Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Се сложуваш ти да му плаќаш на некој идиот да ја ебе твојата ќерка? Да не биде грд примерот, дури ни јас не се сложувам некој мочко да треба да добие пари за ќерка ми да му го испуши. Ќе добие пари, ама како влог, дека подоцна ќе има свој живот и ќе одлучува сама за своите постапки. А не тој идиотот кој и се ѕверел у цицки.
Уште еднаш ќе ти споменам да се приеиспиташ.
Вакво нешто нема никаде споменато.
Ако не ти држи акалот, тоа си е, нема да те бришам, бидејќи ја ценам слободната мисла.:)

----
Проблемот со конзервативните сфаќања од овој тип за мене е што нема почитување. Жената нуди проблеми и радости на мажот, и обратно. Тоа е нормално, само не го гледам како нормално експлоатирањето на едната страна. Исто така не го гледам и искористувањето на муатавиот маж во врска со неговите спечалени пари. Згодна блондинка која добро пуши да му ги троши за глупави нејзини играчки додека тој рмба по цел ден. Искористување. Тој оди да се пијанчи додека таа дома ги смирува децата кои цмиздрат. Искористување.
Има акција и реакција. Давање и земање. Маж и жена.
---
Ова што го напиша исто нема врска. Нема нит експлатација нит ништо.
Секој само треба да си се смести во улогата која животот му ја дава.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Никола во ниту еден случај не спомна дека жената може да гради и кариера.Значи реализацијата на жената е преку домот и сопругот,се согласуваш со тоа?
Може не спомнал ама може и спомнал ако се чита меѓу редови.

Ако една жена сака да има топол дом, маж, деца, среќно семејство и ако е способна тоа да го изведе може и да работи и да биде прва во работата, никој тоа не и го оспорува. Ама ја не сакам утре кога ќе ми побараат дома децата јадење да им речам нема, купете си сендвич ја сум уморна бев на работа како што не сакам ни мене мајка ми да ми го направи истото.

Не е никаков успех ако жената се откаже од семејството за да изгради кариера или спротивно. Секој тоа го може и успехот ќе биде загарантиран ама за мене откажувањето од нешто за сметка на нешто друго е една голема глупост.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
The Godes напиша:
Може не спомнал ама може и спомнал ако се чита меѓу редови.
Едит:

Но така ќе мора да оди на кафе со мажи кои не се нејзиниот легитимен сопруг. :toe:
Многу контрадикторности,но ќе се обидам да разберам:)
Прво го запознава мажот,па се реализира преку домот,па потоа преку кариера.Значи можност да се реализира пред брак нема или погрешно се разбираме?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Прво го запознава мажот,па се реализира преку домот,па потоа преку кариера.Значи можност да се реализира пред брак нема или погрешно се разбираме?
Ако е од саглам фамилија, таа ќе ја испрати на школо, каде ќе научи дел од животот. Ќе се обучи во некоја насока.
После може да се развива, на пример да земе некоја за женски подобна професија ко економија и да работи во некоја банка.
Тоа сепак, не треба да ја спречи да и е домот приоритет.
Ако се појави ваков конфликт, примарното нешто треба да биде прифатено.

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18

Па да бе, ние сме неспособни пред брак за правилно расудување и реализирање на нашите цели, се додека не се најде маж да не просветли... Бог да чува!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Има... Ама работата не смее да и биде пречка во домот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако е од саглам фамилија, таа ќе ја испрати на школо, каде ќе научи дел од животот. Ќе се обучи во некоја насока.
После може да се развива, на пример да земе некоја за женски подобна професија ко економија и да работи во некоја банка.
Тоа сепак, не треба да ја спречи да и е домот приоритет.
Ако се појави ваков конфликт, примарното нешто треба да биде прифатено.
Ова е веќе нешто друго.Доколку може жената да се изгради како личност со свои примања,а потоа да го формира домот...тоа е најдобрата варијанта за секоја жена.Ќе може и сама да си го плати кафето,додека го најде својот сопруг помеѓу кандидатите.Така се доаѓа до еднаквост:)

Има... Ама работата не смее да и биде пречка во домот.
Никоја не би си ги оставила децата на втор план,нели:)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Видете вака.. муабетов е значи кој треба да ја плати пијачката ко шо видов од стартов на темата.. според мене мислам дека сосема нормано е секој да си го плати својот дел... секој за себе нели.. тоа шо треба машкото да ја плати пијачката на девојчето го оправудвам.. да но си има свои граници дечки... значи ако инсистира машкото да плати океј е. ете мерак му да плати... може сака да се поаже како центламен и така натака.. но ја да седам со девојката у кафич и она да очекува секој пат ја да плаќам е мало морген... па не сум должен ја да плаќам пијачка на девојката исто како шо не е должна ни она мене да ми плати пијачка... значи сепак има свои граници.. еве да земам еден ваков приемер..

дечко и девојка ете идат 2 3 4 години.. за тоа време секој си плаќа своето со исклучоци.. значи некад плаќа машкото се некад женското... се едно... утре ден се земат... искачаат на кафе исто така и сеа шо? кој ја плаќа пијачката?? тука е се едно.. од исти џеб ги вадат парите .. нели ? мислам дека ме разбравте со постов шо сакам да кажам... не е финтата ја увек да плаќам пијачки на девојчиња... искрено ама најсикрено таквите шо чекаат да им плати некој пијачка сметам дека се огромни спонзоруши..

искрено еве ви една случка шо му се има десено на мој братучед!
искочил човекот со некоја девојка и океј нормално на кафе цигара ова она.. он си порачал кока кола и некое кафе не е битно.. а девојкава некој пијалок или коктел незнам шо точно ама братучедов немал до сега слушнато за такво нешо и си помисли океј де пијачка ко пијачка...стигање сметка 1200 денара!!! кафето и сокот 200 а пијачката на девојката 1000ка ... замислете ова 2 3 пати да ви се деси... како ке реагирате?? баш ме интересира

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Видете вака.. муабетов е значи кој треба да ја плати пијачката ко шо видов од стартов на темата.. според мене мислам дека сосема нормано е секој да си го плати својот дел... секој за себе нели.. тоа шо треба машкото да ја плати пијачката на девојчето го оправудвам.. да но си има свои граници дечки... значи ако инсистира машкото да плати океј е. ете мерак му да плати... може сака да се поаже како центламен и така натака.. но ја да седам со девојката у кафич и она да очекува секој пат ја да плаќам е мало морген... па не сум должен ја да плаќам пијачка на девојката исто како шо не е должна ни она мене да ми плати пијачка... значи сепак има свои граници.. еве да земам еден ваков приемер..

дечко и девојка ете идат 2 3 4 години.. за тоа време секој си плаќа своето со исклучоци.. значи некад плаќа машкото се некад женското... се едно... утре ден се земат... искачаат на кафе исто така и сеа шо? кој ја плаќа пијачката?? тука е се едно.. од исти џеб ги вадат парите .. нели ? мислам дека ме разбравте со постов шо сакам да кажам... не е финтата ја увек да плаќам пијачки на девојчиња... искрено ама најсикрено таквите шо чекаат да им плати некој пијачка сметам дека се огромни спонзоруши..

искрено еве ви една случка шо му се има десено на мој братучед!
искочил човекот со некоја девојка и океј нормално на кафе цигара ова она.. он си порачал кока кола и некое кафе не е битно.. а девојкава некој пијалок или коктел незнам шо точно ама братучедов немал до сега слушнато за такво нешо и си помисли океј де пијачка ко пијачка...стигање сметка 1200 денара!!! кафето и сокот 200 а пијачката на девојката 1000ка ... замислете ова 2 3 пати да ви се деси... како ке реагирате?? баш ме интересира

Потполно се сложувам :) Типката сакала да му покаже на братучед ти дека е скапа.. лошо, мн лошо.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Досеа секогаш јас сум плаќал иако партнерките секогаш инсистирале и тие да го напраат тоа барем еднаш или да го платат својот дел ако не друго.

100-200-300 денари ако платам не ми е проблем, дури и да е повеќе, боље отколку да ги ставам во обложувалница или да ги изгубам на покер нели :toe:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
па нормално она..:wink:

Досеа секогаш јас сум плаќал иако партнерките секогаш инсистирале и тие да го напраат тоа барем еднаш или да го платат својот дел ако не друго.

100-200-300 денари ако платам не ми е проблем, дури и да е повеќе, боље отколку да ги ставам во обложувалница или да ги изгубам на покер нели :toe:
во повеќе случаеви ти доаѓа исто ко да си коцкал:toe:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Ограниченост уште во самиот наслов. Као мора да се одлучи кој и то4ка?!
Нема да седнам на центар да просам ако сум краток на пари пример денес за само и само да и платам кафе.
Еднаш јас, некогаш таа, некогаш секој сам за себе. Зависно од ситуацијата.

Повеќе личи на машко, но не треба и леб и млекото сабајле да и плаќа.

Кондоми.. тоа е вистинското прашање кој да плаќа. :)

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
па нормално она..:wink:

во повеќе случаеви ти доаѓа исто ко да си коцкал:toe:
Абе се ок другар ама ако 1 или 2 пати во неделата платиш по 100 денари за личноста што ја сакаш/ти е убаво со неа (и да не набројувам што уште) нема да осиромашиш нели:toe:

Сепак тоа е релативно, не е голема работа.

Ко што спомна ВОТ - вистинското прашање е кој да ги купи кондомите :)

(еве јас ќе ти одговорам прв, пак двајцата, пошо женското може да забремени и таа треба да купи но ко ќе размислиш дека постојат СПИ боље ти е и на тебе да брцнеш во џеб) :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ограниченост уште во самиот наслов. Као мора да се одлучи кој и то4ка?!
Нема да седнам на центар да просам ако сум краток на пари пример денес за само и само да и платам кафе.
Еднаш јас, некогаш таа, некогаш секој сам за себе. Зависно од ситуацијата.

Повеќе личи на машко, но не треба и леб и млекото сабајле да и плаќа.

Кондоми.. тоа е вистинското прашање кој да плаќа. :)
Tibam, jas plakam koga imAm i ki e keif, a ne deka mi e zapovedano ili deka taka treba...a ponekad i taa plaka...koga i e keif i koga ima...se e vo duhot na ubaviot provod!

Kondomite, takugjere, koj kako i koga, a ponekad i na golo koa nema kondomi! I sho!? Nisho!

Kajgana Shop

На врв Bottom