da..iskreno nekako mi e zbunuvacki avtorov!Dosega nemam mnogu procitano od nego:Kraj rekata pedra sedev i placev ja imam procitano,a sega Zahir!Macedalien напиша:Coelho?
Мене Пауло Коељо не ме импресионира многу баш. Не дека е збунувачки, ама мислам дека луѓето го читаат не затоа што е добар, туку повеќе затоа што од Алхемичарот па навака многу се прослави. Епа не значи ако една книга му е добра дека сите треба да му бидат добри. Захир, на пример, мене лично ме разочара. А колку прашина се дигна околу неа...eci^^^ напиша:da..iskreno nekako mi e zbunuvacki avtorov!Dosega nemam mnogu procitano od nego:Kraj rekata pedra sedev i placev ja imam procitano,a sega Zahir!
me nervira toa so i vo dveve knigi se spomnuva nekakva si bozestvena energija,posle razgovot so bog i bogorodica,epilepticari,seansi!!hmmm..so mislite vie za toa,kako go sfakate?Moze li da dobijam vase mislenje!
Eeeeј кај ја спомна.... Заљубена сум у таа книга. Првпат ја читав у шесто одделение и уште сто пати од тогаш. На англиски е боље.Sith_Lord напиша:Od sabajle si ja citnav "Jonathan Livingston Seagull" of Richard Bach. Definitivno edna od najdobrite knigi EVER.
Sith
Кажи твое.eci^^^ напиша:so mislite vie za toa,kako go sfakate?Moze li da dobijam vase mislenje!
Ги читав ама бев сеуште дете, да не речам пичлеме. Сега иам сосема поинаква слика за нив. И поинтересни ми се! И пак ќе кажам : Џејн Ејр закон!!!Iris напиша:Ne si gi procital do sega?
Orkanski visovi edna od knigite koja mi ima ostaveno mn. ubav vpecatok (posebno nekoi delovi koi kje gi postiram vo citati...)