TurboCharger
КарамбатА
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 398
- Поени од реакции
- 14
abe per prasav profesor najdobar so e dve diplomi ima i mi vika deka moze! :smir:![]()
професор по спорт и спортски активности да не е тој?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
abe per prasav profesor najdobar so e dve diplomi ima i mi vika deka moze! :smir:![]()
Епа според болдираното излегува дека сепак делењето со 0 мора да е бројна вредност различна од 0, а не 0. : )Абе за смеење е работава. Или тој многу грешит или ти неубо го прашвиш или можит неубо неубо разбираш. Според негова логика, делење со 0 имат логика. Ај вака да пробаме:
a/b=c => b*c=a
5/0=0 => 0*0=5 (ако префрлиме од другата страна)
Прашај го дали учел за дефинициона област??
БДВ од кој факултети и од каде имат дипломи??
Епа според болдираното излегува дека сепак делењето со 0 мора да е бројна вредност различна од 0, а не 0. : )
да, еве нека биде различна вредност од нула. Но повторно кога ќе ги множиш во обратен редослет ќе мора да множиш со 0, а мислам дека добро си учел дека секој број помножен со 0 дава 0, значи нема шанси да даде 5, 6 или некој х бројЕпа според болдираното излегува дека сепак делењето со 0 мора да е бројна вредност различна од 0, а не 0. : )
да, еве нека биде различна вредност од нула. Но повторно кога ќе ги множиш во обратен редослет ќе мора да множиш со 0, а мислам дека добро си учел дека секој број помножен со 0 дава 0, значи нема шанси да даде 5, 6 или некој х број
ц брат не си точен. Значи ова равенство 0,(9)=1 е докажано со една од најпростите равенки...нема никаква грешка во таа равенка. Како прво во школо не учеле секакви работи многу од тие не се точни...но сепак ти треба да знаеш да размислуваш и да расудуваш со твоја глава. А не да им оставиш да ти го перат мозокот, не зборувам само за училиштата туку општо. 2 нема никогаш да биде еднакво со 3, и каква и да има равенка, секогаш во нејзе ќе се најде некоја грешка, без разлика кој и да ми го кажува ова, 2 не е еднакво со 3...Бомбаш и покрај тоа што на petar_joker „теоремата“ не е точна, кажи ми ти дека ако у школо те учеле дека 2=3 дека денес ти ќе мислеше дека не е така???
иначе за 0.99(9) = 1 не е точно, пошо (сите кои учеле малце повеќе математика у средно знаат дека) постои „приближно еднакво“ и се користи баш за бесконечните периодични или непериодични броеви
Па ако добро прочита, тоа што го пишав не беше како јас мислам, туку како мислит тој професорот. Отвори некоја страна наназад (не читај само последна страна), па ќе видиш кое е моето мислење, ок???Бомбаш и покрај тоа што на petar_joker „теоремата“ не е точна, кажи ми ти дека ако у школо те учеле дека 2=3 дека денес ти ќе мислеше дека не е така???
иначе за 0.99(9) = 1 не е точно, пошо (сите кои учеле малце повеќе математика у средно знаат дека) постои „приближно еднакво“ и се користи баш за бесконечните периодични или непериодични броеви
Абе за смеење е работава. Или тој многу грешит или ти неубо го прашвиш или можит неубо неубо разбираш. Според негова логика, делење со 0 имат логика. Ај вака да пробаме:
a/b=c => b*c=a
5/0=0 => 0*0=5 (ако префрлиме од другата страна)
Прашај го дали учел за дефинициона област??
БДВ од кој факултети и од каде имат дипломи??
Дечко ај во ќоше!