Јас па под курва во кревет разбирам девојка која ќе ги оствари сексуалните желби или фантазии на машкото притоа прифајќајки ги неговите како и нејзини лични фантазии преку што ќе се внесе во нив и ќе му принесе огромно задоволство во она што може некогаш се сведува на „да си ги испразнам тестисиве ми тежат“. Нормално ваквата девојка ги прифаќа желбите или фантазите на дечкото како свои и не чувствува потреба од свои кои би му ги прикажала на дечкота за да и тој и ги оствари.
Ова па јас го сфаќам негативно.
Да, жена ќе остварува сексуални желби и фантазии на машко само ако тие желби и фантазии се и нејзини. И нема зошто да не ужива во целиот чин, кога и двајцата го сакаат истото. Ако прави нешто само за да му удоволи нему, а нејзе и` е сеедно што го прави тоа, е тоа е веќе друга приказна. И не, не е нормално девојката да ги прифаќа желбите и фантазиите на дечкото како свои и да нема потреба од свои.
До некаде со други зборови го кажа ова Дивајн.
Ќе го искористам делов само за да го објаснам своето мислење.
Ако мисли дека треба и прави за него работи кои лично не ги сака, па се труди се` што и се бара да исполни, само за мажот да не и појде по друга, тогаш е курва дури и во вистинска смисла на зборот, ако воопшто има некоја дефиниција истиот.
Само разлика е тоа што вакво нешто не поврзувам со темава. Ова според мене не е „курва“ во кревет. Ова е жена која уште не открила што сака, не си ги познава желбите, а не се ни труди да го дознае сето тоа. Жена која е лесно прилагодлива на се` само не и на своите потреби во кревет.
Жена која знае да му удоволи на својот партнер ќе биде жена која не тргнува од треба-да-го-правам-ова. И не се труди да исполнува нечии желби, таа ги препознава желбите и ги остварува доколку се во согласност со нејзините.
Да се биде обичен и природен е најтешка работа....
Ако си природен, не ти е тешко да бидеш таков. Секогаш природно ќе ја истакнуваш природата. Нема тешкотија.
Lady напиша:
А дамското во тебе, ќе се пробуди кога ќе порастеш...Дамата и тоа како знае да ужива во сексот, да даде и прими задоволство многу повеќе од една курва, со таа разлика што знае која е и како се нарекува
Ако се класифицираш себеси во дамите (бидејќи гледам сите си се ставате во некоја група), од каде можеш да знаеш како ужива „курва“ во кревет, какво дава задоволство и колку прима? Како им придодаваш на дамите поголеми задоволства кога не им го знаеш начинот на другите?
Многу е убаво чувството да се биде она што не си, па макар и на еден форум, можност која ни ја дава нашата кајгана. Сигурно душичката ти е многу спокојна претставувајќи она што не си, способна курва која со овој пост ќе заработи многу поени зелена репутација од машката елита на дупачи, исто задоволени преку златниов ни форум....
Дури и клип внесе во твоето излагање, за кој ти изразувам јавна благодарност од сите кајганџии...
А за твоја информација, дамата знае да биде добра не само во кревет, ами во сите свери на животот, за разлика од курвата каде основниот мотив и движечка сила е ширењето нозе...
Искрено, многу си ме разочарала со овој пост, односно со изборот на зборови со кои и` се обраќаш на Акаша.
Нејсе, сакав да го коментирам постов детално, но се откажувам. Не сакам за вакви изразувања да го употребувам својот префинет речник.
Е сега, едно генерално мислење во врска со темава. Мое мислење, се разбира.
Значењето на насловот веќе е објаснет, нема потреба да се повторувам. И не го сфаќам толку лошо. Ехеее има толку многу работи што ги правиме во животот кон кои треба да си го насочиме вниманието за да се мислиме за значењето на еден збор. На кој како му одговара, така нека си го толкува.
Она што е важно е: со партнерот одлично да се согласуваме во кревет. Да го правиме она што и двајцата го сакаме, да си ги исполнуваме желбите затоа што тие желби се заеднички, да биде се` динамично и жешко или мирно и жешко (зависи за што сме расположени де). Бааааш ми е гајле дали некој тој секс ќе го нарече „курва во кревет“ или „дама во кревет“/„господин во кревет“ (вака пишувам бидејќи темава подеднакво се однесува и на жените и на мажите).
А зошто морале луѓето да употребат еден збор како „курва“, зошто вака, зошто така, зошто уште од памтивек постои една ваква фраза (ако може така да се нарече) како „курва во кревет“, ама ич не се замарам.