глупаш лупости... дај одмори малку, оди јади еден ширдан, дури не е озраченПа да пофторам и на оваа тема дека им паднала една од оние што ги спремаа за Иран,нуклеарки со ограничена моќ,такви се ефектите,ова го кажувам од стручен аспект како стар познавач на минско-експлозивни средства(интезивна обука во поранешна ЈНА).Ќути може да испадне и добро што не сме баш толку спремни за влез во НАТО,или уште еден аргумент да не го продаваме нашето име и национален идентитет.
Да де, околу 20 минути од Градец до Скопје... Притоа, сеуште да има огромна моќ да ги затресе прозорите во Битола, Велес и Скопје, а Охриѓани едвај да го чујат. И во исто време медиумите информираат дека имало минирање во Цементара и на косовската граница. И сето ова се случува во исто време.Дете на звукот му треба време да помине извесна раздалеченост нели?
Па на друго место и не им го прифаќаат,мислиш ли дека Грците се толку будали како порано кога им ги чуваа нуклеарките па по скандалот им ги наплатија ептен добро,од што до ден денес и ние чувствуваме политички последици со наметнати преговори кој се ептен неаргументирани и по Грчки условувања.ABC, zarem mislis deka u Albanian ammunition dump ke cuvaat od novite semi-atomic HEID controlled bombs???
И ја од истите побуди го пишувам постот. Звукот патува со околу 300 метра во секунда. Светлината со 300 000 километри.Некој да ми прави друштво да дадеме крв? Јест да сум А+ што е најчеста меѓутоа може ќе им се најде.
Иначе звукот патува со 30.000 километри во секунда. Разликата со брзината на звукот и брзината на светлината е една секунда еден километар. Значи ако удри гром на 5 километра од тебе ти за 5 секунди ќе го слушнеш звукот, а ќе го видиш пет секунди пред да го чуеш. Тоа е разликата во брзината. Знам дека везе нема со темава, ама бинто ја паметен да се правам.
ВхАТ а ФРАК ??? go napravi zvukot pobrz od svetlinata .....Некој да ми прави друштво да дадеме крв? Јест да сум А+ што е најчеста меѓутоа може ќе им се најде.
Иначе звукот патува со 30.000 километри во секунда. Разликата со брзината на звукот и брзината на светлината е една секунда еден километар. Значи ако удри гром на 5 километра од тебе ти за 5 секунди ќе го слушнеш звукот, а ќе го видиш пет секунди пред да го чуеш. Тоа е разликата во брзината. Знам дека везе нема со темава, ама бинто ја паметен да се правам.
3:25 до 3:40 :nesvest:Kolku sto razbrav... utka pri obid da se razmontira zastarena municija.. ili nesto slicno...
Snimkava e od kaj 2.30 negde... i uste eksplodira se i sesto ko ludo...
@ 3:23 ima edna GOOOOOOLEMA eksplozija