Што мислите за Жан Митрев?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Можеби човекот не се изразува добро, не е оратор итн... ама мисалам дека е број 1 стручњак во Македонија...уште 5 вакви да ги има Македонија,ќе цветаме

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Скраја да е! Не сум кардиохирург. Кажав доктор на медицина!
Од доктор на медицина до кардиохирург има разлика како од тука до Америка.Тоа е исто кога економист со општа економија критикува работа на ревизор или сметководител.

?

..........

Гостин
Немам лични искуства со споменатиот доктор, но се разбира дека човекот е најдобар во тоа што го работи, барем кај нас, лугето се фалат дека многу им помогнал и се разбира за пари, па кој работи денес за безпари? :) кога и поповите се на норма:jaj:

H

HITCH

Гостин
Мене искрено, не ми е важно каков е неговиот стил на изразување. Знам дека човекот си ја знае работата и ништо друго не ми е гајле. Не се доискажувал ко што треба?! Ич не ми е гајле! ФАКТ ИМА 1% СМРТНОСТ НА ИЗВРШЕНИ ОПЕРАЦИИ! Ееееее јбг на некои луѓе им е мака што си игра Господ и е навистина успешен во тоа. Не сакам мрчатори, кои немаат поим од живот, а сакаат да плукаат по се живо и диво. Член од мојата фамилија се правеше операција кај него, презадоволни сме! Грижата, која тој и неговиот тим ја водат за пациентите, е навистина на ниво.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Не ми се свиѓа. Како актер не го бива. Проба и пеач едно време со џастин тимберлејк изгледа да пее, тоа беа касни 90ти години. Од тамо го памтам. Друго што би кажал за човекот? :/

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Брат ти си комуњар.

Типичен комуњар кој е интернист,ортопед или лекар опште праксе, човек кој апсолутно со ништо значајно може да се пофали во животот.
Толку си беден што дури и во второ одделение при врачувањата на сведителствата на прозивката на пофалените ученици учителката го заборави твоето име.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Имаше една веб страница со многу лоши коментари за Жан, но еве сега не можам да ја најдам. Пишуваше нешто како на пример (сабајле оди во 5.00 на работа за да ги изнесе труповите што му починале од претходниот ден, додека нема други доктори што одат на работа, а знам и други работи али не е темата тоа, и нема да навлегувам во детаљи).
Ова е кратка содржина на филмот Black Death со некромансери...бааги погани муабети се вртеле за човеков.

И пак, овие ЛЕВИ доктори еден ден ќе бидат плод на Жан Митрев (читај неговиот брат Саша Митрев)
и брат му е лош стручњак? Доктор е и тој?

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Несакам да навредам, повредам или да возвишувам некого ни директно ни индиректно. Ќе си кажам мој став околу сето ова кој се темели на долги муабети со луѓе вработени во Филип Втори и ќе ви го кажам следново: неможе еден човек па и супермен во 365 дена во годината сам да направи преку 3000 официјални операции и тоа е континуитет секоја година што се прават операции во таа кардиохирургија, од нив просек операција трае по 7 часа, значи има екипа од доктори кои оперираат тука не е само он. Најголема смртност, од 90 до 95 % има кај пациентите кои др.Митрев ги оперира во првата година од постоењето на болницата за сега тој процент да му е под 10, барем научил малиот како треба...(иако на странските лекари кои работат и оперираат кај него смртноста е помала и од 1% ако не и 0) Операциите сеуште ги извршуваат доктори од странство за да може да има и толкав број на операции реализирани и сеуште се крие сето тоа заради фамилијарните врски со фамилија Глигорови (внук му е на Кирчо) и одтаму и елиот комплекс за безпари и по разни превирања и притисоци му припадна нему-огромен дел од воена болница но тоа е друга работа.

Според мене Жан Митрев не е ништо поише од еден обичен шарлатан кој на туѓата мака успева да изгрди свој бренд и со лаги да стане она што е
ова е мој став и непланирам дополнително никому да му го образложувам или да се докажувам во врска со него па затоа и ве молам не ми реплицирајте на постов пошто нема да ви вратам, а ваше е да си имате свој став и како таков да си го кажете и искажете. Овдека не наведувам проверени факти туку е став кој сум го добил од неколкугодишно дружење со луѓе вработени во неговата клиника што и може а и немора да се земе за репер

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Ај да не дискутираме повеќе
Таман се разви дискусијата - ти сакаш да се откажеш ... уште чекаме да ни докажеш дека ние не сме во право ... немој да не оставиш сега во недоумица ...

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Класични македонски (балкански) муабети. Бил просечен оти е македонец. Тој е нашиот менталитет - се наше да негираме. Да беше американец, германец или французин ќе беше ок, ака оти е македонец кој успеал да напрај нешто на овој свет - тогаш не чини. Класика.

Човекот е врвен експерт и треба да бидеме благодарни што кај нас има такви луѓе и што одлучиле да работат тука бидејќи слободно може да оди да работи било каде по светот. Во тој случај би виделе какви резултати ќе направат останативе “надпросечни“ кардиохирурзи.
:salut:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Несакам да навредам, повредам или да возвишувам некого ни директно ни индиректно. Ќе си кажам мој став околу сето ова кој се темели на долги муабети со луѓе вработени во Филип Втори и ќе ви го кажам следново: неможе еден човек па и супермен во 365 дена во годината сам да направи преку 3000 официјални операции и тоа е континуитет секоја година што се прават операции во таа кардиохирургија, од нив просек операција трае по 7 часа, значи има екипа од доктори кои оперираат тука не е само он. Најголема смртност, од 90 до 95 % има кај пациентите кои др.Митрев ги оперира во првата година од постоењето на болницата за сега тој процент да му е под 10, барем научил малиот како треба...(иако на странските лекари кои работат и оперираат кај него смртноста е помала и од 1% ако не и 0) Операциите сеуште ги извршуваат доктори од странство за да може да има и толкав број на операции реализирани и сеуште се крие сето тоа заради фамилијарните врски со фамилија Глигорови (внук му е на Кирчо) и одтаму и елиот комплекс за безпари и по разни превирања и притисоци му припадна нему-огромен дел од воена болница но тоа е друга работа.

Според мене Жан Митрев не е ништо поише од еден обичен шарлатан кој на туѓата мака успева да изгрди свој бренд и со лаги да стане она што е
ова е мој став и непланирам дополнително никому да му го образложувам или да се докажувам во врска со него па затоа и ве молам не ми реплицирајте на постов пошто нема да ви вратам, а ваше е да си имате свој став и како таков да си го кажете и искажете. Овдека не наведувам проверени факти туку е став кој сум го добил од неколкугодишно дружење со луѓе вработени во неговата клиника што и може а и немора да се земе за репер
Кога ќе почнат пациенти да се жалат, тогаш ќе почнам да се сомневам во работата на целата институција. Не сме глупи да мислиме дека Жан е единствениот кој оперира. Ама штом специјалисти од странство работат за него, сигурно не е просечен.
Како и да е, вработениот секогаш кажува по нешто лошо за шефот.
Со кој сака нека е политички поврзан. И со Обама кафе нека пие, ФАКТ е дека пациентите се задоволни. Не гледам дека нешто друго е поважно.
Ниту финансиската состојба на сметките негови, ниту имотот што го има, ниту кој се работи за него.
Пациентите се здрави и живи.

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Таман се разви дискусијата - ти сакаш да се откажеш ... уште чекаме да ни докажеш дека ние не сме во право ... немој да не оставиш сега во недоумица ...
Пиши ми на е-мејл ќе дискутираме :wink:

--

А кај жан има уште 2 кардиохирурзи, едниот е од србија другиот од белорусија ако не се лажам....сосема неизвесни.

имаше само еднаш еден хирург дојде од германија да види каква болница направил...и право светски хирурзи оперирале кај него

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Абе знаете како викаат... тој што не верува, треба да проба за да се увери :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom