Што ви недостига од детството?

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
со оглед на тоа шо ја уше сум дете не знам колку сум компетентна да дискутирам овде . ..:)
Од раното детство ми недостигаат повеќе работи/ ОСОБИНИ и сега си ги чуствувам како лични недостатоци :
- искреноста- да не се лажиме .. колку повеќе старееме ..растиме се понеискрени сме .. тоа е светот на возрасните - Лага
- безгрижноста- не ми беше гајле дали некој ме сака или не, не ми беше гајле шо ќе јадам , кој ќе ми биди другар,шо ќе ми биди помочаниот тест по математика, колку ќе се здебелам / ослабам , која е економската состојба дома и во државата .. како ќе се запишам на факултет .
- скромноста- чоеко е ко ѕвер! како шо расти се поголеми му се потребите и желбите .
- ми недостасува и пралелката од забавиште и поминатите безброј часови во конструктивното катче градеќи кули од коцки.
И сокот од јаготки од учителката... поубав сок немам пробано .
- ми недостасува секое едно играче кое беше заменето со овај глупав компјутер . :tapp:
и ваљда уше тон други работи на кои сега не можам да се сетам ..

Д

ДаркхарТ

Гостин
Најмногу ми недостига другарка ми која веќе 5 години живее на друг континент.Дел од мојот живот отиде заедно со неа. :(

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Дефинитивно барбиките и видео касетите со цртани. Ги имав многу и сега кога ќе ги погледнам ме потсетуваат на тоа кога со саати знаев да се заиграм :)

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Безгрижноста, модата,музиката, да можеш да си играш на улица и никој да не те гледа на страна:pos2: имаше поинтересни цртани(уствари тоа се истите овие денешни цртани ама на мене веќе не ми се интересни).........многу работи ми фалат од детството.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.725
Поени од реакции
34.285
Квалитетниот ќотек?

Грешка топик? Само за пеперутки, облачиња и виножита?
ОК.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.725
Поени од реакции
34.285
Ти фали ќотекот?
Мене да ти кажам право ама ич не ми фали. :)
Така ми се укажуваше на грешките.
Сега мора сам да ги сфатам и учам од нив.

Тhere. (wannabe) филозофско и паметно. :)

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Ми недостигаат оние безгрижни денови, кога се ми беше само игра и смеа, незнаев за лицемерие, лажно пријателство, злоба, немав скршено срце, ни па бев свесна за некои работи што се случуваат околу мене и општо во светот. Сакав да пораснам и да бидам голема, а сега кога чекорам кон вратата на возрасните сфаќам дека работите не биле толку совршени и едноставни како што сум си мислела. Порано најголема несреќа ми било тоа што мајка ми не ме пуштала надвор да си играм со другарчињата, а сега се справувам со толку многу работи, разочарувања, злоба и неправда.

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Па све, тапа е да си голем :), безгрижноста, наивноста и едноставниот поглед кон работите.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Најискрено косата. Како мала имав прекрасна долга сјајна права коса:pipi: ..која сега за жал ми е 70% уништена:lut:

S

stereo m'c

Гостин
уфффффффф детството моето детсто беше прекрасно имав прекрасни другари постојани дружби ама штета што сега ги нема и што генерациите што доагаат незнаат како да си го поминат детството...ми фали играњето сервис пред зграда, жмурките, границата,а највеке од се безгрижното седење на лулјаски. оуууууу и секако пеењето коледе уште од 6 сабајле секако за да можеме до 12х да го прочешламе цел карпош.

M

MIL

Гостин
Мижанка , и гитарата што безвезе си ја свирев и уживав да пеам :pos2:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.493
Поени од реакции
31.059
Безгрижноста и слободата, и пиедесталот на вниманието.

Kajgana Shop

На врв Bottom