Што кога сакаш и знаеш дека не те сакаат?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ми се случило во неколку наврати... Иако за некои од нив не сум ни била сигурна дека била невозвратена љубов, затоа што од икс-причини воопшто не сум ни се обидела да дознаам што мисли другата страна...

Ама поминува.:) Важно е да не се залажуваш предолго и да не се надеваш премногу... Има милиони риби у океанот.:)
Некои од нив многу подобри од „рибата“ што не ти ја возвраќа љубовта... :wink:

Samaramon

¤ ξωટ ¤
Член од
17 декември 2005
Мислења
1.081
Поени од реакции
18
Ми се случува моментално. Додуша, тој не ни знае колку го сакам.
Немам храброст да му кажам. А боли, да. Тоа ти е.
Долга и широка приказна која мислам дека никој не би го занимала. Како што никој нема ни да го прочита ова =)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Penso positivo....

Нека боли невозвратената љубов. Нека боли ако знаеме дека за неа сме направиле се што сме можеле, и уште повеќе од оние "неможните" работи, ако сме ја барале, ако сме биле отворени, ако сме стоеле со чадор на дожд како овој денеска.

Во спротивно, громот никако нема да може да не удри. А ние нема да имаме право да се жалиме. Иако сме го правеле и ќе го правиме тоа. Чисто од желба да се чувствуваме депресивни, меланхолични, да бараме внимание.

Дали е ова правилен или погрешен пристап, незнам. Сепак, некој рекол - На секој поет му треба непотребна љубов. :smir:

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
секогаш и од најубавата и најдобра девојка има и подобра, па затоа не се замарајте има уште многу риби во морето

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Volkswagen напиша:
Ама секогаш кога ќе речете...
" I AM HAPPY NOW..." ...не ви се има случено ...”

Телефонски повик или смс:
"еј слушај мене ме фатија будалите,па најдобро би било да правиме пауза,стварно извини,жал ми е,не си ти ништо крива,до мене е!"

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
И чаре што предлагате?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Volkswagen напиша:
Дали ви се има случено тоа, или ви се случува моментално?

Онака, искрено, сакате некого, потполно сте сигурни дека да сте заедно 100% ќе си одговарате...ама еве...таа личност не сака да е со вас,...заради Х причини, ...

Што тогаш?
Како можам да сум сигурна 100% дека би си одговарала со некого ако тој нејќе да е со мене?

Туку, ми се случило и мене да "сакам" некого кој немал исти чувства кон мене, но со самото тоа, човекот едноставно ми се одмилува и за брзо кревам раце од таа "љубов". Во наводници ми се сакањето и љубовта затоа што тоа ни под разно не мислам дека може така да се нарече, ама ајде, моментално секој таа физичка привлечност или затресканост би си ја нарекол така, без оглед ...

Дали секогаш се тешите со она „ќе најдам подобро!“?
А длабоко во себе сте убедени дека ова е една од ретките шанси да бидете со некого со кој навистина ќе ве сака и ќе го помините животот во вистинска хармонија?!
Нема зошто да се тешам затоа што неможам да сум убедена во напишаното ако тој не ми ја возвраќа љубовта ... ем нејќе да е со мене, ем да знам некаде длабоко во себе дека тој е единствениот што би ме сакал како никој друг? Мислам, ми нема логика муабетов.

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Boli i toa mnogu...ama koga togas ke moras da se pomiris...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Volkswagen напиша:
И чаре што предлагате?
Бидејќи денов од сабајле ми тргна со совети,може тука да продолжам:smir:
Од искуство,се обидувам на секој начин да го освојам,да му покажам колку ми значи,да му опростам што се понаша така спрема мене иако не го заслужувам тоа.Потоа го оставам да размисли,дали ме сака до него,ниту го гњавам,ниту му се јавувам,се губам во простор и во време(така речено во депресија).Ако по извесен период ме побара и свати дека вредам и заслужувам шанса да му покажам дека може да ни биде најубаво,ја искористувам максимално(секој на свој начин).
Но ако не ме побара по извесен период,немам што да барам,освен да ја кренам главата и да продолжам понатаму,знам дека боли,многу е тешко...но неможеш некој со сила да го задржиш.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
If you love it let it go, if it doesnt come back, it was never ment to be
Shto drugo da kazam povekje od ova bi bilo preterizam...

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
rymz напиша:
If you love it let it go, if it doesnt come back, it was never ment to be
Shto drugo da kazam povekje od ova bi bilo preterizam...

If you love it, FIGHT for it!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Serpico напиша:
If you love it, FIGHT for it!
c c c :):) abe ja se boram da prezivuvam, a ne za ljubov, ljubovta spored mene ne treba da bide neshto za shto si sechel veni, tuku neshto shto postepeno se rodilo i ostanalo vo tebe...Ako fatime taka da gledame da se borime za ljubov, iskreno odgovori si sebesi za sekoja zhenska so koja si bil od osnovno ili sredno whatever pa dosea, nema da imash sili vishe za da se borish protiv reuma na 50+ godini :P

Sepak stojam pozadi toa shto go napishav...ako ne bilo pishano, ne bilo, glej izvadi si good bye sex (zakon!!) i move on

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
rymz напиша:
c c c :):) abe ja se boram da prezivuvam, a ne za ljubov, ljubovta spored mene ne treba da bide neshto za shto si sechel veni, tuku neshto shto postepeno se rodilo i ostanalo vo tebe...Ako fatime taka da gledame da se borime za ljubov, iskreno odgovori si sebesi za sekoja zhenska so koja si bil od osnovno ili sredno whatever pa dosea, nema da imash sili vishe za da se borish protiv reuma na 50+ godini :P

Sepak stojam pozadi toa shto go napishav...ako ne bilo pishano, ne bilo, glej izvadi si good bye sex (zakon!!) i move on
Пишано? Не било пишано ли?
Тогаш, да си седиме дома и да чекаме да пристигне некоја девојка, да заѕвони на врата и да ни каже - "Здраво. Јас сум ти пишаната."

За секоја женска не сум се борел. За тие што сум ги сакал, некогаш не - некогаш да. И на крај, не ми било мака никогаш за нешто што сум го направил. Туку за тоа што не сум го направил.

Знај што сакаш, и БОРИ се за него. И јас стојам на мојот став.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ne se sfakjame, ali aj, nemit veza :)

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења