0.99(9) = 1 !!

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
ААААААААААААААЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈННННННННННННННШШШШШШШШШШШТТТТТТТТТТТТАААААААААААААААЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈНННННННННННННН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Od kaj pa sea so nula ne se deli, prv pat slusam nikoj do sega ne mi posoci na toa:toe:
А со нула се дели а?Само Чак Норис може да деле со нула бе.Не биди прост.Со нула не се деле.И како тоа 4/0=4?Ни Ајнштајн не ти е рамен.

0.99999...=1 ova e tocno
ova o.99999.... moze da se zapise kako 9/10 + 9/100 + 9/1000 + 9/10000 +......
pred zagrada moze da se izvlece 9/10(1 + 1/10 + 1/100 + 1/1000 +.....)
ova vo zagrada e beskonecna geometriska niza i se presmetuva so forulata a/(1-q)
a=1
q=1/10

a/(1-q)=1/(1 - 1/10)=1/(9/10)=10/9 sega ova ako se zameni gore ke se dobie (9/10)/(10/9)=1 konecen rezultat..............................ova mozat da go raberat matematicari

Од стреес, психоанализа! Мојта психа е гром, јас не сум Мона Лиза! XD

Tвојот мозок нема шански, со моите прогнози, тоа воопшто не е грев, зошто ја сум ШЕФ!

0.99999...=1 ova e tocno
ova o.99999.... moze da se zapise kako 9/10 + 9/100 + 9/1000 + 9/10000 +......
pred zagrada moze da se izvlece 9/10(1 + 1/10 + 1/100 + 1/1000 +.....)
ova vo zagrada e beskonecna geometriska niza i se presmetuva so forulata a/(1-q)
a=1
q=1/10

a/(1-q)=1/(1 - 1/10)=1/(9/10)=10/9 sega ova ako se zameni gore ke se dobie (9/10)/(10/9)=1 konecen rezultat..............................ova mozat da go raberat matematicari

Шо се замараш?! хаха ... се е кажано у темава. И секој си сваќа на свој начин ... некој точно, некој не!

Tвојот мозок нема шански, со моите прогнози, тоа воопшто не е грев, зошто ја сум ШЕФ!

Шо се замараш?! хаха ... се е кажано у темава. И секој си сваќа на свој начин ... некој точно, некој не!

Јас сите ве сваќам како неточни :pos2:

Ја се согласувам со теоријата на зеростајл.0=4.Кога некој ќе го докаже спротивното би можел да ме извести на Мала_срцуфка@0=4.ком.

:сију::сију::сију::сију:

Денес ја прашав професорката по математика, и ми кажа дека во никој случај не е еднакво, туку дека се заокружува на 1 :)

1.(1) = 1 ???
нормално дека не е, се заокружува 1

и грешка ви е 0.99(9) треба 0.(9) да биде насловот на темата. поз

И НАЈДОБРО Е ДА СЕ СТАВИ ЕДНА АНКЕТА, ПА ДА ОДЛУЧИМЕ ДАЛИ Е ДА ИЛИ НЕ :vozbud::vozbud::vozbud: ПА ПОСЛЕ ДА НЕМА КОНТРЕЊЕ :pos2:

За емкаа:back:

значи 2-2 од броителот и именителот се кратат и останува 2+2 врз 1 :toe:
1. Ко ќе имаш ИЗРАЗ НЕ СМЕЈШ ДА КРАТИШ. Само во равенки, неравенки, и слични гомна, зш во спротивно губиш решенија.
2. Обратнава формула за скратено множење во општа форма би била со А и Б, шо покажвит дека А и Б се различни бројки, пошо различно се запишвет.

Ај сеа бриши. :pipi:

Денес ја прашав професорката по математика, и ми кажа дека во никој случај не е еднакво, туку дека се заокружува на 1 :)

1.(1) = 1 ???
нормално дека не е, се заокружува 1

и грешка ви е 0.99(9) треба 0.(9) да биде насловот на темата. поз

И НАЈДОБРО Е ДА СЕ СТАВИ ЕДНА АНКЕТА, ПА ДА ОДЛУЧИМЕ ДАЛИ Е ДА ИЛИ НЕ :vozbud::vozbud::vozbud: ПА ПОСЛЕ ДА НЕМА КОНТРЕЊЕ :pos2:

Тука има математички просветители. Не им расипви дејност.

Абе вие охриѓаните тежите памет, само уште да почните да го користите.

Чекавме ти да ни речиш:back:
едит: да не просветлиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom