Што мислите за изневерувањето и кој кого изигрува во случајот?

• Креатор на темата Креатор на темата osamenka
  • Време на започнување Време на започнување
кога едниот партнер изневерува вината е на двајцата делумни. Никој не изневерува за џабе, мора да има проблем во врската или нешто
Не баш... Едниот сака да курташачи, повремено да шврља, да проба малце и мевце не секој ден грав, а и околностите( демек партнерот нема да дознае никад) си го прават своето и докажуваат дека луѓето не се срамат од сопствените постапки, туку од тоа да не бидат истите дознаени и потоа судени. :back:

Кој се одлучил за брак има обврска да ја чува и гради љубовта а не да мисли на туги жени/мажи,нормално дека еден ден кога-тогаш ке се дознае вистината-а тогаш е страшно,да молиш за прошка и да срушиш нечие срце:uvo:.Затоа ако некој си е мераклија нека си биде слободен и нека си биде со кој сака-да не се врзува со брак или пак врска.На мене лично таквите луге ми се одвратни и никако не го оправдувам изневерувањето:nenene:

Nikoj nema pravo da mu sudi na drugiot.
Се согласувам дека никој нема право да донесува суд за личниот и интимниот живот на другите, но исто така секој има право на свое мислење.
Мојот став во поглед на изневерувањето е доста ригиден- остро сум против. На љубовната врска гледам како на врв на социјалната интеракција меѓу луѓето, врв на хуманото кај човекот. Затоа сметам дека врската МОРА да се заснова на искреност, доверба и слобода, но не слобода од овој вид. Го почитувам правилото „Чиста сметка, долга љубов“. Може да се случи една љубов да згасне, и тогаш е чесно да го погледнеш партнерот во очи и да му кажеш дека врската не е тоа што била, но неверство......:nenene:

Не сум пичка во душа да правам неверства, едноставно не сум таков тип, кога сум со една со една сум и сакам се да и удоволам:helou:

da ja izneveriv ednas Mona lisa i zatoa posle toa bese tolku padata vo depresijan i morase da se slika

Не баш... Едниот сака да курташачи, повремено да шврља, да проба малце и мевце не секој ден грав, а и околностите( демек партнерот нема да дознае никад) си го прават своето и докажуваат дека луѓето не се срамат од сопствените постапки, туку од тоа да не бидат истите дознаени и потоа судени. :back:
мислам дека не е добра врската каде едниот за другиот е ,,грав", а гледа меса наоколу и му течат лиги(не мислам само во однос на физичка привлечност) Што пак значи дека врската не е ок. Во врска каде се си е ок зашто би имало причина за изневерување:back:

Не го оправдувам изневерувањето.
Ако си се одлучил да бидеш со некој тогаш треба да го почитуваш и да не го повредуваш.Ако не си спремен да бидеш верен воопшто не почнувај врска.
Ако пак другата личност те привлекува повеќе раскини ја врската и после си слободен да правиш што сакаш со која сакаш.

Само карактерно слабиот изневерува !

Дека не треба да дозволиш девојка ти да дознае.

ajde kazete. jas licno mislam deka toa i ne e bas loso vie?:zlo:
Ок и јас мислев дека не е лошо се додека не се заљубив...порано ме болеше кур идев со една се ебев со комшиката и го давав на другаркаи лакурница, ама девојкиве до пред оваа девојка ништо не ми значеле...сега искрено не можам тоа да го направам, има нешто појако од мене што едноставно ми вика на уво " не и го давај кој ја ебе "...другарми вика братче ако веќе мислис да вараш барем бирај два пати подобра од девојкати, а два пати подобра од девојками тешко се наоѓа барем сега за сега....другата работа што ако изварам голем кур би изварал само за да се слапкам со некоја друга и по можност да добијам нешто повеќе...од друга страна губам супер девојка прекрасен секс мали слатки интимни моменти разбирање и уште многу работи...е сега мислам дека баш би лошо да варам искрено...поздрав осаменка

Не го оправдувам изневерувањето.
Ако си се одлучил да бидеш со некој тогаш треба да го почитуваш и да не го повредуваш.Ако не си спремен да бидеш верен воопшто не почнувај врска.
Ако пак другата личност те привлекува повеќе раскини ја врската и после си слободен да правиш што сакаш со која сакаш.

еми како ке дознае дали си одговараат еден на друга ако не влезат во врска...
Според твојата логика, или сите ке бидеме самци, или пак цел живот со една/еден ке одиме, ке се земеме со него...

Мислам дека не е убаво да се повредуваат чувствата на другите, не изневерувам и секогаш тргнувам од оноа "не им го прави на другите она што не сакаш тебе да ти го прават", затоа несакам да повредувам нечии чувства, а несакам да се повредат и моите. Доколку некој ме изневери дефинитивно нема простување.

ajde kazete. jas licno mislam deka toa i ne e bas loso vie?:zlo:
ај прво тебе некој шо сакаш да те изневери па како ќе се чувстуваш и како ќе мислиш дека тоа ќе е најлошата работа на светот шо можи да ти се деси во тој момент, а ти да изневеруваш и некој да те сака можда за тебе не е лошо, ама јас ќе речам : Не прави она што несакаш да ти прават.
Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom