Што мислите за изневерувањето и кој кого изигрува во случајот?

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
еми како ке дознае дали си одговараат еден на друга ако не влезат во врска...
Според твојата логика, или сите ке бидеме самци, или пак цел живот со една/еден ке одиме, ке се земеме со него...
Незнам зошто вака си го сфатил постот...
Баш јас напишав дека ако не можеш да си верен раскини ја врската и потоа си слободен да бидеш со која сакаш.Каде спомнувам самци?Ако ти неможеш да си само со една женска тогаш не ја почнувај врската.Можеш да се муваш или слични работи со повеќе женски.Никој не заслужува да биде измамен и да си играш со неговите чувства.Кога ќе се заозбилиш малце и си подготвен за сериозна врска или пак кога ќе се заљубиш тогаш ќе си со неа без потреби од изневерување.Ако по некоја случајност не оди ќе раскинеш и ќе почниш да бараш друга личност со која си одговараш но не тоа да го правиш ако си веќе во врска...

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
ajde kazete. jas licno mislam deka toa i ne e bas loso vie?:zlo:

:tapp::tapp:

Кажи колку е фенси да те изневервет. Немат поубо.
Убав став имаш во врска со изневерувањево, продолжи така, можда нема после да си осаменка.:violent1::kickbox:

П.с. Немам потреба од изневерување:back:
не си фраер/ка ако на некого му набиеш рогови:wink:

Член од
5 февруари 2009
Мислења
120
Поени од реакции
93
хех, ова е една од работите што го прават животот поинтересен...
па што кога ќе ви е се розово во животот? ќе стане досадно, а вака малце главоболки, каења, лелекања, молења, плачење...
и на секој различно му влијае, зависи од мнгоу работи... колку е чувствителна личноста, дали имала вистински чувства спрема другата, дали се планирала поозбилна врска, можеби на некој му пречи поради тоа како тој акт ќе го направи да изгледа пред другите...

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
ne e ubavo da se izneveruva sekogas stavete se na sprotivnata strana najubavo e da zavrste so edna vrska i da pocnete so druga

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Мразам изневерување!
Што е поентата да бидам со него кога постојано мислам што како да му кажам за да не ме фати, јас да бидам со другиот после на сите другарки да им раскажам како сум му набила едни дебели рогови и на крај да му се смешкам и да му викам колку јас него најмногу го сакам, ценам и почитувам. Премногу лицемерно и неферски!
Ако гледам дека не ми штима нешто во врската или дека е тоа тоа подобро ќе му раскинам нема зошто повеќе да бидам со него.
А оправдувања од типот што има врска ми се свиѓаше се "смував" и толку јас пак си го сакам дечкото, не ми поминуваат зошто ако си го сакаш доволно немаш потреба да бидеш со тој некој X.
:pipi:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ако некад изневерам да умрам на најбезболниот начин што може човечка фантазија да го замисли.
Да претпоставиме имате врска(не е важно колку трае) и да речеме до негде сте ја изградиле. Што ќе добиете а што ќе изгубите со варање. Ќе добиете секс кој во никој случај не може да е подобар од секс со партнерот со кој се познавате колку толку, а ќе изгубите нешто што сте го граделе извесно време и згора на тоа ќе повредите друга личност. Јас лично никогаш нема да изневерам. Мислам, и да ми се засвиѓа некоја друга до толку да сакам да бидам со неа, која е поентата на моменталната врска, ќе раскинам па ќе бидам со другата. зашто да повредам невина личност.
Значи Правниче е апсолутно против варање , јебига риба сум, романтична душа до даска!

M

MIL

Гостин
Tie so ne mislat go pravat toa tie so mnogu mu ja mislat ne ni pomisluvaat taka da sum protiv toa :salut:

Член од
12 мај 2009
Мислења
9
Поени од реакции
3
Кога ке ви се случи нешто такво, работите веќе никогаш нема да бидат исти како пред тоа. Вие тука не можете да промените ништо, од проста причина што времето не се враќа назад. Но затоа, секогаш можете да примените една реченица од Џеки Кенеди - Ве молам, излезете од мојот живот.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Па мислам дека не е хумано:smir:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Не е убаво... ама за жал ми се има случено 2 пати :pos:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ако заслужи кучката, дефинитивно оправдано е. Инаку не е чесно и нее убаво.

I

IBIZA SOUND

Гостин
mazot moze da izneveruva i da kecne nekoja druga zena
a zenata vo nikoj slucaj ne smee ni da pomisle

violet

<3 SwEeT DaRkNeS <3
Член од
17 јуни 2008
Мислења
99
Поени од реакции
7
хахах ти у кој век живееш?
Иначе изневерувањето нема никакво оправдување, некој луге опростуват некој не, личен избор. некогаш е момент на слабост на личноста некогаш е планирано а некој луѓе се едноставно такви, верноста не им е јака страна..

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Морално низок чин. Ако се земе предвид тоа дека во една врска меѓусебната доверба е една од најважните работи, заедно со љубовта, нормално дека не би можело да има никакво оправдување доколку едниот од партнерите изневерува.

Kajgana Shop

На врв Bottom