и ми е потребна дополнителна потребна ЕНЕРГИЈАза мојот опстанок.Ќе си дозволам и да ми дозволиш твојот начин на движење со твојата готова природна материја (дрво,течност и друга комбинирана материја) да составам турбина на по мала оска но со твој закон а да ми служи за производство на секаков вид потребна ЕНЕРГИЈА.А со истата ќе го спасам и другиот воздушен свет и ќе му давам помош за негов опстанок за да взаемно да го продолжат животот со водениот свет,и на тебе плането земјо ќе ти помагам или со истата турбина ќе составам ѕид со штит и ќе го бранам и чувам природниот устав на новата ера.Закони што ние ги штитиме со броење и запишување.И другите нови по натамошни откритија од наша страна а важни за тебе земјо ќе ги ставам под реден број во уставот и ќе настојуваме твоите закони да не ги прекршуваме и повредуваме бидејќи ти тоа го заслужуваш.
ова е извадок од уставот на новата ера под името
ЧОВЕК-БАЛАНСЕР НА ВОЗДУШНИОТ И ВОДЕНИОТ СВЕТ и е регистриран како таков на 03-03-2004година. ВОЈО УШЕВСКИ
ПОЗДРАВ