Што ви недостига од детството?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Чекај малку, а тогаш како да ги наречам сите оние девојчиња кои не само што играа џамлии, туку и ме решаваа кога игравме на ќар?:pos2:

Како и да е, ми фали пред се' безгрижноста која ме обземаше, а потоа, нормално, сите оние детски игри и смеа низ кои ми минуваа деновите. :)
и ти е се метросексуалки!? :pos2:

LovedGirl

M`agapas? S`agapw polu!
Член од
17 септември 2008
Мислења
127
Поени од реакции
11
кога игравме криенка и разни други игри низ улиците....

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
,Ми недостасува играњето ластик, чекањето да падне мрак и да играме криенка,, безгрижноста која се изгуби... дремењето на клупи до 05 сабајле играњето со кал, правењето манџи од кал, крадење овошки по туѓите дворви,(си ја искинав кошулата од една ограда додека не бркаше типот што му ја обравме црешата), седењето покрај пруга. Ми недостасува детството што го имавме.

Gabby^Death

The..DeathGirl
Член од
27 јуни 2009
Мислења
13
Поени од реакции
1
Значи...Од детството се ми недостига,особено...кршењето чаши,крадењето...сливи,круши,кајсии,дудинки,цреши,вишни и др.Сепак Маџир Маало е едно од најздравите маала !!! Не шала на страна...Ми недостигаат оние игри со децата,играњето ТАРАКА,ЖМУРКА и др.Ми недостига старото друштво со кое имам мн убави моменти...едноставно кажано МИ НЕДОСТИГА СЕ...:nesum:Ама тоа е сите растеме !!!:icon_lol:

N

navivacka

Гостин
Хммммм што ли ми недостасува од детството интересно прашање:)

Како најпрвин ми недостасува немањето проблеми,безгрижноста и насмевката која ја имав секој ден за разлика од денес кога секој ден се нервирам за се и сешто,тогаш не ме интересираа многу работи во врска со тоа како ке изгледам и такви работи.

Друго нешто-ми недостасуваат разните друштвени игри као Монопол или Не лути се човече,игрите како жмурка,брканица и такви игри...

Колку би сакала да се вратат тие денови.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Ми се игра џуџе, куку, делфин, да бие да бие топката, лепчиња...
Ми се игра шо е измислена сега :pos: така си праевме ние ...

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
ми недостига играњето на ластик правење мостови и слично на плажа криенката завркавањето на клупи до 12 и кога мајка ми ќе ме свикаше за у кревет на најнтересното:vozbud:

A

Alexander Nevsky

Гостин
Ми недостасуваат деновите цели поминати на улица не прибран дома:vozbud:
и играњето криенка низ цела населба(богами е голема нашата) крадењето кајсии и јаболка од дворовите:vozbud:ех бееееееееее

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
играњето џамлии
кучето Леси:icon_frow
играње фудбал низ маалото
играње криенка и мн мн други работи на кои сега не се сеќавам

R

RAYTHEON23

Гостин
имав шарпланинец...бланка се викаше и некоја психа ми го уби:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:
ахх гневен станувам на овакви теми:vozbud:...ама многу не знам тоа куче го сакав...ццц:coffee:

како може некој да биде толку психа бре со копач да тепа!!!!

ааааа да имав и авион.(ловец)....и еден тенк ваков..Т-72(овој на сликата е украински) сега имам само спомени:(

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Eх, се ми фали од детството. Игрите, седење со комшиите пред зграда до рани утрински часови, џагорот кој го правевме играјќи, детската неизмерна искрена пријателска љубов, тогаш новоизградениот кат на кој се беревме и „повикувавме“ духови итн.. Се ми недостига. А особено тоа што бев мало, ситно девојченце кое не знаеше за злото распространето на светот, кое само сакаше да си игра со играчките, и да се радува на малите ситни работи кои ја градеја среќата во животот.

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Најискрено , од детството ми недостигаат само AC/DC маичките кои сега ми се мали.Исто ми недостига и сината трзалица:nesum:
А најмногу од се ми недостига скришум купената кутија цигари!!! Веќе не и давам на мајка ми да ми купува цигари!!!!Сега скришум ќе си купувам!!! :pos2::pos2::pos2:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Eh, od detstvoto najvise mi fali toa sto sve dozivuvas euforicno, a deneska se mi se cini nekako prosecno. I da mi se sluci nekoja ubava rabota, ne se raduvam tolku...Mislam bilo koj nastan. I toa sto znaes deka sve e prolazno a koa si dete,nemas gajle. I mi falat drugarite od maalo, koj se preseli u Vlae, koj u Hrom, pa so koj sum se skaral za gluposti, nekoi gi zapostaviv i deneska sme samo na ''zdravo''...Si gleavme filmovi so Stallone, Shvarceneger, u videoteka koa ke otidev imase posebna polica so karate :), nemavme ni PC, ni LCD TV pa nisto ne ni falese, lugjeto se druzea povekje megju sebe, deneska sekoj so svoite grizi, i taka....

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
па од детството ми недостигаат игрите што ги игравме посебно во лето

Kajgana Shop

На врв Bottom