Што се` сте жртвувале во љубовта ?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
TeDDy BeaR напиша:
E pa bas i ne e tolku lesno, posle nekolku godini pominati so nekoja licnost, tuku-taka da kazes kraj...a osven toa, koga se uste gi imas istite cuvstva za nego...ili za ona sto ostanalo od nego t.e. ona vo sto si se zaljubil na pocetok... Sepak ponekogas se fakas i za taa ronka nadez sto ostanala vo tebe...
Ова мене не ми е јасно ама ич!!!:tapp:
Абе кога ќе осетам дека дошло времето за разделба следува разделба,што има повеќе да се влечкаш и да "жртвуваш" повеќе не вреди да вложуваш во таа врска ако е дојдено до таму...или ги имаш чувствата за него или ги немаш,викаш ги имаш истите чувства како при почетокот на врската кога си се заљубила во него а велиш и дека си се жртвувала самата себе за него да се промениш и слични ствари...разбирам дека никој не е совршен и неможе да биде ама ова твоево е самоуништување и самоизмачување
А ако смеам да прашам за колку долга врска станува збор???

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
vlatkolik напиша:
Ова мене не ми е јасно ама ич!!!:tapp:
Абе кога ќе осетам дека дошло времето за разделба следува разделба,што има повеќе да се влечкаш и да "жртвуваш" повеќе не вреди да вложуваш во таа врска ако е дојдено до таму...или ги имаш чувствата за него или ги немаш,викаш ги имаш истите чувства како при почетокот на врската кога си се заљубила во него а велиш и дека си се жртвувала самата себе за него да се промениш и слични ствари...разбирам дека никој не е совршен и неможе да биде ама ова твоево е самоуништување и самоизмачување
А ако смеам да прашам за колку долга врска станува збор???
Pa 4 godini i nekolku meseci...Pa dobro, temava bese za zrtvuvanje vo ljubovta, koj, kako, sto i kolku zrtvuva, nikoj ne spomnuva razdelba... Jas kazav deka se vloziv sebe si vo vrskata zatoa sto vredese i uspevase... I se uste bi vlozuvala, no rabotata e sto ne dobivam nisto za vozvrat... ednostavno, se pravis zaludno! Toa sakav da go kazam, a ne znam koj kako me sfati tuka... Zatoa go smetam za zrtva... A koga dobivas za vozvrat onolku kolku sto davas vo edna vrska, toa e zadovolstvo, neli?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
TeDDy BeaR напиша:
Pa 4 godini i nekolku meseci...Pa dobro, temava bese za zrtvuvanje vo ljubovta, koj, kako, sto i kolku zrtvuva, nikoj ne spomnuva razdelba... Jas kazav deka se vloziv sebe si vo vrskata zatoa sto vredese i uspevase... I se uste bi vlozuvala, no rabotata e sto ne dobivam nisto za vozvrat... ednostavno, se pravis zaludno! Toa sakav da go kazam, a ne znam koj kako me sfati tuka... Zatoa go smetam za zrtva... A koga dobivas za vozvrat onolku kolku sto davas vo edna vrska, toa e zadovolstvo, neli?
Не би сакала да се мешам, но тоа што го кажуваш, може да го коментирам, нормално.
Ако некогаш твојата жртва вредела, во ред. Но ти кажуваш дека сеуште се жртвуваш, иако повеќе не вреди. Што посебно има да се сфати тука, што ете ние не успеваме?
Всушност ... знаеш ти што е жртва за некого? Ако правиш нешто за него, а чекаш да ти возврати, тоа не е жртва ... тоа е пазар.
Жртва, за која зборуваме тука, е тоа од што се откажуваш или правиш за некого, без да бараш нешто за возврат. Има две ситуации, кога на нешто такво си принудена и кога нешто самоволно жртвуваш, затоа што ти е помалку важно од партнерот со кого имаш прекрасна врска.
Тука како посекојдневни примери се спомнати друштвото, училиштето, работата итн ... значи не се работи за твоја лична жртва ... што тоа ти можеш да жртвуваш од или во себе, кое неможеш да си го надоместиш?
Неможеш да вратиш другарка која си ја запоставила и изгубила, неможеш да ја вратиш работата, годините кои си можела да ги поминеш на факултет, но ти самата можеш, кога не се чувствуваш како што си се чувствувала ... можеш да престанеш да го даваш тоа што мислиш дека е жртва, за да не го нарекуваш повеќе така ... грд прекар на љубовта.

vlatkolik

Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Апсолутно се согласувам овде со све што е напишано посебно со фактот дека кога жртвуваш нешто не треба да чекаш да ти биде возвратено или да се каеш за тоа бидејки тоа свесно го правиш,и свесно губиш другари или работа и све останато

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Живеев за да го видам, а умирав без него... Залудно... Се што ме претставува мене како личност, жртвував без пардон за некој кој така ладно ми кажа дека се било една голема збунка, да го цитирам: "Изгледа, тоа било само илузија"... Од тоа што жртвував, две години талкав и се барав себе си, ми беше многу тешко, но успеав да вратам дел... Сега го барам другиот дел...

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
vlatkolik напиша:
Апсолутно се согласувам овде со све што е напишано посебно со фактот дека кога жртвуваш нешто не треба да чекаш да ти биде возвратено или да се каеш за тоа бидејки тоа свесно го правиш,и свесно губиш другари или работа и све останато
Jas nisto ne sum izgubila so vrskata...ni drugari/ki, ni ispit na fakultet zaradi nego...bidejki toa e sepak vazno za mene i go pravam toa zaradi sebe... No zrtva e koga posle se sto si napravil za nekoj, istata taa licnost pluka na seto toa... Za zal, ocigledno ne mozeme da se razbereme... No bidejki sekoja vrska e razlicna, i nikoj ne moze da se najde vo moja situacija momentalno... ne vredi poveke ni da se komentira... Prefrlete se na nesto drugo:nesum:

vlatkolik

Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
TeDDy BeaR напиша:
No zrtva e koga posle se sto si napravil za nekoj, istata taa licnost pluka na seto toa... Za zal, ocigledno ne mozeme da se razbereme... No bidejki sekoja vrska e razlicna, i nikoj ne moze da se najde vo moja situacija momentalno... ne vredi poveke ni da se komentira... Prefrlete se na nesto drugo:nesum:
Епа дали после ова што сама се искажа размисли дали вреди да се жртвуваш понатаму но веј драга моја,не вреди жртви да правиш :nenene: :nenene: :nenene:
А тоа дека секоја врска е различна потполно се согласувам и дека никој неможе да бите ти,само искоментирав на твоите постовии кажав мое мислење...е сега одиме на нешто сосема друго,тејк ет изи бај бај :helou: :helou: :helou:

|_EmKA_|

~The Unforgiven~
Член од
18 март 2007
Мислења
90
Поени од реакции
1
За овој сега.. немам жртвувано ништо.. Мислам нема ни потреба, ме сваќа за се, и нема проблем кога ке сакам да излезам со другарки, а и често сите заедно искачаме .. а за предходните сум.. т.е. за пред послендиот ОСОБЕНО ЗА НЕГО НАЈМНОГУ жртвував стварно многу.. и ризикував.. зашто можев да го изгубам и човекот што го сакам.. т.е. што идам со него. а и една многу добра другарка.. јбг

vlatkolik

Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Дали има место за коментар на приказнава....едноставно кога на некој ќе му пружиш прст сака цела рака да ти ја земе,го возвишуваш некој му подаруваш љубов и време и целосна поддржаност во све а он или се прави дека тоа не го осеќа или така му чини...живот иде даље :helou:

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
За младичот со кој што сум моментално, едно време го жртвував друштвото. Всушност беше несвесна жртва и ниту во еден момент не зажалив за неа, затоа не знам баш дали е жртва, ама еве да речеме дека е. (иако со тоа се виде кои ми се вистински пријатели)
За еден младич предходно си го жртвував школото и мојот личен престиж, а за друг на големо си го жртвував здравјето. Тие две приказни завршија дури и трагично, затоа не би се решила за такви жртви повторно.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Фризурата \../,

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
za ljubov sum skakal od balkon i so trcanje sum begal!

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
nisto ne e zrtva ako se pravi od ljubov za ljubeniot. se razbira dokolku ne premine vo koristenje na dobrinata na drugiot! Ne podrazbiram zrtva ako ne si izlegla so drugarkite ili nesto slicno , za site se ima vreme. No otkazuvanje od fakultet ili neso slicno toa e veke ne sakanje i nepocituvanje na sebesi!

Kajgana Shop

На врв Bottom