Што мислите за изневерувањето и кој кого изигрува во случајот?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
a site znajte deka sekogas skrisnoto e pointeresno i povozbudlivo za site vas... ...
Па кога си во врска со некого треба да си искрен со него и да имаш доверба.

a na sekoj vo vrska mu treba neso novo..., neso pointeresno... pa i ne e se do deckoto/devojkati...
А зошто тогаш си во врска???:tapp::tapp::tapp:
Ако нешто друго што е ново,ти е поинтересно,тогаш прекини ја врската и барај го тоа што ти е убаво.
Не треба да бидеш во врска за да повредиш некого,да си поиграш со нечиви чувства и слично.
btw не заборавај дека тркалото се врти и некогаш и ти ќе бидеш повредена и изневерена.Тогаш убаво ќе ти биде?
Убаво ли ќе се чувствуваш,додека мислиш дека си во врска со некој,а тој те изневерува на сите страни?

ako ne sea koa bi go ziveele zivotot, pa za maz li cel zivot ke bidite so maz i verni...
Зарем оние кои не изневеруваат,не живеат?:nesvest:
Животот можеш да го живееш секој ден,да се радуваш на убавите нешта што ти ги пружа,да сакаш вистински и искрено,а не' да изневеруваш и да мислиш дека тоа е "живот".

Член од
12 мај 2009
Мислења
9
Поени од реакции
3
До Виолет - ниту еден човек не простува (тоа може само Бог) туку само голта, значи некои проголтуваат (но никогаш не забораваат), а некои не. Огромна е разликата меѓу голтање и простување.

S

SwEeT_LoLiPoP

Гостин
не го прави тоа што нејќеш да ти го прават тебе.. значи не го изневерувам исто како што нејќам да ме изневерува :pipi:

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Ова вака утре сабајле.
Ако тебе ти е лошо да те изневерува, зашто да биде добро ти да изневеруваш? Види мајката. Воопшто се нема малце самокритичност искрено. Врската треба да биде врз темел на доверба, искреност и сите работи што идат со тоа, а ако не ти е до врска, не мора да изневеруваш никој и со тоа некој да го изложиш на ризик да го повредиш и да му скршиш срце.

Awe toa mislenje go imash ti :D ali ja pak go mislam ona sho go napishaf .. ;) Pa mene dobro kje mi bide ako izneveruvam, ne rekof deka nego kje mu bide dobro od ko kje doznae .. rekof deka mene kje mie ubo ;) a rekof isto ja kako kje se chustvuvam toj da me izneveruva :D

Loso, mnogu loso e da izneveris nekogo ili da bides izneveren, mnogu nisko pagas posle toa..barem jas taka mislam
off.
sandra neli se cuvstvuvas guzno i po malce grozno guzno posle izneveruvanje?ama iskreno?
Neznam dali rekof deka sum bila neverna nekade pa da me prashash kako se chustvuvam ako izneveruvam ? :)

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Awe toa mislenje go imash ti :D ali ja pak go mislam ona sho go napishaf .. ;) Pa mene dobro kje mi bide ako izneveruvam, ne rekof deka nego kje mu bide dobro od ko kje doznae .. rekof deka mene kje mie ubo ;) a rekof isto ja kako kje se chustvuvam toj da me izneveruva :D

Neznam dali rekof deka sum bila neverna nekade pa da me prashash kako se chustvuvam ako izneveruvam ? :)
sekoja akcija ima reakcija posle nomj da ve boli glava koga vi gi nabivaat rogovite i u oci ve praat glupi ok:uvo::uvo:

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Па кога си во врска со некого треба да си искрен со него и да имаш доверба.

А зошто тогаш си во врска???:tapp::tapp::tapp:
Ако нешто друго што е ново,ти е поинтересно,тогаш прекини ја врската и барај го тоа што ти е убаво.
Не треба да бидеш во врска за да повредиш некого,да си поиграш со нечиви чувства и слично.
btw не заборавај дека тркалото се врти и некогаш и ти ќе бидеш повредена и изневерена.Тогаш убаво ќе ти биде?
Убаво ли ќе се чувствуваш,додека мислиш дека си во врска со некој,а тој те изневерува на сите страни?

Зарем оние кои не изневеруваат,не живеат?:nesvest:
Животот можеш да го живееш секој ден,да се радуваш на убавите нешта што ти ги пружа,да сакаш вистински и искрено,а не' да изневеруваш и да мислиш дека тоа е "живот".
Браво добро мислење. Секој си има свои принципи и критериуми, но има и некој кој не им е гајле како ке се осеќа другата страна кога ке изневерат или ке повредат некој. Незнам јас зашто се нафаќаат да започнат врска ако сакаат да изневерат и да повредат некој. Тоа се ситни души за мене. Ама како што кажа се врти тркалото и ке те стигне тоа што си го направил.:helou:

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Зашто да не бе,ако ти се пружи шанса

Напишано од Sandra
jas da go izneveruvam, ubo ke e :pipi:
toj da me izneveruva, losho ke e :violent1:

Поради се почестите мислења од ваков тип го сметам за реалност.Речиси неизбежна болест:),на која не е имуна ниедна врска,која јас лично не ја оправдувам,но мислам дека може да му се случи на секого.Или си изневерен или си изневерил,или и двете,а ништо од ова многу многу ретко.

R

RAYTHEON23

Гостин
кога векеке земам обврска д бидам со некоја ке ја испочитувам оти ниско и подло е изневерувањето...или најблаго речено исфрустрираност,и немање свое јас а и недоверба во себе.

Tin

Член од
14 мај 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
e aj kazete mi vie mene decko mi me izneveri letoska zaso mene moite ne mi dozvoluvaa da odam so nego pa imase i druga.mu go prostiv toa.od koa pocnav da izl pak me izneveri i pak mu prostiv.io neli sum luda aj kazete

Член од
30 април 2009
Мислења
43
Поени од реакции
2
Abe so se praite budali pri pamet. Tujgoto e poslatko sekogas. Koj probal znae:vozbud:

P.S Varali me svi pa mozes i ti, ni si ni prvi ni posledni.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
mene majka mi kao mlada me rodila i me ostaila
i se ebavala cel zivot ne me videla
i sea e stara drolja i nikoj ja nejke
i site znaat oti masko dete ostaila
i cel zivot ne me videla
i zatoa decata patat.
rekov ja
starite sakat da bidat neverni ama ne mozat
mladite sakat da bidat verni ama ne mozat
rekol nekoj mudar coek.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
ajde kazete. jas licno mislam deka toa i ne e bas loso vie?:zlo:
Сум бил изневерен неколку пати од неколку девојки.
Сум изневерил неколку девојки.

Во врска со девојките кои ме варале:

Кога беше лошо?
Кога ги фатив девојките дека ме вараат. Врските пукнаа.

Кога беше се во ред (сега погледнато од временска дистанца - бидејќи во тоа време не знаев дека девојката ме варала)?
Кога не ја фатив девојката дека ме вара. Бевме заедно, сексот беше лудачки добар (најдобар од било која досега во мојот живот), а типката се ебела и со љубовта на нејзиниот живот.
Го знаете вицот со златната рипка и трите желби. 1. Да не ме вара, 2. Ако ме вара да не дознаам, 3. И ако дознаам кур да не ме боли :baeh:

Во врска со девојките кои сум ги варал:

Кога беше лошо?
Дур ги варав не знаеја дека ги варам. Кога после неколку години (после прекинување на врските) дознале - е тогаш беше лошо затоа што лошо се чувствувале и биле повредени (барем така ми кажаа). И за тоа ми е жал.

Кога беше се во ред?
Кога девојката не дознала дека дури сум одел со неа сум ја варал.

Наравоучение (или мој поглед на работите):

1. Варањето нека не ти е цел - за да се осеќаш убаво, младо, здраво, полетно, весело, посакувано. Ако чувството на љубов, радост, среќа, младост, здравјето и се друго може да го добиеш со една личност - немора да ризикуваш да го загубиш тоа со пробување да вараш.
  2. Ако во тебе се натрупала желба да се осеќаш убаво, младо, здраво, полетно, весело, посакувано и ако решиш да вараш за да добиеш нешто од тие чувства, тогаш обезбеди ги сите услови да не се дознае ни тогаш кога вараш ни после многу години подоцна затоа што така ќе повредиш некого, а повредувањето не е убаво.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
so mojot soprug znaevme deka ne cekaat kavgi na ovaa tema, pa resivme da imame sloboden brak. Toj spie so drugi zeni, a jas so drugi mazi bez zamerki posle toa - I TAKA SREJKNO SI ZIVEEME:back:
Среќно ?

Блазесиви на паметот.

Главна одлика во врска (брак) е : Верност и доверба .

Kajgana Shop

На врв Bottom