Што ви недостига од детството?

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Леле колку ми фали детството, посебно кога ќе седнеме со мојата најдобра другарка и ќе почнеме да евоцираме спомени од нашето доста бурно и исполнето детство. Ми фали седењето на старата кола и грицкањето на сончоглед или семки се додека не ти потече устата, играњето жмурка каде што јас ко најмала секогаш жмурев, идењето на рид и тоа по едно доста стрмно патче (незнам дали и така може да се нарече) и кога јас и она неможевме да се искачиме затоа што бевме потешка категорија па не буткаа едни одоздола други тегнеа од озгора и на крај сите среќни и задоволни си одевме дома преполни косите со земја ама нема проблем. Цело лето играјќи Камај, Ластик, Цигари итн.Крадењето на црши и праски од комшиите со стратегии правени цел ден, прскањето со вода, крвавите коленици од паѓање, учењето на техниката возење точак, првата симпатија од градинка Трајче (уште сум во потрага по него:)) безгрижноста, крадеењето мастики од продавница, сакањето да се биде голем за никој друг да неможе да ти каже што да правиш...

Ми фали сеее сакам пак да сум дете бар на еден ден :(

Член од
6 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Od detstvoto mi nedostiga da bidam dete:< pred vreme vidof mn stvari vo zivotot pa sea mi e krivo so ne sum bila dete:icon_frow:icon_frow:icon_frow

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
точачето што ми го купи татко ми за 5ти роденден месец дена не се симнав од него и кога го гледам у подрум ми се плаче сакам да го возааааам :pos2::pos2:

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
иам дста работи како недостиг во детството,али неможам да кажам дека ми фалат затоа што помина многу време како на пример, асално функционирање на семејството.........

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
хммм па уште сум дете :pipi:
иначе од кога бев помал ми фали станувањето во 10 и цел ден шлаење низ Пжс, гањањето со пиштолите на дијаболи:pos2:,играње жмурка,тепачки и кражби на овошје:pos2:

P

Polaroid vanity

Гостин
Незнаењето а сепак широката мисла,безгрижноста,креативноста,чистината на душичево,искреноста. Толку многу.
И денеска сум дете..ама ете дел од работиве фалат.

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Парите од тате и мама. Аххххх што убаво беше порано. Сега работа, факултет, женачки, бебиња ХАОС. ахххх времиња беа тоа

Член од
11 декември 2007
Мислења
116
Поени од реакции
2
Мислењето дека светот е розов. Колку повеќе созреваш толку повеќе сам си го комплицираш животот.

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Безгрижноста, играњето полицајци и крадци со брачед ми (сега се излежаваме и давајцата пред пс како стоки и се пукаме на Call of duty ), ми недостига Баљум Баљум иако се плашев од него. Ми недостига и ќотекот од сестра ми кога и го читав дневникот.
А најмногу ми недостига баба ми и нејзините приказни :(

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Не сум многу голем сега ама сепак.
Најмногу безгррижноста качување на дрва, тепање со убави и мазни стапчина, станувањето на сабајле со главата наудолу а нозете на перница :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ведрината детска и едноставниот начин на размислување.

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Скоро се, најмногу безгрижноста... игрите, гледање цртани по цел ден Lion King на прво место, Дајте музика, гледање македонски народни приказни со баба, нинтендо со братучетка ми, тепачките со мојот најдобар другар, кошарка и фудбал со маалските деца, радоста кога ќе дојдеше тато од работа, првиот школски ден...

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Дефинитивно ми фале слободното време.

Kajgana Shop

На врв Bottom