Што се` сте жртвувале во љубовта ?

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Друштво и драгоцено време. Друштвото си го вратив и искрено, се чувствувам прекрасно поради тоа.

Да се каам? Џабе ми е, времето лета, не се враќа назад. Освен тоа, имаше убави моменти што вреди да се паметат.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Освен малку време (што своевремено со задоволство сум го „губела“) и повремено нерви, ништо друго не сум жртвувала. Сум наоѓала време и за пријатели и за школо (кое и онака го запоставував, без оглед на слободна/зафатена статусот :icon_lol:) и за да бидам со него. Не треба да се гледа на врските и на љубовта како на жртвување, зошто нешто секако дека сме морале да вложиме, за нешто друго да добиеме. :) Љубов, бизнис, what`s the difference. cool:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Некрофилија, тоа за факултетот е најголемата глупост што некогаш можев да ја прочитам ... тоа не е жртва за љубовта, тоа е самоуништување од немање свое "јас" во една врска. Колку сте вие мажите лесни понекогаш ... дури за срамење е!

А на темава ... не се каам за никого и ништо и никогаш ништо не сум жртвувала од работите што ги сакам ... ни под нечија директна диктатура, ни под индиректно наметната. Љубовта го зема паметот да, ама граница не сум преминала никогаш!
И сум сакала и ќе сакам, но секогаш ќе имам работи кои покрај партнерот ќе ги сакам и ќе си ги правам.
Друштвото, само за да сум со некого затворена некое време - ни под разно не го оставам.
Работата - па нема жива сила што ќе ми ја одземе или ќе ме тргне од неа, а не па некој посесивен и неизживеан партнер ... според тоа, ни јас не би ја оставила онака непромислено поради некого.
Семејството - тука сум најлоша ... стапна ли тука некој, може да се прости од мене ... исто и од моја страна, лично јас, не би отфрлила и запоставила семејство за никого.

Љубовта е најубавото чувство, но онаа која не те присилува на големи жртви! Ако нешто покрај неа откажеме сами, тогаш сме го направиле тоа затоа што ни било помалку вредно ... тоа веќе не е лоша постапка ни нешто за кое треба да мислиме или да се каеме ... нашата и само нашата среќа треба да ни е на прво место.

И така ...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Време, по драгоцено од тоа нема :)

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Mislam deka e dovolno sto se zrtvuvav sebe si... I sto nekade uspat se izgubiv...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
TeDDy BeaR напиша:
Mislam deka e dovolno sto se zrtvuvav sebe si...
Лошо мислење ... тоа е како да ја негираш цела врска, како да си се` лажела себе си за се` што си чувствувала и мислела тогаш, како да си личност без карактер, па некој на сила те терал да се жртвуваш и бидеш со партнерот, како воопшто да не си го живеела тој период ...

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Дивајн напиша:
Лошо мислење ... тоа е како да ја негираш цела врска, како да си се` лажела себе си за се` што си чувствувала и мислела тогаш, како да си личност без карактер, па некој на сила те терал да се жртвуваш и бидеш со партнерот, како воопшто да не си го живеела тој период ...
Pa, vrskata se uste trae...i ne mozam da ja negiram! No rekov deka se zrtvuvav sebe si, bidejki zaradi nego i se izmeniv, stanav popustliva, emotivna ... Znaci, ednostavno, se izgubiv sebe si, veke ne sum ona sto bev nekogas! I sega svakam deka seto toa bilo za dzabe... se vloziv sebe si vo taa vrska, davam se od sebe, a nisto ne uspeva!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
TeDDy BeaR напиша:
Pa, vrskata se uste trae...i ne mozam da ja negiram! No rekov deka se zrtvuvav sebe si, bidejki zaradi nego i se izmeniv, stanav popustliva, emotivna ... Znaci, ednostavno, se izgubiv sebe si, veke ne sum ona sto bev nekogas! I sega svakam deka seto toa bilo za dzabe... se vloziv sebe si vo taa vrska, davam se od sebe, a nisto ne uspeva!
Да дадеш жртва, за нешто што вреди, е сосема во ред. Тоа што тебе не те прави среќна, не те исполнува и не ти дава секојдневна насмевка, едноставно остави го и не се измачувај ... барем јас мислам дека тоа е едно пореално решение, според таквиот прилично лош и тажен пост ... :toe:

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Дивајн напиша:
Да дадеш жртва, за нешто што вреди, е сосема во ред. Тоа што тебе не те прави среќна, не те исполнува и не ти дава секојдневна насмевка, едноставно остави го и не се измачувај ... барем јас мислам дека тоа е едно пореално решение, според таквиот прилично лош и тажен пост ... :toe:
E pa i jas sfativ deka ne vredi, ama za zal mnogu docna! :ne_zboram

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
TeDDy BeaR напиша:
E pa i jas sfativ deka ne vredi, ama za zal mnogu docna! :ne_zboram
Зашто доцна-никогаш не е доцна за ништо,ставаш крај и готово кога нешто не иде не иде нема тука повуци потегни,си се жртвувала за нешто,си се жртвувала неможеш да се каеш готово е тоа завршена работа одиме понатаму со нови сили
Јас искрено не сум жртвувал многу во мојата врска море мислам ништо,пријателите,факултетот,семејството ама баш ништо,тоа ми се најдрагоцените работи во мојот живот и не планирам да ги жртвувам

Прочитав еден пост каде вика дека не се запишал на факултет поради љубов :tapp: тоа ти е самоуништување-заврши си ги работите на време,недај боже да ти прекине врската за некој месец ти отишле две години од студентскиот живот у вода,е тек тогаш се губи секоја желба за други ствари

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
E pa bas i ne e tolku lesno, posle nekolku godini pominati so nekoja licnost, tuku-taka da kazes kraj...a osven toa, koga se uste gi imas istite cuvstva za nego...ili za ona sto ostanalo od nego t.e. ona vo sto si se zaljubil na pocetok... Sepak ponekogas se fakas i za taa ronka nadez sto ostanala vo tebe...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Vaka.. Ne sum zrtvuvala vo prethodnite vrski.. :kesa:
Sum nemala ni zelba ni potreba..
Ama sega.. Sega prekinav so mnooogu raboti sto sega gledam deka bile pogresni no delumno me ispolnuvaa eden period.. So nekoi luge prekinav skoro skroz da komuniciram.. NO NE ZALAM.. Iskreno.. Za nego bi se zrtvuvala sebesi.. Bi go dala zivotot BEZ RAZMISLUVANJE

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
girlll напиша:
Vaka.. Ne sum zrtvuvala vo prethodnite vrski.. :kesa:
Sum nemala ni zelba ni potreba..
Ama sega.. Sega prekinav so mnooogu raboti sto sega gledam deka bile pogresni no delumno me ispolnuvaa eden period.. So nekoi luge prekinav skoro skroz da komuniciram.. NO NE ZALAM.. Iskreno.. Za nego bi se zrtvuvala sebesi.. Bi go dala zivotot BEZ RAZMISLUVANJE
Ne veli dva pati... Procitaj gi pethodnite postovi... Ne sekogas ljubovta e vredna za da se zrtvuvas sebe si...Vidi go mojot primer, ona sto izgleda sovrseno na pocetok, moze da bide daleku od toa koga po nekolku godini ke poglednes nanazad... Nekogas se uci i i od tugite greski!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
TeDDy BeaR напиша:
Ne veli dva pati... Procitaj gi pethodnite postovi... Ne sekogas ljubovta e vredna za da se zrtvuvas sebe si...Vidi go mojot primer, ona sto izgleda sovrseno na pocetok, moze da bide daleku od toa koga po nekolku godini ke poglednes nanazad... Nekogas se uci i i od tugite greski!
:oftopik:
Јас неможам да те разберам ... се учи од туѓите грешки, но најдобро учат своите ... како сеуште можеш да си со некого, свесна дека ти е грешка? Не е лесно да се прекине нешто долго? Ма немој ...
Чисто самоуништување е тоа ... но добро, некои и во тоа наоѓаат задоволство.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Vremeto ne moze da bide zrtva, zashto sigurno vrskata ste ja zapochnale od zadovolstvo a toa ne e zrtva taka?
Osven eden prijatel nishto drugo, mozebi zatoa shto sum nemal potreba! A ako se javi, mozebi i mnogu poveke!:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom