Што ви недостига од детството?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
од детството ми недостига слободниот дух кој го имав и безгрижните мигови, кога си дете немаш никакви грижи, слободен си ко птица.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ми недостигаат чунга лунга мастиките,а богами и оние формула мастики од кои ако ти се ниша забот гарант го вадиш..албумот и чоколатцата Животинско царство,ја со моите три години му асистирам на татко ми да ги лепи сликичките,а после еден ден се појавува чичко во плаво и ми носи цел пакет слатки работи..јухуууу како нова година да дошла...:vozbud:
Ми недостига ташната во облик на квадрат со сина боја кој беше тешка речиси колку мене,ми недостига кружница и ластик..ми недостига радоста што ја чувствував кога ќе ми купеа нови тетратки и школски прибор...
Ми недостига тоа што не се дерам сега веќе пред врата викајќи ги другарчињата да си играме (а не дека немаше ѕвонче, ама тоа е),ми недостига брзината со која го претрчував мрачниот ходник зашто не можев да достигнам да запалам светло па и неколкуте несреќни слетувања на нос во двор благодарение на вратничката од оградата на тераса(а не дека мајка ми сто пати не ме спречи да го правам тоа)
Ми недостига мојата детска наивност(да да со моите три-четири години не можев да сфатам како тоа пожарот што го видов на вести во Австралија нема да дојде и тука:toe:,па не спиев со денови ...)
Ми недостига моето детство...:wink:

Г

Господ

Гостин
Се.Буквално се.
Сакам вечно да имам 6-7 години:wink:

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
од детството ми недостига слободниот дух кој го имав и безгрижните мигови, кога си дете немаш никакви грижи, слободен си ко птица.
А пак ко ке си дете единствена грижа ти е и цел да порасниш :uvo:

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
Malio... Mi smeta sega ebate ....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Сусамките со шеќер што ги имаше сега ги нема се отепав во барање.
Ги начекав пред некоја година во охрид на панаџур, сусамки и оние со кикирики како ги викаа се убив од јадење дај кило од тоа и кило од тоа :)
Ама што ми фали !? што ми фали? Абе се ми фали од детсвото бе ало :vozbud:ама буквално се,не сега треба за се да ја лупам главата тогаш требаше само да ги направам сите петки па да добијам точак на крај од учебна година или томос автоматик.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Од детството ми недостига - самото детство. :pipi:

К

Кики.

Гостин
ми фали безгрижноста, среката и слободното време, ама најмногу ми фалат базука мастиките :vozbud:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Играње комај-комај, кутија, малите каубојци и индијанци, крадењето кајсии, трки со точаци на маало, трчање до дома зимање лебот и уште ненамачкан целосно го грабаш и трчаш на улица..потоа јадење гевреци со дечките од маало, тешко тој што ќе му се паднеше да оди да купи..се.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Играњето камај-камај :), играњето жмурка и многу друго... е да и тоа што не учевме :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Слободното време,играње фудбал и баскет по цел ден ко ке се стопли

O

okej

Гостин
ми фали многу нинтендото..уште го имам ама не ми работат џоестиците..али и да зеам нови не е тоа тоа...ми фали најголемо замарање во денот да ми е што ќе има на картун нетвор после...и оние цртанине на шутел што ги глеав секој божји ден зошто немаа други за да пуштат ги знам на памет али пак се интересни :kesa:

Н

'Никола'

Гостин
Ми фалат игрите во маало со другарите, безгрижноста, учителката од забавиште:) А да, и едни количиња што ги имав што во топла/ладна вода ја менуваа бојата, закон беа.

Kajgana Shop

На врв Bottom