Нема лесен начим да се заработат пари,да не се залажуваме ,ако имаше тогаш сите ќе имавме пари,Najlesen nacin da se zarabotat 100.000 evra vo Makedonija e na 100.000 musterii vo nea da im prodades usluga ili sopstven proizvod za 5 evra..posle site trosoci i danoci kjarot e 100.000 evra.....bez da razmisluvas gi INVESTIRAS.... iliti samo prodolzuvas do milion , a izleguvajki i na svetskiot pazar milijarda ke ti bide samo pocetok....
BARONE...da ne ti e drugoto ime BUKVALIST...???.............inaku realno gledano sepak za da zarabotis 100.000 evra treba, vo najmala raka da proizvedes i prodades kraen proizvod od 500.000 minimum... kolku e toa lesno ili tesko.neznam...toa e sepak individualno cuvstvo...................Нема лесен начим да се заработат пари,да не се залажуваме ,ако имаше тогаш сите ќе имавме пари,
да не делиме празна слама ,за секој прозивод што се нуди треба некој да го купи, а за да го купи треба некој да има потреба од тој прозиво,и третно тој производ не е единствен на пазарот,ама муштерите во македонија се сите,така да од овакви смешнии предлози сите сo празни џепови шетаме.И ти христос
Ne sum Bukvalist,porano se imav reg so dr ime odamna bese,ne pomnam ni user ni pasw,ama tebe ne sum te zaboravilBARONE...da ne ti e drugoto ime BUKVALIST...???.............inaku realno gledano sepak za da zarabotis 100.000 evra treba, vo najmala raka da proizvedes i prodades kraen proizvod od 500.000 minimum... kolku e toa lesno ili tesko.neznam...toa e sepak individualno cuvstvo...................
ЧОВЕЧЕ..., кај си бе до сега...што продаваш тоа, што можеш да го продаваш на ebay за ќар од 2-3000$..Сеа само намигни за да спиеме раат, ние горе спомнатите од Dr.Zmigo , инаку одма договарј семинар, спремни сме да платиме ДООБРО за да ни ја раскажеш техниката. Ние овде се сотревме од муабети како ebay не не ebayе ич нас у Македонија, ти доаѓаш ниоткуда со вакво откровење. Тоа што го продаваш е во форма на ветер и магла, па не ти треба транспорт или на некој начин го имаш решено и тој голем проблемот на испорака???????Ne sum Bukvalist,porano se imav reg so dr ime odamna bese,ne pomnam ni user ni pasw,ama tebe ne sum te zaboravil
inaku ,tvojata teoriaj e vo red.
Moeto Prasanje e kako da zarabotis primer 10 000 ili 100 000 vo mkaedonija,bez startni sretstva,znaci ida pocenes i niv da gi obezbedes,ako nekoj znae kako lesno ke zaraboti pari,i 10 000 i 100 000.
se drugoto e samo vetar i magla,da imam , voa treba da se napravi ako imas 100 000 e,
Inaku ima nacin mesecno da se zaraboti po 2000-3000 dolari,na posten nacin bez kriminal.toa nesto se vika ebay,zalno e sto za nas od makedonija ne edozovlena prodazba, a jas ja imam taa sreka da prodavam preko ebay,taka da za ebay 2000 dolari se zarabotuvaat od sala .ovaa nedela otcekuvam zarabotka od 2000-2500 dolari.
kaj nas se samo bistre politika i se pere mozok deka mnogu ubavo ziveeme.ovie 5 god od 2005 god do denes
makedonija zivee najedno od celio period na tranzicija.
На ебаи е многу едноставно да се продава,а за транспортни трошоци си плаќа кувачот,конкретно јас што продавам,сигурно не е ветар и магла,по хоби се занимавам со нумимзатика,и продавам книжни пари и метални кованици легални со закон,секој предмет што го праќам е пријавен и прегледан од царина, се е легално,инакуу оваа недела продавам еден златник кој каталошки вреди 6000 усд,јас сум малку пореалне и отчекувам околу 2000 усд,до сега има достиганоте цена од 1500усдЧОВЕЧЕ..., кај си бе до сега...што продаваш тоа, што можеш да го продаваш на ebay за ќар од 2-3000$..Сеа само намигни за да спиеме раат, ние горе спомнатите од Dr.Zmigo , инаку одма договарј семинар, спремни сме да платиме ДООБРО за да ни ја раскажеш техниката. Ние овде се сотревме од муабети како ebay не не ebayе ич нас у Македонија, ти доаѓаш ниоткуда со вакво откровење. Тоа што го продаваш е во форма на ветер и магла, па не ти треба транспорт или на некој начин го имаш решено и тој голем проблемот на испорака???????
Гледам дека не ме разбра добро,просечно се заработува без проблем 2000-3000 усдИзвини што се обидовме, јас, Beneamata, Томсасо, Конкрит, Стефус-Рефус, Кано....и останатите *филозофи* да даваме идеи.
Аман бре Бароне каде беше досега? Дај едуцирај не малку нас што само бистриме политика, како се заработуваат 2-3,000 Долари месечно.... на поштен начин, како велиш *од шала*.....Ebay или не e-bay - времето ни проаѓа!
Како бре мајсторе?
Велиш 2-3000$ месечно, а неделава чекаш 2-2,500 $ ..... добра е математикава!
Само ти Baron Münchhausen не си!?
OK е со математиката, ако така кажуеш.... а и бизнисот веројатно си го погодил!? Нумизматика велиш.... интересно, незнам ништо за тоа, но како што се раритетни парите кои ги продаваш, уште по-раритетен е и бизнисот со кој се занимаваш. Неможеме сите со тоа да се бавиме, ниту пак повеќето што се во трговијата.Гледам дека не ме разбра добро,просечно се заработува без проблем 2000-3000 усд
оваа недела имам предмет што има повисока вредност и така за една недела имам можност да добијам повеќе заработка,тоа не е секоја недела и не е просечно,и немам пробелми со математиата
ако сумрекол дека просечно се заработува толку,а неделава јас отчекувам добра заработка.кога ќе заврши продажбата ќе биде прикачена со слика ,се работи за златна кованица.
Жално е што во Маќедонија сите останавме паметни со празни џепови ,и се бистре само политика,рекот кој заработува пишува на форумот,и ретко дека некој што заработува ќе сподели со некој на форум,така е кај нас,имате форуми и во бугарија и во хрватска кај нив ебаи продажбата е активна погкеднете што пишуват таму ,дали е научна фантастика или реалност.
Ако добро се сеќавам најпрвата варијанта беше: ништо не е како некогаш.., сеа германците тргуваат, евреите водат војни , а србите продаваат наука!! ...занимливо е како ептен многу се намножија е-бајисти и слични жреци на религијата ЛЕСНА ПАРА....никој да свати дека се на крајот се сведува на лопата(у преносен смисол) многу пот и мерење на производот у килограми. Дури и најскапите кошули , на крајот, при продажбата на големо се продаваат у килограми....OK е со математиката, ако така кажуеш.... а и бизнисот веројатно си го погодил!? Нумизматика велиш.... интересно, незнам ништо за тоа, но како што се раритетни парите кои ги продаваш, уште по-раритетен е и бизнисот со кој се занимаваш. Неможеме сите со тоа да се бавиме, ниту пак повеќето што се во трговијата.
Мене ме интересира дали со е-баи трговија можеме масовно да продаваме нешто поопипливо и пореално отколку стари пари, кованици, часовници Philippe Patek, Vasheron Costantin.... табакерата на Гоце. Нешто пореално како на пример нашите земјоделски производи: доматите, крастајците, тутуно.....
Навистина не сум погледнал ништо на тема E-bay на хрватските форуми, а таму сум со некои паузи добри 6-7 години на forum.hr i na forumot na Index ...... незнам колку се тргува таму преку е баи, и колку милијарди и катаљарди Куни или Евра прават преку овој сервис...............................................................................................................................во светски размери веќе бизнис кој континуирано ти носи нето приходи од околу или над 10% е реткост и тоа се смета за одличен принос. Ретки се компании како Ејпл, Гаспром, Кока Кола, Ли Нинг, рудниците за злато/сребро..... кои лани отстварива +30, + 40%..... Остави ти пријателе 2,000....3,000 $ месечно, нека ти се со среќа.... кажи ако знаеш како да се заработи нето 10% или нешто повеќе од тоа принос!?