16 годишно девојче со посебни потреби бремена од својот татко

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Ваквите навремето случајно паѓаа од трактор, од комбајн или под тркало на цистерна!

И после нека каже некој дека не треба да се воведе смртна казна и дека секој човек има право да живее. За сите вакви само стрелање на плоштад.
А и овие на на вести немаат што друго да кажат па вакви глупости презентираат.

А што треба да се премолчуваат вакви работи?
Да си мислиме дека вакви работи само во Америка може да се случат?
Дека вакви работи нема во Македонија?

Ги има многу и ова е трагично!
Ова се случува долг период. Уништен е животот на две девојчиња. Која трагедија е тоа. Плус девојчето е 6ти месец бремена за жал.
Да била порано барем да се абортира. Ете зошто во одредени случаи сум за абортус. Да се роди дете од својот татко. Одвратно.
Ќе кажам уште еднаш жалосно што е искористено ова девојче со посебни потреби.

А казната ќе е 10-15 години на човеков. Тој заслужува да гние цел живот во затвор, никогаш да не види бел ден и да се мачи цел живот. Но тој човек не ни има чуства, штом ова го прави.
Смртната казна мислите ќе му биде доволна? 1 минута мачење ќе го убијат и готово. Подобро е 10тици години да гние во ужасен затвор, него смртна казна. За нас е подобро да видиме како ќе го убијат. За него е подобро да осети ужас, бед, да биде мачен, да гние во зандани.
Но кај нас казните за овие дела се премали. Треба да се воведе навистина доживотен затвор, а не како сега највисоката казна е само 25 години.

Абе како и да е траумите на девојчето ке останат. Таткото не верувам да е нормален т.е психички стабилен. За затвор ке леже а и може да се обеси .. најчест случај во затворите .:toe::toe: Важно девојчињата нема да имаат нормален живот.

p.s ако може насловот да се смени девојчето не е од Струмица да не дојде до забуна.:helou:

Не да се премижува..Али вака сервирани од медиумите, овие вести делуваат малку болно воајерски.
Слично ко случајот со болесникот од Австрија, кој стана ебана медиумска ѕвезда.

На крају краева, што би искоментирал освен грозно?
Коментари се излишни, и постојат институции кои треба да се занимаваат со ова. А, "гадењето" од народот не придонесуе никако.

Е вака ми се допадна ова последното , па да коментирам на основа на тоа.
Вакви теми секој ќе ги коментира со омраза и гнасност, меѓутоа тоа не помага. Ова е знак дека МВР и другите социјални служби во Македонија треба да работат поефикасно за навремено откривање и санкционирање на вакви болесници.Нека запослат и повеќе луѓе кои стручно ќе работат на терен (не само во канцелариите пикаат секакви).

Абе не за џабе во Тексас си постојат опасни закони, фати го, стај го на електрична столица одма, па да видиш како ќе има драстично намалување на бројот на ваквите случаи.

Згрозен сум веќе, аман!
Промена на КЗ, и за педофилија и/или родосквернавење казната да биде минимум 35 години затвор до доживотен.

Да го дадат на црнец да си поигра со него, да осети како е

Ѓубре, не ми се верува дека се почесто има вакви случаи во Македонија!

Добро бе... Ајде девојчето било заостанато, ама татко и? Тој позаостанат од неа...

Би ги бесел ИТНО ваквите случаи на плоштад во Скопје, сите да гледаат и да учат. Добро бе ова го немаше до пред некои 6-7 години. Некако сега зема замаф, дали од благите казни за педофилите, дали од тегнењето на судските процеси..

Koga ge fati nekoj incijativa da se vnesi smrtna kazna ili barem dozivoten zatvor bez moznost za pomiluvanje za vakvi slucajevi.
Preku takvoto od demo-hristijanska partija na vlast koga se po liberalni od sds.

Згрозен сум веќе, аман!
Промена на КЗ, и за педофилија и/или родосквернавење казната да биде минимум 35 години затвор до доживотен.
Требно ти е ваков да гние во затвор... Само џабе лебот го јаде, и по пуштањето (кое најчесто е пола од тие 30 години заради добро однесување), пак ке направи иста работа.

Доволно е да си избери: електрична столица, бесење, стрелање, игла/апче, труење со гас, гилотина.... Има убави опции.

Па психопат,сега да е пред мене како што сум нервозна ќе го убијам со голи раце :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom