0.99(9) = 1 !!

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
1. Ко ќе имаш ИЗРАЗ НЕ СМЕЈШ ДА КРАТИШ. Само во равенки, неравенки, и слични гомна, зш во спротивно губиш решенија.
2. Обратнава формула за скратено множење во општа форма би била со А и Б, шо покажвит дека А и Б се различни бројки, пошо различно се запишвет.

Ај сеа бриши. :pipi:
И кога ке има израз, не може да има израз 4-4/2-2.

За емкаа:back:

значи 2-2 од броителот и именителот се кратат и останува 2+2 врз 1 :toe:

Кога веќе употребуваш А на квадрат минус Б на квадрат и кратиш 2-2 со 2-2, скратеното доле ти е 1, не е 0. Секогаш кога кратиш се добива еден. 4/1= 4 :)
Само што поставенава формула е повеќе на А2-А2, не А2-B2 :)

abe per prasav profesor najdobar so e dve diplomi ima i mi vika deka moze! :smir: :toe:
Кажи му едната диплома да си ја набута во неговиот г*, а другата да ја набута во га*от на тој што му ја дал.

И после сето ова, кој би сакал да решава задачи? Џабе им се теореми и аксиоми на сите тие што решавале „од времето“.

Математика? Не фала. Би зел нешто по опипливо. :)

И после сето ова, кој би сакал да решава задачи? Џабе им се теореми и аксиоми на сите тие што решавале „од времето“.

Математика? Не фала. Би зел нешто по опипливо. :)

Јас со вакви работи се занимавам

Tits.jpg

Ептен опипливо е.

abe brad, sega mi se jave i mi go potvrdi istoto :toe:
ne se smejte nemate pogolema skola od nego :smir: :toe:
Абе за смеење е работава. Или тој многу грешит или ти неубо го прашвиш или можит неубо неубо разбираш. Според негова логика, делење со 0 имат логика. Ај вака да пробаме:
a/b=c => b*c=a
5/0=0 => 0*0=5 (ако префрлиме од другата страна)
Прашај го дали учел за дефинициона област??
БДВ од кој факултети и од каде имат дипломи??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom