Што читате во моментов? (со краток коментар)

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
inace ja ne citam nisto se spremam za nekoj ispit koj nemam sansi da go polozam kako i da e sakav da vi kazam

bravos za ti e sto citaaat
:aplauz: :baeh: :aplauz:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
лесни се бе тие... Земи прогуглај mySql tutorials и ќе најдеш :wink:

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Macedalien напиша:
лесни се бе тие... Земи прогуглај mySql tutorials и ќе најдеш :wink:
da bea lesni testot tra 1 saat i 30 minuti i treba da odgovoris 50 prasanja

a inace ako pobaras na internet ke gi najdes prasanjata ne toa problem no gi ima 350 prasanja

i so e tuka problemot pa prasanjata ne se vo vidot kade treba da odis sto treba da pritisnes tuku na primer

imas nekoja baza tolku i tolku e golema imalo ova ona i sea kako da ja zabrzas i imas pet opcii da izberes od niv cetiri se tocni no EDNO e najtocno pa sea ti vidi dali se lesni ispitive ili ne

Termos

I rule, I'm a ruler!
Член од
26 јуни 2006
Мислења
77
Поени од реакции
4
Fridrih Niche - Taka zboruvashe Zaratustra
Vladej...

Член од
30 јули 2006
Мислења
3
Поени од реакции
0
Istovremeno citam dve knigi: "Voved vo opsta lingvistika" (za ispit-postdipl.) i Sex and the City na pauzi koi traat podolgo od spemanjeto na ispitot :))

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
GarDiaN напиша:
da bea lesni testot tra 1 saat i 30 minuti i treba da odgovoris 50 prasanja

a inace ako pobaras na internet ke gi najdes prasanjata ne toa problem no gi ima 350 prasanja

i so e tuka problemot pa prasanjata ne se vo vidot kade treba da odis sto treba da pritisnes tuku na primer

imas nekoja baza tolku i tolku e golema imalo ova ona i sea kako da ja zabrzas i imas pet opcii da izberes od niv cetiri se tocni no EDNO e najtocno pa sea ti vidi dali se lesni ispitive ili ne
Е па мисли и прави :wink: Си се фатил на орото - изиграј го :star:

Член од
30 јули 2006
Мислења
40
Поени од реакции
0
Што читам во моментот? Па со оглед на мојата неверојатна дарба морам да признаам дека читам две работи. Со едното око (десното) читам на форум, а со левото читам книга.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.765
Поени од реакции
5.055
Erotski prikazni tokio 2 del

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Thief напиша:
Граматика од Блаже Конески, Грамтика од Четворицата лепотани, две средношколски граматики од Јадранка Владова, Енциклопедиски речник на модерната лингвистика од Кристал... и слични такви четива.
Морам такви четива, со господинот над мене се подготвуваме да ги здрмаме сите со еден наш проект. :)
Ај, мајко, таа граматика од Блаже Конески ми била жив кошмар на факултет...:poss:

Моментално (и никако да најдам време да ја завршам) ја читам The Bible as History. Интересни ствари, нема што. Објаснуваат доста од чудата што се десиле додека Евреите патувале 40 години со Мојсие како природни појави кои се дешаваат до ден денес, некои текстови од Стариот Завет ги споредуваат со месопотамски и египетски текстови и слично.....

Kajgana Shop

На врв Bottom