Кај ја најде книгава со ваков наслов жити се? Сум ја видела у повеќе изданија и насловот бил или Вероника реши да умре или Вероника одлучи да умре... Ама никогаш, НИКОГАШ не сум ја видела во превод- Вероника одлучи да си го земи живототragazza напиша:Koga Veronika odluci da si go zemi zivotot - Paolo Coelho , mnogu ubava kniga vistineta i zalna , za razno mentalni bolni luge i nivnite misli i 'koga likovite reshavaat da pocnaat da ziveat , da biraat zivot pred smrt ...
Prevedeno od svedskiot naslov bukvalno e , poso jas ne citam knigi na makedonskiPSYtisfaction напиша:Кај ја најде книгава со ваков наслов жити се? Сум ја видела у повеќе изданија и насловот бил или Вероника реши да умре или Вероника одлучи да умре... Ама никогаш, НИКОГАШ не сум ја видела во превод- Вероника одлучи да си го земи животот
Иначе книгата не е нешто посебно добра, просечна е(впрочем како и сите останати од Коељо), има приказна, ко филмче е, ама ништо повеќе од тоа...
"Тунел" ја имам прочитано. Интересна, али малце досадна и некако без крај... Иначе сега не читам ништо-чекам да дојде септември.Siki напиша:Pred nekoj den ja procitav knigata "Tunel" od Petre M.Andreevski. Interesna kniga, malku davi so opisuvanje ali OK e!