Kako be nisto ne mu fali na Skopje?
Ja licno mnogu mrzam koa ke iskocam da se setam na kej i od site kafici se slusa istata muzika. A pa ako ti kefne da vlezes vnatre enterierot segde slicen, duri i kelnerite se slicni, sekoas mislam deka si gi menjavaat.Pred nekoe vreme mi se sluci slednovo:Me cekaat drugari vo ALO ALO i ja stignuvam so edna drugarka.Sednuvam i gleam site jadat sladoled, pa si vikam aj i jas .Go vikam kelnerot, mu poracuem sladoled a idiotov mi vika nema.Go prasuam 'kako be nema, a ovie so jadat'.Koga po nekoe vreme gleam ja deka sum sednala vo drugiot kafic kajsto nema sladoled.Bruki nevideni.A zaboraviv da kazam vo meguvreme naracav kafe i sega za da sedam so drugarive go zamoliv kelnerov da sednam vo drugiot kafic, a on da dojde posle da si gi sobere soljite.Katastrofa nevidena.Sea mi e sram da pominam pokraj kej.
Zatoa idam vo park sekoja vecer.Ali moram da kazam deka pred nekoj mesec,okolu prvi maj mi se sluci da ni dojde eden ligav cuvar i da ne izbrka site. A ne sedevme vo "zabranetiot del" tuku kaj spomenikot.
A vo zima kaj da idam, so smizlite vo Coloseum?
Treba da se napravat poveke orginalni mesta kajsto ke se pusta odreden tip muzika i kade ke se sobiraat luge so ist muzicki vkus, idei i mislenja.Na primer rok, jazz,latino club.
Ne deka gi nema ali ne dovolno