Што слушаме во моментот? (Читај правила)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Слушаме ова.....

United Future Organization - Jazzin'

Штета е што форумов 100 години постои, а еден ред нема за United Future Organization. Nu-jazz дуо (порано трио) составено од Tadashi Yabe и Raphael Sebbag. Toshio Matsuura е еден од основачите на групата, ама од 2002 не е дел од неа. На линкот е целиот албум. Една од песните на албумот (шеста) "Loud minority" е една од најпознатите песни во овој фазон, користена и по реклами и триста чуда....музикава е за бистрење глава, не можам да ја ставам во некаква емотивна конотација, едноставно си ги вртам од време на време.

Пријатно поподне!

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Шо се Swans? Они се ходејуча мелахонија, последниот албум им, страшно ремек дело.

93 Ave. B Blues Тука е изразено чуството на темнина и језивост, мајко мила како само почнува песнава..

A Piece of the Sky Нив ги дефинираат главно како музичари шо свират пост-панк, ама овоа е чист пост-рок со вокали.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Damien Saez - Ma petite couturière

На песнава го имав најлудото денсање пред ринглата дури се вареше кафето, кога учев лани за вторите колоквиуми, оние во летото.
Добро паметам дека ја имав акнато на цел глас и си потскокнував ко некој ретард. Ионака немаше никој дома да ме види, така да к... ме болеше. Па и да имаше исто срање :D

Инаку Saez е ептен фин момак, кој има специфично гласче, кое ако го навикниш, во прекрасниот спој со панк-рок музиката во која внесува премногу емоции, дава страшна меланхолична хармонија. Го отепував слушање едно време, поткожно ми влезе.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
The John Renbourn Group - Talk About Suffering

За смирување.

Блазе им на старите верниците, живееле во какви се‘ не тешки времиња и секогаш си наоѓале утеха. Јас сега нема да можам да спијам две недели.

Kajgana Shop

На врв Bottom