Што слушаме во моментот? (Читај правила)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
од сабајле да ми крене малку притисок, :D
што и да кажам е малку, одлична песна со одлични рифови. ме потсеќа на времто пред 15+ год во ван гог.
Lenny Kravitz "Are You Gonna Go My Way"

P

parvati

Гостин
Македонски псај чил
Добро познат Лео(онј треќ од Студени нозе што не поеше: )))
Лео почна соло псај чил/амбиент проект Тенгри, до пред некоју годину беше дел од псајтранс дуо Атриум(д бест оф МаСедониа : ) Oвој е његоф прф албум издаден за Peak records
1. One We Are
2. Aural Well
3. Vrelo
4. Moon Magnet
5. Rift In Time (Tengri & Ajja & Atriohm)
6. Dance Of The Crow (Tengri & Vlastur)
7. Coming Back Home 2 (Anastasia & Tengri)
8. Izlez
a1664816458_10.jpg

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
акајќи по јутјуб, барајќи нешто за ханг налетав на best of bjork........ до 22ч има да си ја преслушам, сум ја подзаборавил, срам да ми е.
ко и други изведувачи, не можам да ја сместам во ниедна класификација. едноставно БЈОРК. музика која те става во транс, ја обожавам. се сеќавам дека порано кога можев да и посветам повеќе внимание бев ко дервишите, во транс, и тоа без екстази :P
ветувам дека со неа ќе заспијам(y)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Murder by Death-Straight at the Sun

Пак јас со бендов. Веќе некој ден како поактивно го преслушувам. Како да ми подлегна. Денеска им го преслушувам последниот албум. Еве оваа песна ми остави добар впечаток. Ја пуштив неколку пати со ред. Ми се допаѓа вокалот, специфика е .

P

parvati

Гостин
D:\Moi stfari\muzika\Chils___\Cafe del Mar Vol.5\01 - A R Rahman - Mumbai Theme Tune.mp3
Увек најду некој душеван мир и спокој у траку, тера ме да лебду сс мисле возвишено горе у небо...
Обавезно слушнете гу !

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
На препорака од Турвиор од пред некое време, денеска конечно се решив да го преслушам Discipline од King Crimson. И не згрешив. Албумот ми влезе под кожа по второто слушање - вакви дела се варат побавно, но мислам дека немам бавен музички метаболизам.

На кратко знае да биде малце нападен па дури и иритирачки. Ме нервира кога некој ми прави муабет на сред песна, како на Thela Hun Ginjeet. Elephant Talk - и така и така. The Sheltering Sky ми се чу премногу развлечена, како сукана кора од тесто.

Но остатокот е чиста петка со сите можни бодови. Frame by Frame - совршен склоп. Matte Kudasai - мерак за уши.

Посебно ми се допаѓа концептот со поставување дијагонала помеѓу Indiscipline и Discipline, како финалиња на двете страни од плочата. Особен впечаток остава Discipline, како точка на цел албум. Навидум хаотични а всушност крајно дисциплинираните звуци ми понудија чудно смирување по неколку бурни и стресни дни.

Се` на се`, јас би го сместил во првите три, евентуално четири, албуми на King Crimson, и би му го препорачал на секој кој е заинтересирал за нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom