16 годишно девојче со посебни потреби бремена од својот татко

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
На времето ваквите изроди ги каменувале до смрт!

Ваквите навремето случајно паѓаа од трактор, од комбајн или под тркало на цистерна!
kakov traktor ili kombajn, za vakvi ne luge samo kinesko scenarijo,:violent1::violent1: strelanje na plostad i nisto drugo. se drugo e trosok na drzavata...

Добро бе... Ајде девојчето било заостанато, ама татко и? Тој позаостанат од неа...

Би ги бесел ИТНО ваквите случаи на плоштад во Скопје, сите да гледаат и да учат. Добро бе ова го немаше до пред некои 6-7 години. Некако сега зема замаф, дали од благите казни за педофилите, дали од тегнењето на судските процеси..

И што фајде од смртната казна? Ќе го казниш човекот така? Ќе се мачи тој минута две и толку. Еден помалку човек на планетава.

Доживотната казна, седењето во самица, гниењето во зандани, ако јаде неколку кришки леб во денот е подобро, него само да се мачи една минута за време на смртната казна. Со таа казна само луѓето кои го гледаат тоа ќе бидат задоволни, тој не го добива заслуженото.
Јас сум повеќе за криминалецот да пати. Со смртта тој не пати.
За вакви злосторства треба голи оток, самици и најлоши измачувања, а никако смртна казна. Смртната казна иде дури во негова корист, помалку измачување. Криминалците треба да платат убаво за злосторството, смртта не е од корист.

И што фајде од смртната казна? Ќе го казниш човекот така? Ќе се мачи тој минута две и толку. Еден помалку човек на планетава.

Доживотната казна, седењето во самица, гниењето во зандани, ако јаде неколку кришки леб во денот е подобро, него само да се мачи една минута за време на смртната казна. Со таа казна само луѓето кои го гледаат тоа ќе бидат задоволни, тој не го добива заслуженото.
За вакви злосторства треба голи оток, самици и најлоши измачувања, а никако смртна казна. Смртната казна иде дури во негова корист, помалку измачување. Криминалците треба да платат убаво за злосторството, смртта не е од корист.
pa dobro ke go stavis vo samica, zatoren izoliran od se, zarem nema da zemes odgovornost prema nego, hrana, ova, ona,dolzen ke bides da go tretiras na bilo koj nacin taka?
/

Море немаме, така да Голи Оток отпаѓа. Државава ни е мафија, никој затвор не е сигурен (ке избега или ке го пуштат театрално), судиите се подмитливи. Затоа смрт. Нема да пати да, ама ке патат сите живи околу него... и не само тоа, туку и знаен незнаен ке кажат дека обесија педофил на плоштад. Па да видиш како ке се свестат луѓето.

Море немаме, така да Голи Оток отпаѓа. Државава ни е мафија, никој затвор не е сигурен (ке избега или ке го пуштат театрално), судиите се подмитливи. Затоа смрт. Нема да пати да, ама ке патат сите живи околу него... и не само тоа, туку и знаен незнаен ке кажат дека обесија педофил на плоштад. Па да видиш како ке се свестат луѓето.

Па немаме ни Голи Оток, а немаме ни донесено смрттна казна. Значи и двете работи ги немаме.
Смрттна казна нема ни да се донесе, тоа е спротивно на сите човекови права. Иако и јас посакувам вакви психопати да ги стрелам и лично ако треба на плоштад верувај, но тоа е само за мое и твое задоволство.
Кога ќе размислиш подобро најубаво е тој да пати како што кажав. Да се измачува злосторникот.

Подобро би било да се зајакнат санкциите и казните, се повеќе самиците да се употребуваат, нов изолиран затвор кај нас во Македонија да се направи.
Колку и да сакаме смртна казна нема тоа да се случи. Македонија не донесува сама закони. Ги препишува од оние западначките земји, а тие се против смртни казни. Може некогаш ќе се врати таа, но не во догледно време.
Дотогаш треба да наоѓаме алтернатива, а тоа се зголемени санкции, казнувања и измачувања.

VE molam nekam da navredam nikoj tocno e deka tatkoto bil psiha..NO premestete ja temava ili izbrisete ja OVA e FORUM ne CRNA HRONIKA zal mi e za devojceto-kutroto zivotot i go unistil.................

Најстрога казна за извршител и апел до медиумите вакви работи да не се прикажуваат во вести, па што е ова денес на сите телевизии тоа е ударна вест, ајде нека се објави во некој весник во црна хроника, ама во вести- ви се молам:tapp: мали деца гледаат
а и плус тие психопатите земаат сила кога ќе слушнат вакви работи, па секоја недела има по некој ваков случај
тв медиуми, страм да ви е!!!

Излишно е да искоментирам за соодветна казна на монстумов и за последиците од се` што преживеало девојчето, ама едно нешто ми се наметнува како прашање и во овој и во случаите слични на него: каде е во целава ситуација другиот родител, односно мајката? Како не може да примети што се случува во нејзиниот дом, со нејзиното сопствено дете? И уште нешто: зошто ниту едно од злоставуваните девојчиња нема доверба и не каже на сопствената мајка? Во моментов ми текнува на еден случај каде за цела ситуација знае и мајката, ама од страв не пријавува бидејќи ѕверот и` се заканувал.
Мислам дека треба некаква едукација, некакво информирање на мајките за она што значи заштита од државата и законот при вакви случаи и нивно освестување за да обрнат поголемо внимание кон детето, посебно кон неговата психичка состојба. Посебно важи за руралните средини каде ваквото злоставување е почесто, а мајката е доста неинформирана.

Изгледа и тој “таткото“ е со посебни потреби - психички, оти нормален човек не може нешто такво да направи.

Многу сигурно се за смрт за таткото.НЕ.За таткото само некоја ептен сурова казна и многу бавна но болна смрт.

Нека се воведе реципроцитет, и него нека го силуваат.

Дај јас ќе го силувам, ама со секира на среде Струмица ќе му го пресечам, пизда му материна јас на него, говедо богохулно.

П.С. Се извинувам на администраторите за изразите, но ќе ве молам не бришете. Однапред Ви благодарам

Многу навредливи зборови од “хуманата толпа“.
mob1.jpg

може да се „простудира ликот“ , во смисла да се виде одкаде „дошло“ на некој начин , другото е заошто го сторил тоа ? понатаму колку пати , дали и на некој друг од семејството , фамилијата .. ?

потоа да се превземат сите мерки кои ги заслужува !!!

во секој случај грозоморно и жално , патетично !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom