Што научивте од последната врска во која бевте?

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Може да е идиот за тоа. Ама не си видел со очи за да го тврдеш истото за точно.
Неам причина зашто да не мислам дека е така...Дечкото што го пиша тоа ништо нема да добие ако излаже тука на форум ...така да...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Неам причина зашто да не мислам дека е така...Дечкото што го пиша тоа ништо нема да добие ако излаже тука на форум ...така да...
Ќе добие.. Поддршка, разбирање, оправдување, утеха, лечење на его ... Затоа и постојат овие теми за да си ги оправдиме нашите постапки за кои знаеме дека не се баш како што треба.
За дечкото што го откачиле преку фб.. и што ти напиша?
Раскин! (како гром од ведро небо?)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
можела да каже...башка дечкото вика немало проблеми големи до тогаш...да и било досадно ќе имало знаци .... а и башка му викала дека го сака... Башка досадно е знак дека ипак пробала нешто друго што и е поинтересно од тоа што го има....
И нови дефиниции за досадно имаме, не сум знаела.

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
И нови дефиниции за досадно имаме, не сум знаела.
Значи работата е што заедно бевме во Бугарија...заедно студиравме,заедно седевме...оваа година јас немам финансиски услови да отидам да продожам со студиите...и останав тука...и ете задниот пат кога беше она тука се беше ок...кога пак замина за Бугарија имавме некои караници,но ништо страшно...и се беше ок...и ми пиша вака: Извини сега оваа малку ќе те боли,јас не можам да бидам повеќе со тебе,остави ме на мира...............Се прашувам што човек можеш да бидеш,да заборавиш се што било помеѓу нас,и да бидеш толку ладен да можеш така да кажеш некому....како така одеданаш,зарем е возможно...зарем немаат душа,зарем не ги боли???

N

Nessa Alcarin

Гостин
Значи работата е што заедно бевме во Бугарија...заедно студиравме,заедно седевме...оваа година јас немам финансиски услови да отидам да продожам со студиите...и останав тука...и ете задниот пат кога беше она тука се беше ок...кога пак замина за Бугарија имавме некои караници,но ништо страшно...и се беше ок...и ми пиша вака: Извини сега оваа малку ќе те боли,јас не можам да бидам повеќе со тебе,остави ме на мира...............Се прашувам што човек можеш да бидеш,да заборавиш се што било помеѓу нас,и да бидеш толку ладен да можеш така да кажеш некому....како така одеданаш,зарем е возможно...зарем немаат душа,зарем не ги боли???
Ова е повеќе за љубовни проблеми подфорум но сепак.. Дали сте размислувале за иднина? Дали и даде на знаење дека ќе се вратиш во Бугарија или дали она ќе се врати во Македонија? Дали сте разговарале што понатаму? Ако имаш одговор на овие прашања тогаш ќе ти стане јасно зошто ти раскинала.

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Ова е повеќе за љубовни проблеми подфорум но сепак.. Дали сте размислувале за иднина? Дали и даде на знаење дека ќе се вратиш во Бугарија или дали она ќе се врати во Македонија? Дали сте разговарале што понатаму? Ако имаш одговор на овие прашања тогаш ќе ти стане јасно зошто ти раскинала.

Да,нормално дека планирам таму да отидам и работам...но не можам веднаш затоа што немам соодветни финансиски средства...али пак...мислам дека не е тој начин на раскинување...таа треба да дојде за неакде околу 20 дена,па би можеле сето тоа заедно да го разговараме,а не преку facebook...
Научив дека колку и да ја сакаш,колко да правиш се за неа,на кратој ти произлегува истиот происход исто како да не си ја сакал,да не си ја почитувал.........во што е разликата?Милсев дека тоа се ќе ми се исплати еден ден...Ете како ми се врати,у 5 до 10 на facebook...

F

FARANG

Гостин
Да,нормално дека планирам таму да отидам и работам...но не можам веднаш затоа што немам соодветни финансиски средства...али пак...мислам дека не е тој начин на раскинување...таа треба да дојде за неакде околу 20 дена,па би можеле сето тоа заедно да го разговараме,а не преку facebook...
Научив дека колку и да ја сакаш,колко да правиш се за неа,на кратој ти произлегува истиот происход исто како да не си ја сакал,да не си ја почитувал.........во што е разликата?Милсев дека тоа се ќе ми се исплати еден ден...Ете како ми се врати,у 5 до 10 на facebook...
Некој луѓе едноставно неќат драми. Ти брат си целиот драма па затоа и вака направила. Кусо, јасно, безболно. Ќе ја кривиш и урлаш некое време ама подоцна ќе се смириш и ќе си продолжиш со животот. Не ја мрзи, кажи и ОК, стави ја на игнор некое време и најважно не и се лигави. Може нешто и пак да биде мада незнам зошто би го сакал тоа.

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Некој луѓе едноставно неќат драми. Ти брат си целиот драма па затоа и вака направила. Кусо, јасно, безболно. Ќе ја кривиш и урлаш некое време ама подоцна ќе се смириш и ќе си продолжиш со животот. Не ја мрзи, кажи и ОК, стави ја на игнор некое време и најважно не и се лигави. Може нешто и пак да биде мада незнам зошто би го сакал тоа.

Да бе брат...можда е драма или како сакаш го кажи...но моите очи не сретнале таква девојка што може така да ти направи...само се чудам,ништо повеќе...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не било ок очигледно. Караници мора да имало за ваква одлука, не е преку ноќ ништо. Смао што ние полни со болка несакаме да видиме што е проблем. Се разидуваат патиштата, едниот гледа другиот не гледа. Едноставно е од страна, тешко е ако си ти едниот засегнат.

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Не било ок очигледно. Караници мора да имало за ваква одлука, не е преку ноќ ништо. Смао што ние полни со болка несакаме да видиме што е проблем. Се разидуваат патиштата, едниот гледа другиот не гледа. Едноставно е од страна, тешко е ако си ти едниот засегнат.
Да,значи караници од секојдневието...Но сето тоа можело на поинаков начин,тоа ми беше зборта...Работата е што 5 години врска се прекинува на таков суров начин,кога требаше да се фативме потрошив стотици денари и праење муабет 4 недели,како,што,зашто...А се с`е завршува за 5 мин на facebook...Мислам дека не е во ред за начинот...тоа е

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
кога требаше да се фативме потрошив стотици денари и праење муабет 4 недели,како,што,зашто...
Си се претргал...

:icon_lol:

Некоја друга да беше, порано ќе ти се скараше штом се сеќаваш дека си потрошил стотици денари за да ја фатиш...

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Си се претргал...

Некоја друга да беше, порано ќе ти се скараше штом се сеќаваш дека си потрошил стотици денари за да ја фатиш...

:)) Зборта не ми беше за парите,туку колку време потрошивме за да се фатиме...
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 16:34 ---
Си се претргал...

Ако те интересира колку сум потрошил,пиши ми inbox па ќе ти кажам...да не објавувам листа на форумов...нема смисла мислам :)Зборта ми беше времето,парите онака ги кажав,без врска...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Не може бе со таква цинична и нихилистичка перспектива кон светот да функционираш нормално, сум пробал и потешко е отколку да те повреди некој/а емотивно.
Подобро е да се отвориш и дозволиш да те повредат неколку луѓе во текот на животот, отколку да си изградиш тврдина и да не дозволуваш никој да влезе во неа и да се повредуваш секојдневно.
Најдобро од се би било да знаеш што сакаш во животот како Д' Дјуд, тоа секако ќе те извлече.
Јок, јас верувам на сите.
Советот што му го кажав, беше од аспект ,,не слушај гаталец, слушај паталец,, :)

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Да,значи караници од секојдневието...Но сето тоа можело на поинаков начин,тоа ми беше зборта...Работата е што 5 години врска се прекинува на таков суров начин,кога требаше да се фативме потрошив стотици денари и праење муабет 4 недели,како,што,зашто...А се с`е завршува за 5 мин на facebook...Мислам дека не е во ред за начинот...тоа е
Ако биле чести караниците, иако ти изгледало ко да се натегате за ситници, секогаш има некоја подлабока причина, па сте избегнувале (или таа избегнувала) да се зборува отворено за суштинскиот проблем, па се фаќала за сламки, или можеби и' било кукавички начин да те натера да видиш дека нешто не штима. Како и да е, раскинувањето и' било многу мајмунско, ама ајде.

Значи, за во наредната врска ќе си бараш и причина за караницата, освен повод (поводи ќе има многу - како на пример не си ги измил чиниите или си се уклучил 15 минути покасно на фб или што било, карикирам) и ќе знаеш дека некогаш колку и да мислиш дека го познаваш некого, накрај може да испадне говедо. Сега не ти параноичен да си и да чекаш само момент наредната да те заебе, ама нека ти биде лекција. Сам ако не видиш, колку и да ти зборуваат другите, не е истото. Сега се увери, осети и имај си ум за друг пат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Начинот е илјада луѓе илјада карактери. Не е фер, али и животот не е фер па живееме. Така се расте:)
Важно води со странскиот ја погреши.

Kajgana Shop

На врв Bottom