Што рокна?

Статус
Затворена за нови мислења.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Темите се споени.

И да тибам дезинформаторската држава во која живееме.
Експлозија во Албанија, минирање во Косово, минирање на Рудници...

Нема шанса се во исто време да се случи.
Нема шанса од Тирана да се тресат прозори во Скопје.
Нема шанса од минирање рудник да се чуе во Битола...
Нема шанса се да се случи во исто време.

Детонациите кои се почувствуваа во Скопје беа во 12:35.
Кога беше експлозијата во Албанија?

едит:
Се има повеќе логика откако прочитав некои постови.
Штом има Casulties in all cities! - мора да е нешто нуклеарно. Во тој случај, држи муабетот што се слушнало од Тирана до Скопје.
Дете на звукот му треба време да помине извесна раздалеченост нели? И дај не ширете глупи муабети. Casulties на англиски не мора секогаш да значи дека има мртви. Истиот збор се употребува и за повредени! Која нуклеарна експлозија не тресета зелени ебаве! Инаку Албанија нуклеарната сила куров. Сва два тенка шо ги имаат!

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Официјално според нет пресс:

Експлозија во Албанија ги вознемири скопјани

Силна експлозија во близина на албанскиот град Вора ги вознемири скопјани. Експлозијата се случила во еден магацин со оружје на албанската армија, кога се извршувала контрола на оружјето во магацинот.
Се уште не се знае причината за експлозијата како и точната бројка на повредени или мртви. Како што известуваат албанските медиуми, според пристигнувањето на повредените во болниците, до сега имало околу 155 повредени. Во критична состојба се наоѓале 10 лица од кој и едно две годишно девојче.
Според новинарот од TV News 24 , известува дека после првата експлозија се случиле уште четири помали експлозии. Според него, ситуацијата е критична и имало повредени и во околните места.

Не сакам да шпекулирам и да ширам дезинформации, имам еден другар што живее во едно скопско село (Орман) кое се наоѓа во близината на авто патот кон кој води кон граничниот премин со Косово, ме иноформира дека граѓаните се вознемирени и чудно е што денес во текот на денот е заблежено значително поголемо присуство на безбедносните припадници како во самата околина на селото така и на автопатот кон граничниот премин. Можеби не е позрзано со темата, но искрено и мене доста чудно ми е сето тоа.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Некој да ми прави друштво да дадеме крв? Јест да сум А+ што е најчеста меѓутоа може ќе им се најде.

Иначе звукот патува со 30.000 километри во секунда. Разликата со брзината на звукот и брзината на светлината е една секунда еден километар. Значи ако удри гром на 5 километра од тебе ти за 5 секунди ќе го слушнеш звукот, а ќе го видиш пет секунди пред да го чуеш. Тоа е разликата во брзината. Знам дека везе нема со темава, ама бинто ја паметен да се правам.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Еве што велат и од Макфакс:

етонациите кои што попладне ги вознемирија скопјани потекнуваат од експлозијата на армискиот магацин за оружје во Албанија.

Звукот од детонациите што се слушна во Скопје околу 12 часот е последица од експлозијата во Албанија, изјави за Макфакс, раководителот на Одделението за односи со јавност при Центарот за управување со кризи, Мишко Талески.

Како што јави Макфакс, силна експлозија одекна денеска во магацин на албанската армија во Вора, 12 километри северно од Тирана.

Експлозијата била почуствувана и во главниот град на Албанија. Се стравува дека во експлозијата има голем број жртви, јави телевизијата Алсат М.

Според телевизијата, Во Тирана е свикана итна седница на владата, а на јавноста и се обрати и претседателот Сали Бериша. „Ситуацијата е многу тешка и алармантна во Градец на Вора“ изјави Бериша.

Албанската полиција соопшти дека воената болница во Тирана се наоѓа во состојба на тревога. Движењето во правец на аеродромот е блокирано.

Сите стакла на прозорците од аеродромот Ринас – Тирана, кој што се наоѓа на неколку километри од магацинот испукале поради силината на експлозијата, а оштетени се и неколку возила.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
i vo Prilep se Slusna i toa Jako .... narodov vcarsija so bil si mislel SAAT KULATA deka pajdza ..............:S

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Еве нешо од ЦНН и ББЦ
A massive explosion at an Albanian army ammunition dump near Tirana on Saturday injured more than 150 people, including many children, and the country's prime minister said he believes there could be many dead.
"It seems the number of the dead is considerable," Prime Minister Sali Berisha said. He added that information was still incomplete and that he could not confirm a death toll. http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/03/15/albania.blast.ap/index.html

Albania depot blasts 'kill many'
Аbout 150 people, including children, were also wounded in the explosions. A government spokeswoman said about 60 people, including US nationals, were at the army base when the blasts happened. She added: "We fear the worst."
The blasts lasted for about two hours and shattered windows at the nearby Mother Teresa airport. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7298341.stm

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Dimitarc, A be ti nemas voda u oci, kako sto si lab ni trinaes grama nema da ti zemat pred da roknes.

City i mene taka mi javija, ne znam dali e slucjnost, ama ima razdvizuvanje na vojskata i spec. policija, bas naokolku.

Nejse, ke mora da se doznae.

Ne ke da e atomska, oti nekoj ke prolaese do sega.

Sto i da e, narod izgin i e ispopovreden.

Velat prvi zrtvi, a vojnicinjata be, sto se tie nelugje, tie st navono "strucno", natovski, redele granati??

Cim baraat krv nasekade ne e ubavo.

Greota.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па да пофторам и на оваа тема дека им паднала една од оние што ги спремаа за Иран,нуклеарки со ограничена моќ,такви се ефектите,ова го кажувам од стручен аспект како стар познавач на минско-експлозивни средства(интезивна обука во поранешна ЈНА).Ќути може да испадне и добро што не сме баш толку спремни за влез во НАТО,или уште еден аргумент да не го продаваме нашето име и национален идентитет.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Па да пофторам и на оваа тема дека им паднала една од оние што ги спремаа за Иран,нуклеарки со ограничена моќ,такви се ефектите,ова го кажувам од стручен аспект како стар познавач на минско-експлозивни средства(интезивна обука во поранешна ЈНА).Ќути може да испадне и добро што не сме баш толку спремни за влез во НАТО,или уште еден аргумент да не го продаваме нашето име и национален идентитет.
АБЦ да му јебеш матер и ја се замислив сега. Инаку у касарната имало американци, според ББЦ!

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Kolku sto razbrav... utka pri obid da se razmontira zastarena municija.. ili nesto slicno...
Snimkava e od kaj 2.30 negde... i uste eksplodira se i sesto ko ludo...

@ 3:23 ima edna GOOOOOOLEMA eksplozija

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Ја ништо не слушнав.Кога ви е тоа пред 10 минути?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ABC, zarem mislis deka u Albanian ammunition dump ke cuvaat od novite semi-atomic HEID controlled bombs???

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Aha i smell conspiracy!!! Некој пак го налутил газда Штерјо а??? Ај и хја да тргнам шалата на страна , језива е работата.Што да правам сакам црн хумор. Инаку, ашто да не би се слушнала експлозија од Тирана до тука??? Ако имало доволно количество на експлозив, зашто да не????
Којзнае што се експлодирало, очекувам кисели дождови.:helou:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Нет пресс: Стигнаа и првите жртви од експлозијата во Албанија

Шест лица загинале во експлозијата што се случи во албанскиот град Вора , јави ТВ News 24.
Новинарката Албана Ќехаја од ТВ News 24 што се наоѓала на неколку метри далеку од експлозијата, пренесла дека куќите на селото се потполно уништени и дека од депото каде се случи најсилната експлозија излегува црн чад што го покрива селото, “гледам лица како се повлекуваат од оваа место бидејќи полицијата најавува дека ќе има други експлозии“ пренесла Ќехаја.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Svetko oNa na Jutjub lici bas na takvo nesto, mater da si ebes ko da im roknal HEID-i eden. MDA MRZAM TEORII ZA KONSPIRACII KE DA E NEKOE skladiste kade cuvale se i sesto bez da znaat uste do 45 navaka, pa se im isporokalo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom