Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
И што сега?
Конвертирани или не, вирусот не го снема и луѓето уште умираат од него. Во последно време пак е насилено со бронхопневмонии.

Дури и да не поверува човек дека некој ужива во ова што се случува.
Nikoj ne uziva vo ova so se slucuva. Megjutoa na cela taa maka so virusot, nekoj resi dodatno da im go iskompliciraa zivotot na lugjeto, i od edno zlo se napravija dve.
E toj del doagja do kraj, i na toa se raduvame :)

И што сега?
Во процесот на конвертирање, уживам. Зошто не би? Три години ме навредувавте, од тоа каков човек сум бил до тоа дека сум верувал во теории на заговор! Дури рековте дека сум убивал старци! За жал, за сѐ излегов во право. Но секоја среќа сега сме во ист тим. Имаш дух и енергичност на вистински лидер, така одма ќе се ставиме за капитен. :love:

Зад сѐ што застанавте, со текот на времето отстапивте затоа што науката одела напред. А ти, мислам дека треба да си последниот член на темава кој треба да изразува агресија од овој тип за да не направам една ретроспектива на сите твои ставови и принципи.. за на крајот да си легнеш на брашното.

Нареден пат повеќе разум, помалку емоции. :sleep:

Не така Дамби. :neetaka:
Жените се емоционални суштества, машките логички. Проблемот е што се повеќе жени се оперирани од емоции, а машките со логиката одамна сме скарани. Некои додуша не се, оние што логички објаснаа зашто немало грип, а зашто има корона. :pos:

Малку сублимирано од друг аспект:

the key point — they are impoverishing people. In the meantime, they are taking things away from people, more and more. And they are getting impoverished, little by little, gradually, month by month. Inflation is devaluing their money. And more and more people are being thrown into poverty. It’s the metaphor of the (boiling) frog, right? You raise the temperature little by little, and people don’t even realise, then they die.’

In June 2019, in its Annual Economic Report, the Swiss-based Bank of International Settlements (BIS), the ‘Central Bank of all central banks’, warned of ‘overheating’ in the leveraged loan market. As Vighi would put it, ‘the belly of the financial industry [was] once again full of junk.

In August 2019, the BIS issued a working paper calling for ‘unconventional monetary policy measures’ to ‘insulate the real economy from further deterioration in financial conditions’. This would involve central banks taking on the role of lending to companies during what was signposted as a ‘coming crisis.’
Later that month, G7 central bankers met in Jackson Hole, Wyoming, to discuss BlackRock’s paper along with urgent measures to prevent the looming meltdown.

In September 2019, repo rates shot suddenly from two per cent to 10.5 per cent. ‘Repos’ are short-term collateralised loans, the main source of funding for traders in high-risk markets, especially derivatives. A lack of liquidity in the repo market can have a devastating domino effect on all major financial sectors.

In September 2019 also, the Federal Reserve began pumping hundreds of billions of dollars per week into Wall Street, executing BlackRock’s ‘going direct’ plan.

In January 2020, the World Economic Forum’s annual meeting took place in Davos, Switzerland, where both the economy and vaccinations were discussed.

A week later, China put Wuhan and other cities of the Hubei province in lockdown.

On March 11th, 2020, the WHO’s director general declared Covid-19 a pandemic.

In March 2020 the Federal Reserve hired BlackRock to manage the bailout package in response to the ‘COVID-19 crisis.’

He began to construct what he felt was a more appropriate ‘reverse causality’ — the possibility that, rather than the pandemic having created an economic crisis, it happened the other way around: a threatened implosion of the financial system in late 2019 had ‘inspired’ the faking of a pandemic. The pumping in of what he calls ‘monetary doping,’ using ‘fictitious money’ under cover of Covid, helped the disintegrating markets to recover somewhat. But, in what he describe as ‘a sadistic stroke of genius’, the orchestrators of the plandemic, ‘in order to sort out Wall Street, switched off the engine of Main Street.’ As a result, the financial elite has grown richer and more powerful while the economy on the ground has been decimated.

This, beyond a shadow of a doubt, is the true context for the ‘pandemic’. The lockdowns were necessary to allow central banks to flood their economies with freshly-printed money, while insulating what remained of the ‘real economy’ from the effects of the helicopter money, which was essential to keeping the financial economy afloat but keeping hyperinflation at bay.

The role of ‘vaccination’ is primarily about the initial step of ‘vaccine passports’ on the road to full biometric ID systems to operate the digital currency that will replace the now all but redundant array of existing currencies

But if they could control it, they could influence the whole situation and make it work for them, which I think is what is happening now, because now they are playing with a weapon that they have at their disposal, which is inflation. Not hyperinflation, but inflation, which impoverishes a society; we know that because our money has less and less value intrinsically with inflation. They are now forced to say that inflation is not transitory — it’s here to stay

It’s all about those guys who want to keep their privileges. They don’t want to let go of what they have, fundamentally. They want to reproduce the system as it is, whatever it costs, whatever it takes to do it. And I think what it takes to do it now is to slowly but gradually impoverish people more and more, and control them by authoritarian means. There’s no other way that they can keep the financial sector going as it is without impoverishing people.

Ако оваа реалност (пост-Ковид) претставува за некого радување, браво. Навистина браво.
Емпатија на достижно ниво.

Имам доста блиски пријатели кој веќе патат од повеќе посериозни пост Ковид синдроми, вакцинирани и невакцинирани, повеќето прележани со претежно полесна клиничка слика. Некои од нив (претходно здрави, прави) и во болница си лежат, на кардио и пулмо, пост-Ковид.
Имам и блиски (моја генерација) хоспитализирани во Ковид центар, на другарот сеуште му е критично, неговата сопруга сеуште се држи стабилно. Се молам за нив, дај Боже да излезат на нозе од таму што побрзо.

Патам и јас (без ниту една хронична болест). Патам од брзо заморување при пешачење, понекогаш ако забрзам темпо на одење, се задишувам од дома до кола што ќе отидам. Слично пати и моето семејство. Воопшто не е исто како што беше порано, само што јас не се срамам да ја кажам реалноста, таква каква што е.
Иако на повидок по прележување се беше во ред, немавме никакви проблеми.
Завчера пола ден во клиника го поминавме, испитавме се, сите резултати се океј. Сите лекари велат време и одмор само е потребно, нема потреба за било каква терапија.
Се надевам дека за месец/два ќе бидам тој што бев, секако и моето семејство. Желба ми е пешки да можам да се искачам до средно Водно, како и порано. Дај Боже!
Не е исто 20+, 30+, 40+ годишни и уште повозрасни. Нема правило, нема дефиниција. Во медицината не се секогаш два и два четири.

Што да кажам. Без многу мудрување, чувајте се колку што можете, не сакате да го искусите овој гаден вирус.

Во процесот на конвертирање, уживам. Зошто не би? Три години ме навредувавте, од тоа каков човек сум бил до тоа дека сум верувал во теории на заговор! Дури рековте дека сум убивал старци! За жал, за сѐ излегов во право. Но секоја среќа сега сме во ист тим. Имаш дух и енергичност на вистински лидер, така одма ќе се ставиме за капитен. :love:

Зад сѐ што застанавте, со текот на времето отстапивте затоа што науката одела напред. А ти, мислам дека треба да си последниот член на темава кој треба да изразува агресија од овој тип за да не направам една ретроспектива на сите твои ставови и принципи.. за на крајот да си легнеш на брашното.

Не земај на срце, не е ова некој натпревар сите сакаме да бидеме живи и здрави. И не е прашање на конвертирање или не туку прифаќање на факти и реалноста ;)
Автоматски споено мислење:

Kако тоа у највакцинираната земја у свет болниците се преполни со вакцинирани?
Невероватно, нели?
Мистерија.
Израел е далеку од највакцинирана земја, се смени тоа. 2/3 се вакцинирани 1/3 не е. Исто како Србија добро почнаа ама на крај изгубија кондиција. Сеирот од другите овде е за џабе оти Израел не е више пример за највакцинирана или нешто слично.

Ако оваа реалност (пост-Ковид) претставува за некого радување, браво. Навистина браво.
Емпатија на достижно ниво.

Имам доста блиски пријатели кој веќе патат од повеќе посериозни пост Ковид синдроми, вакцинирани и невакцинирани, повеќето прележани со претежно полесна клиничка слика. Некои од нив (претходно здрави, прави) и во болница си лежат, на кардио и пулмо, пост-Ковид.
Имам и блиски (моја генерација) хоспитализирани во Ковид центар, на другарот сеуште му е критично, неговата сопруга сеуште се држи стабилно. Се молам за нив, дај Боже да излезат на нозе од таму што побрзо.

Патам и јас (без ниту една хронична болест). Патам од брзо заморување при пешачење, понекогаш ако забрзам темпо на одење, се задишувам од дома до кола што ќе отидам. Слично пати и моето семејство. Воопшто не е исто како што беше порано, само што јас не се срамам да ја кажам реалноста, таква каква што е.
Иако на повидок по прележување се беше во ред, немавме никакви проблеми.
Завчера пола ден во клиника го поминавме, испитавме се, сите резултати се океј. Сите лекари велат време и одмор само е потребно, нема потреба за било каква терапија.
Се надевам дека за месец/два ќе бидам тој што бев, секако и моето семејство. Желба ми е пешки да можам да се искачам до средно Водно, како и порано. Дај Боже!
Не е исто 20+, 30+, 40+ годишни и уште повозрасни. Нема правило, нема дефиниција. Во медицината не се секогаш два и два четири.

Што да кажам. Без многу мудрување, чувајте се колку што можете, не сакате да го искусите овој гаден вирус.
Све најдобро и брзо оздравување. Ќе помине со тек на време иако со терапии може да се убрза тој процес ама не верувам дека во Македонија има таква понуда. И пак тоа е пример дека и Омикрон не е за подценување ни настинка или слично. Ако не умираат луѓето не значи дека не може сериозно да заболат.

Последно уредено:
Не земај на срце, не е ова некој натпревар сите сакаме да бидеме живи и здрави. И не е прашање на конвертирање или не туку прифаќање на факти и реалноста ;)
Одамна не земам ништо на срце напишано од Кремчето. Нејзините реплики кон мене станаа катализатор за лечење фрустрации. Ниски и гадни удари. Се трансформираше во една стара верзија од Бијонс, всушност и тоа е: Бијонс бр. 2. :sleep:

Реалноста е таа, ако бегаме од истата ќе живееме во заблуда, а мислам дека беше доста од светот на лагите. 3 години, земи или одземи некој месец, се повеќе од доволно. Време е да се укинат сите мерки, како што прават се повеќе земји во светот и постепено да се вратиме во старата нормала.

Сите да сте ми живи и здрави.

Одамна не земам ништо на срце напишано од Кремчето. Нејзините реплики кон мене станаа катализатор за лечење фрустрации. Ниски и гадни удари. Се трансформираше во една стара верзија од Бијонс, всушност и тоа е: Бијонс бр. 2. :sleep:

Реалноста е таа, ако бегаме од истата ќе живееме во заблуда, а мислам дека беше доста од светот на лагите. 3 години, земи или одземи некој месец, се повеќе од доволно. Време е да се укинат сите мерки, како што прават се повеќе земји во светот и постепено да се вратиме во старата нормала.

Дамби душо, баш ми е жал што твоето кремче ти го скрши срцето...нема да можам да спијам сега:(
Што се однесува за мерките , НИКАКО...не смееме да се опуштиме.
Факт е дека вакцините не делуваат..колку само беше во право на почетокот @bijons, но освен критики и исмејување, ништо не доби.
Др.Вело изјави дека вакцина што не дава резултати две и пол години, не е веќе вакцина и треба да се прекине....а дека и овој вирус му е сомнителен и дека треба многу испитувања за него.
Зошто велам дека треба да се пазиме?
Кај мене на работа се живо и диво е заразено, а што е најчудно и тие кои имаа многу антитела.
Имунитет ко да не постои со оваа ковид игра...напаѓа чудно...затоа чувајте се, носите маски, избегавајте гужви..барем уште три месеци.

Многу детско и незрело од твоја страна Дамби. Како што не ти личеше гугуткањето јавно така не ти личи и ова јавно навредување. Решете си ги проблемите по приватни пораки. Срамота е вака.

Kако тоа у највакцинираната земја у свет болниците се преполни со вакцинирани?
Невероватно, нели?
Мистерија.
Па нели 4-те дози беа неопходни за да ги заштитат Израелците од одење во болница. За украс примија 4 дози? И после зошто сме се смееле кога вакцинираните ќе се заразат и ќе завршат во болница.

барем уште три месеци.
Zosto bas uste tri meseci, a ne 2 ili 4 ili 6 na primer?

Многу детско и незрело од твоја страна Дамби. Како што не ти личеше гугуткањето јавно така не ти личи и ова јавно навредување. Решете си ги проблемите по приватни пораки. Срамота е вака.
Ko se bije, taj se voli :toe: :love:

Nikoj ne uziva vo ova so se slucuva. Megjutoa na cela taa maka so virusot, nekoj resi dodatno da im go iskompliciraa zivotot na lugjeto, i od edno zlo se napravija dve.
E toj del doagja do kraj, i na toa se raduvame :)
Кој тоа решил додатно да му го искомплицира животот на луѓето? Објасни, не те разбирам. Се радувате затоа што дошло крај на провакс кампањата ли?

Океј, победивте ќе ви дадеме пехар ко награда, може?

Вирусот, уште циркулира и убива луѓе. Додека вие се радувате затоа што науката потфрлила и вакцините не чинат и сите сме 'заебани', двоцифрен број на фамилии оплакуваат по некој член од семејството. Ако мислиш дека е за радување ок, мене ме мава депресија што му нема крај на ова лудило. А не е наивно, не е воопшто наивно!!!!

Може, зошто да не!
Кк.

Ти благодарам инаку на убавите зборови. Јас немам никаков проблем со тебе, за да го решавам во приватни пораки. Имам убаво мислење за тебе и ваквите ко што кажа Параноја, 'незрели' реченици што си ги пишал за мене, нема да ме навредат, затоа што се баш тоа што се = незрели.

Ако некој не се согласува со тебе и се спротиставува на тоа што го збориш, не е лечење фрустрации, туку различно мислење. Кога би биле сите исти, општеството би било еднолично, монотоно и досадно. Дискусиите не би имале смисла. Али има време, ќе сфатиш. Мене ме мава депресија кога ќе помислам што се случува со човештвото и колку сме ние немоќни пред вирусот. Ти, слободно радувај се.

Ти посакувам убав ден. Премногу сум зафатена за лечење фрустрации на форумов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom