Што кога сакаш и знаеш дека не те сакаат?

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Lady напиша:
Ako sakash da ja dobiesh borbata ednostavno zaboravigo, zavrti se i zamini.....Ako ne bide toj vo idnina , na negovo mesto ke dojde ona sto go ocekuvash i barash:smir:
Да ама ако љубовта кон личноста која е чувствуваш е доста јака тешко е едноставно да се завртиш и заминеш....:back:

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
1. Се случи, ама помина одма.
2. Се случи, успеав ... со сила убајна не бива, помина по година-дена.
3. Се беше прекрасно, заебав, и ден денес се каам, то е то... не врви
4. Се убив од гњавење никако не успеав, ама ко за чудо почна да ми врви, а мислев дека нема
5. Слично на погорното, ако ништоп друго барем едно здраво-живо си имам.
6. Случено е, на моменти ми оди на нерви, ама барем знам дека и двајцата сме се труделе наизменично : јас сакам таа не, таа сака јас не...

Секое е за двојно послабо од претходното и тоа ме плаши. Некако сум се потрошил...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Бејко напиша:
1. Се случи, ама помина одма.
2. Се случи, успеав ... со сила убајна не бива, помина по година-дена.
3. Се беше прекрасно, заебав, и ден денес се каам, то е то... не врви
4. Се убив од гњавење никако не успеав, ама ко за чудо почна да ми врви, а мислев дека нема
5. Слично на погорното, ако ништоп друго барем едно здраво-живо си имам.
6. Случено е, на моменти ми оди на нерви, ама барем знам дека и двајцата сме се труделе наизменично : јас сакам таа не, таа сака јас не...

Секое е за двојно послабо од претходното и тоа ме плаши. Некако сум се потрошил...
Те цитирам затоа што не можам да го кажам поубаво она што го осеќам и мислам од ова што ти го напиша...Значи, same overhere.:toe:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Волшебник напиша:
Да ама ако љубовта кон личноста која е чувствуваш е доста јака тешко е едноставно да се завртиш и заминеш....:back:
Znam deka e teshko ako ljubovta e jaka, ama poteshko e da stradash sekoj den, davajki "nepozelna" ljubov:nesum:

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Хммм.... да... ми се имат десено... и ми се дешават... и болит... мноогу....амаа ништо не можам да напрам против то... не можам да го натерам некој да бидит со мене ако не сакат... со сила убавина не бидува...
И иако си се тешам со то „ќе најдам подобро” знам дека во мене нешто не ми дозолува да побарам нешто подобро... дали зошто мислам дека сум го нашла то шо го барам или зошто се плашам дека нема да го најдам повторно не знам... едноставно така е и многу се нервирам поради то... ама то е... ај хоуп не ќе морам да продолжам да барам и ќе се сменит на подобро (не вервам ама ај, пак се надевам :) ) :nesum:

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Lady напиша:
Znam deka e teshko ako ljubovta e jaka, ama poteshko e da stradash sekoj den, davajki "nepozelna" ljubov:nesum:
И јас така заминав...Но има работи кои пак ја разгоруваат искрата која вечно тлее во срцето....Е тогаш е најтешко....

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Volkswagen напиша:
Дали ви се има случено тоа, или ви се случува моментално?
Да, ми се случило. И секако, боли. Ама поминува, иако некогаш можеби повторно ќе се сетиш и ќе остане како сеќавање.

Volkswagen напиша:
Онака, искрено, сакате некого, потполно сте сигурни дека да сте заедно 100% ќе си одговарате...ама еве...таа личност не сака да е со вас,...заради Х причини, ...
Никогаш не можеш да бидеш 100% сигурен дека ако си со некој дека ќе си одговарате. Сосема е поразлична ситуацијата кога не си со некој и кога си. Значи, може само да си мислиш дека би било така, но нема да дознаеш ако остане на тоа „таа личност не сака да е со вас”.
Без разлика дали личноста ја познаваш толку добро, се дружиш, има карактеристики кои се сложуваат со твоите. Не мора да значи дека се` ќе биде сјајно доколку сте заедно.
Муабетот ми е дека - за ништо не може да тврдиш додека не добиеш можност да бидеш во некоја ситуација.

Volkswagen напиша:
Дали секогаш се тешите со она „ќе најдам подобро!”?
А длабоко во себе сте убедени дека ова е една од ретките шанси да бидете со некого со кој навистина ќе ве сака и ќе го помините животот во вистинска хармонија?!
Сите посакуваме да бидеме сакани, да не` сака личноста која ја сакаме. Се трудиш да и` покажеш на таа личност дека не би и` било лошо доколку е со тебе? Но, можеби токму тоа не е она што му е потребно на другиот. Не можеш да форсираш и да убедуваш некого дека може да те сака, самата личност треба тоа да го сфати и да има желба да биде со тебе.
Не велам дека треба веднаш да се откажеш, но треба да сфатиш кога е време да се повлечеш, да го прифатиш тоа и да си тераш понатаму.

А со нешто ќе се тешиш.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Ми се има случено, можеби и сеуште ми се случува
. Бев убедена дека сме еден за друг, едноставно во се си одговаравме. Бев сигурна дека она што можеше да постои меѓу нас би било најпрекрасното нешто на светот, но се покажа дека не е возможно. Дечкото беше вљубен во друга девојка. Тој ненамерно ме повреди, многу. Ме повреди со тоа што не ми ја возврати љубовта а ми даваше трошки надеж за кои јас се држев како просјак за леб.
И што тогаш??? Епа ништо, живеев одреден период со солзи, бегајки од сите, минувајки на другата страна на улицата секој пат кога го видам, се плашев дека ќе ги видам заедно, не можев да го издржам тоа. Единствено за што знаев беа солзите кога сум сама и огрооомна насмевка на лицето за пред другите.
Но како што одамна е кажано. Времето е лек за сите работи. Што друго ни преостанува освен да продолжиме со животот надевајќи се на подобро. Тешко е, да, ама нема друго решение освен да се помириш и да се надеваш...Зарем е подобро да се затвориш дома и само да лееш солзи? Не, тоа никако. Како што кажав и предходно. Можеби полека, но сигурно, времето лечи се.

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Pa mislam deka nema covek koj ne pocuvstvuval kako e koga ljubovta ne e vozvratena...nekogas boli poveke, nekogas pomalku bo sepak boli! I mene mi se slucilo da sakam nekoj koj voopsto ne me ni poglednuval, no sepak, so glava dzid ne se turka...i ke sftais deka toa e samo zaludno izgubeno vreme... Barem jas se tesam so toa " ke najdam nesto podobro, pa ne e ni prv ni posleden..."

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Mоментално не ми се случува (среќно заљубена сум :bihahahabor: ...
Ама ми претходната ми љубов беше невозвратена. Болеше некое време, после навикнав некако, станав отпорна.

Тогаш ќе си викаш што си ја кршиш главата по тој глупак, не те заслужува, бла, бла ...

Не се тешам со ќе најдам подобро, се тешам со тоа ај од утре ќе биде подобро, ај од утре ќе ме засака :uvo: (воедно :pos2:).

Три години се тешев така. И еден ден најдов милион пати подобар од него. Енд ај ем хепи нау :bilover:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Ама секогаш кога ќе речете...
" I AM HAPPY NOW..." ...не ви се има случено „А,да не се залажувам?!”

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Сега моментално, и боли навистина многу, но никој не можи да речи дека не можи да помини, освен ако ти самиот не сакаш, и ако се затупиш во едно исто дека мора да е така, а всушност не го гледаш реалниот свет!

Што тогаш? Едноставно нема човек на светот кој не посакува да биде сакан! Сите на свои начини, но не може секој на секого да му се допаѓа, бидејки и ние на некого му се допашаме, така да треба да се поставиме на местото на тој што ние го сакаме! Да, ќе правиме се за да станиме привлечни, и можи еден ден ќе успееме, но до тогаш барем, нека има нешто со што ќе се ладиш!

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Да ми се случило .. се трудев дури се трудев но на крај кренав раце од се и за чудо тогаш почнува другата страна да се труди ... само што не е тоа тоа .. едноставно лајф гоус он .. повеќе не се замарам со тоа дали ќе ми е или нема да ми е возвратена љубовта .. ако треба да биди ќе биди ако не џабе ми обесување на клепки .. сосила убавина не бидува. Има многу други поважни работи во животов од тоа дали некој ми ја возвраќа љубовта или не

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ухххуу не да ми се има случувано..ама некогаш си се помируваш со судбината..ама повторно ќе кажам дека ние луѓето сме премногу далековиди..повеќе ни се допааѓаат понедостижни личности а љубовта ни е пред нос

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Za da bide nevozvratena, znachi deka i imate dadeno do znaenje na drugata lichnost za vashite chustva taka? A ako i nemate, se rachuna li?

Kajgana Shop

На врв Bottom