„Република Македонија (Вардар) - прифатливо име“

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Мене лично ми смета и нешто друго: што има советник на Претседателот да искача јавно со предлози и гласно да ги искажува мислењата?

Советник е во сенка и е консултант на Претседателот. Нешто не чини тука...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Мене лично ми смета и нешто друго: што има советник на Претседателот да искача јавно со предлози и гласно да ги искажува мислењата?

Советник е во сенка и е консултант на Претседателот. Нешто не чини тука...

Можеби сакат да го истрошат човекот на почетокот и да му најдат замена... голуб за одстрел

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Можеби сакат да го истрошат човекот на почетокот и да му најдат замена... голуб за одстрел
Не ми се верува искрено... Има висок кредибилитет за да го жртвуваат толку брзо...

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Не ми се верува искрено... Има висок кредибилитет за да го жртвуваат толку брзо...
Не знам, се е можно сплеткарењето и пазарењето не еднаш донело разочарување и за многу поголеми луѓе од Никовски...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Не знам, се е можно сплеткарењето и пазарењето не еднаш донело разочарување и за многу поголеми луѓе од Никовски...
Се плашам само да не вистината многу поедноставна: продадено.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Дали некој друг може да ја продаде твојата куќа ?
Политичарите ја немаат тапијата на државата.

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Се плашам само да не вистината многу поедноставна: продадено.
Можеби пазарено, но сеуште мислам дека продавањето нема да оди како подмачкано.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Dragi deca site osven Gruevski i Crvenkovski se expendable.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Аман те Доста веќе, млатиме празна слама- ко мисири испоседнати пред компјутери ќе филозофираме , ќе се надвикуваме и меѓусебно ќе си докажуваме кој од кој е поголем Македонец.
Да беа на наше место, гејците, бугарите, а најповеќе албанците- ќе видевте дали се преговара и договара . Не се ли тие еден пример од кои треба да научиме како се брани сопственото(без разлика што и да е,важно мое е, јас самоволно не ти го давам, па ти пукни ако сакаш )
Не случајно го ставив написот од Girardon Jacques http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=40466 ( но вам не ви е интересен,поинтересно е да зборуваме за имотот на црвенко, за граничниот премин, за комарците во Охрид,и ред други занимливости ) Дајте акција мили мои, ако не умрете без Солун:pos2:
@cool@ напиша:
демонстрации против признавањето на Македонија, на кои присуствуваа неколку стотици илјади демонстранти (потрошени се 1,3 милиони евра за организаторите и за полицијата). Властите беа принудени училиштата и
сите државни институции да ги затворат и овозможија бесплатен транспорт за посета на демонстрацијата во центарот на Атина. Црквата го даде својот благослов. "Има само една Македонија- а таа е грчка“.:" Ние сме спремни да жртвуваме се’ за нашата света земја Македонија ".

"Македонија е тука, а не на другата страна од границата! викаа Лијана Александри, новинар и Месимврини
дописник на Радио Пиреа. Таму се Словени. Варвари кои сакаат да се сметаат за грци. Несакам да бидам принудена утре да речам: сине мој, Грција граничи со Македонија! Прашање на етничка гордост ... "
:" Скопје -порано ги сожалувавме : они беа сиромашни, и комунисти. Варвари, било што! Ако беа цивилизирани, можеби ќе беше поинаку ... Во секој случај, тие ќе умрат без Солун. "Промена на име? : "Тоа е изговор. Ако прифатиме промена на име, Грците ќе бараат и нешто друго!
Дали тие ќе се наречат Република Вардар?, например, и ние ќе ги признаеме. И дури ќе им помогнеме ... .

f91

Член од
12 мај 2008
Мислења
338
Поени од реакции
27
А зошто да не биде
Република Македонија (Матка)
Република Македонија (Треска)
Република Македонија (Црна)
Република Македонија (Пена)
Или накратко Матка Треска Црна Пена за внатрешна употреба МТЦП-УПМ,а за надворешна имаме да избираме од богатиот речен фонд.Да потсетам само на Крива,Права,Горна,Долна,Средна,Мала,Голема,Смрдлива па дури и Пуста и Сува река.Ако ги вклучиме и потоците и барите кој како нас ќе имаме државни имиња за специјална употреба за секоја белосветска и домашна фригидна битанга што не сака да не иманува со името Македонија .
Сите што не убедуваат дека мораме да му го :pusk: на Грција би ги :buum:
Нели? :pishtoldz

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Советник на Иванов, не е исто што и Иванов.

И никој нема да го смени името, без да има референдум.
Ама прво треба да има референдум, дали воопшто треба да има преговори за име!

Член од
12 јуни 2009
Мислења
28
Поени од реакции
3
Аман те Доста веќе, млатиме празна слама- ко мисири испоседнати пред компјутери ќе филозофираме , ќе се надвикуваме и меѓусебно ќе си докажуваме кој од кој е поголем Македонец.
Да беа на наше место, гејците, бугарите, а најповеќе албанците- ќе видевте дали се преговара и договара . Не се ли тие еден пример од кои треба да научиме како се брани сопственото(без разлика што и да е,важно мое е, јас самоволно не ти го давам, па ти пукни ако сакаш )

............ вам .. ви е ......поинтересно .. да зборуваме за имотот на црвенко, за граничниот премин, за комарците во Охрид,и ред други занимливости Дајте акција мили мои!

Kajgana Shop

На врв Bottom