„Република Македонија (Вардар) - прифатливо име“

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Немој брат, те молам не наседнувај на овие провокации. Сакаат вештачки да ни наметнат расправа

-Кое име да го одбереме

и со тоа да ја избегнат вистинската дилема

-Дали смееме да го промениме името и зошто?
osnovno pravilo na dimplomatijata, primenuvano vo sekoja prilika od Filip.

nametni mu na protivnikot resenie, ama taka da pred negovite podanici se cinit ko da pobedil toj.

i taka nie ke se raspravame dali Vardar ili Severna e poarno :toe:

opulete se, imate oci, a ako imate i Um, dUMajte

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
osnovno pravilo na dimplomatijata, primenuvano vo sekoja prilika od Filip.

nametni mu na protivnikot resenie, ama taka da pred negovite podanici se cinit ko da pobedil toj.

i taka nie ke se raspravame dali Vardar ili Severna e poarno :toe:

opulete se, imate oci, a ako imate i Um, dUMajte
Мене ова повеќе ми е женска логика отколку политика на Филип...
Види, успешна...:smir:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јас мислам дека треба да предложите и Република Македонија - Циркус.
И така сите сте повеќе циркузанти отколку политичари!
Не знам како ве гласаме или како вие се променувате откако ќе ве изгласаме.
Кога бе ќе дојде една квалитетна генерација на Македонски политичари , за да можеме да ви веруваме и да бидеме сигурни дека никогаш нема прст да мрднете против Македонија? Има ли такви во нашава држава или сите сте босоноги бизнисменчиња?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А грција не ја ратификувала ни таа спогодба...е сега дали тоа ја прави ништовна?????
Всушност сите спогодби во кој ќе биде спомната Македонија за Грците во зависност од потребите ќе бидат ништавни,без разлика дали ги ратификувале во парламентот или во ОН,или пак воопшто не ги ратификувале.Токму затоа ние сме тие кој треба да им понудиме двојна формула,како единствен разумен и пристоен предлог,ама со обострани можности за преименувања.Друго решение или разумен компромис нема,и нема ни да се изнајде,тоа е реалноста.:toe:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Мене ова повеќе ми е женска логика отколку политика на Филип...
Види, успешна...:smir:
imat zenski i zenski, i ne sekoe zensko imat ista logika. nekoi zenski nemet ic logika :toe:

a ona za Filip, izgledat ne si cital, a aku te interesirat, mojs da najdis na nekolku mesta.

pocni so
J.R. Ellis

Phillip II and the Macedonian Imperialism
Makedonski naslov e

Makedonskiot Imperijalizam
na kirilica e izdadena vo izdanie na CIP - Misla, 1988ma godina

pozdrav

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Советник на Иванов, не е исто што и Иванов.

И никој нема да го смени името, без да има референдум.
Ама прво треба да има референдум, дали воопшто треба да има преговори за име!

Ако има референдум, после тоа мора да има и предвремени парламентарни избори.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Останува само да се надеваме дека Грциве ќе настапат со невидено тврд став, кои и за нашиве "поднаведнати" политичари би бил неприфатлив. Во спротивно, имам чувство дека црно ни се пишува.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Јас сметам дека треба да биде Република Македонија (Пелистер), или Република Македонија (Работнички).
А ако идеме по рамковен, да се вика Република Македонија (Шкендија)

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Незнам зошто не сватат оти само РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА прифакаме ?

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Република Македонија (Луда Мара) прифатливо име.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Несфатливо ми е за еден експерт-советник на Претседателот на РМ, да си допушта да дава предлози за име на својата држава. Или подобро е самите да си сме кумови отколку некој друг да ни кумува на името?
Сфаќам дека ова не е официјален став на претседателот ниту на владата, меѓутоа недозволиво е лица на висока функција како Ристо Никовски да си допуштаат вакви изјави кои се само на штета на преговарачкиот процес и само не враќаат назад во преговорите, односно им прават услуга на јужниот ни сосед.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
А да се фрли овој во вардар, најубаво би било, заедно со сите кои заговараат промена на името

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Незнам зошто не сватат оти само РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА прифакаме ?
Ама, тоа го прифаќаме само, ти, јас и уште милион и пол луѓе.... а останатите не мислат така... :toe:..особено 10-ина други.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ама, тоа го прифаќаме само, ти, јас и уште милион и пол луѓе.... а останатите не мислат така... :toe:
За жал и во тоа не сме милион и пол луѓе. Ниту Македонците не се 100% за неменување на уставното име. Да не зборуваме за Албанците.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
За жал и во тоа не сме милион и пол луѓе. Ниту Македонците не се 100% за неменување на уставното име. Да не зборуваме за Албанците.
Па не се, нормално. 100 000 од нив имаат бугарски пасоши, и се откажале од коренот нивен, и сакаш тие да ги сметам за патриоти? ГНАСИ!!! Баш како таа кокошката во една друга тема што изјавила дека била "зачудена, стаписана, што ја одбиле за пасош"... матер им е*ам. (со извинение).

Kajgana Shop

На врв Bottom