Чист пример дека тоа СО КОЈ СИ ТАКОВ СИ е вистина си ти. :wink:ne e tocno, toa e taka kazano i taka ke ostane, no sekoj covek e razlicen i tocno moze da gi prifati navikite na lugeto sto se vo negova blizina, no nikogas nemoze da stane ist, nema dvajca isti luge... pa taka da jas mislam deka ova so koj si-takov si ne e vistina
Donekade ova e vistina. No se zavisi od tvojot karakter i tvojata slabost da pagas pod tugi (losi) vlijanija. Najcesto toa se pravi poradi glupite komentari na ostatokot od drustvoto "peer, kako zence si nemozes da probas" ili "mi se prai vazna a nemozi ni edna cigara da ispusi" i toa sto site ti velat deka si crna ovca!Колку според вас во ова има вистина? Денес се` повеќе се соочуваме со ситуација неприфатлива (за кого повеќе за кого помалку), се` повеќе има деца кои се оддале на некои пороци. Дали мислите дека друштвото е пресудно за вакво нешто? Дали ако еден другар е наркоман (алкохоличар, што ти знам јас таму, ова само како пример), под дифолт и сите во негова близина се?
Дали ако за некого имате оформено некакво мислење, тоа ви влијае и за оценувањето на личноста на другарот/другарката? Пример друг.. дали ако некој/а е со „кренат нос“, тоа истото важи и за останатите од неговото/нејзиното друштво?
Дали важи онаа српската „С ким си - такав си“? Дали ги оценувате луѓето според другите?
Дали има/нема исклучоци?
Колку според вас во ова има вистина? Денес се` повеќе се соочуваме со ситуација неприфатлива (за кого повеќе за кого помалку), се` повеќе има деца кои се оддале на некои пороци. Дали мислите дека друштвото е пресудно за вакво нешто? Дали ако еден другар е наркоман (алкохоличар, што ти знам јас таму, ова само како пример), под дифолт и сите во негова близина се?
Дали ако за некого имате оформено некакво мислење, тоа ви влијае и за оценувањето на личноста на другарот/другарката? Пример друг.. дали ако некој/а е со „кренат нос“, тоа истото важи и за останатите од неговото/нејзиното друштво?
Дали важи онаа српската „С ким си - такав си“? Дали ги оценувате луѓето според другите?
Дали има/нема исклучоци?