Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
физичката 100пати повеќе. психичката е она што не дефинира како луѓе, и треба да ја прифатиме како дел од животот. ама за оние со слаб ум и воља, фала богу дека психичката болка е посилна од физичката.

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
физичката 100пати повеќе. психичката е она што не дефинира како луѓе, и треба да ја прифатиме како дел од животот. ама за оние со слаб ум и воља, фала богу дека психичката болка е посилна од физичката.
Јас мислам дека психичката болка е посилна. Не само кај оние со слаб ум и воља туку за сите, зш физичката поминва брзо и останват лузни на телото, а од психичката останват лузни ама во срцето- кај сите луѓе независно дали се со слаб ум и сл... :toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас мислам дека психичката болка е посилна. Не само кај оние со слаб ум и воља туку за сите, зш физичката поминва брзо и останват лузни на телото, а од психичката останват лузни ама во срцето- кај сите луѓе независно дали се со слаб ум и сл... :toe:
А шо би сакала повеќе , забар да те вреѓа и пцуе или со насмевка да ти поправа заб без анестезија и да вади живец?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
А шо би сакала повеќе , забар да те вреѓа и пцуе или со насмевка да ти поправа заб без анестезија и да вади живец?
А што би сакал повеќе, сопругата место на забар, на задното седиште његовог аута, или зубарот да ти вади живец? Море остај тоа... и у душа коа ќе те пернат мењаш видици... :)

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Зависи од ситуација... Во ова ќе го сменам забарот :pos2: не бе стварно, во ова ситуација поарно да ми кара ама да нема физичка болка... Ко шо кажав зависи од ситуација :helou:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Таа болка ќе пројде со тек на време. Нема забот да боли долго.

Ќе легнеш ќе се одмориш откако ќе имаш физичка болка и ќе ти пројде. Ама пак за психичка можеш да легнеш и да се одмориш а така да пројде ?

Некои болки остануваат вечни. А тоа дефинитивно не се физичките.

D

drle

Гостин
[zEUs];2625720 напиша:
Некои болки остануваат вечни. А тоа дефинитивно не се физичките.
Офф - Си слушнал некогаш за акутна и хронична болка. Да не даде Господ да ја имаш втората па да видиш и то како физичките болки можат да бидат вечни.
Он - абе болка си е болка дали била психичка или физичка не менува многу. И едната и другата ти го прават животот мизерен.

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
незнам од кој аспект да се помисли на тие физички болки во темава. али сепак психичките се кај кај полоши според мене а и некад потрајни од физичките.Би избрала физичка болка во секој случај!

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Па не би рекол. Физичката болка е многу посилно од психичката, со оглед дека од голема физичка болка можеш да се онесвестиш, паднеш во кома, дури и умреш, додека кај психичката болка овие работи не би можеле да ти се случат.

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Па не би рекол. Физичката болка е многу посилно од психичката, со оглед дека од голема физичка болка можеш да се онесвестиш, паднеш во кома, дури и умреш, додека кај психичката болка овие работи не би можеле да ти се случат.
Епа сите луѓе се различни и имат ралични мислења. Можи да се умри од физичка болка ама јас уште си стојам на моето дека психичката е посилна зш таа е душевна болка и не се лечи со лекови и тингс лајк дет како шо е случајот со физичката. Се си има свои предности и слабости :toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Епа сите луѓе се различни и имат ралични мислења. Можи да се умри од физичка болка ама јас уште си стојам на моето дека психичката е посилна зш таа е душевна болка и не се лечи со лекови и тингс лајк дет како шо е случајот со физичката. Се си има свои предности и слабости :toe:
Е ај жити се дај ми неколку предности на болката, било да е психичка или физичка болка.

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Е ај жити се дај ми неколку предности на болката, било да е психичка или физичка болка.
Предност општо на болката е то шо од ко ќе ја почувствуваш еднаш знајш другиот пат како да се заштитиш од то пак да ти ја нанесат, не е така? Освен ако не си некој дебил или будала. Нема чоек шо нема почувствувано болка (иако има некои типој и типки шо се к*рчат дека не знат шо е то ама ај да не бегам од темата). Абе со се шо се случва присобираш искуство плус... То е предност - јас така мислам па вие кажете си ваше :salut:

Член од
23 февруари 2009
Мислења
166
Поени од реакции
5
Sekako deka psihickata poveke boli dali toa se raboti koga ti raskinuva devojkata ili koga si izneveren od najdobriot prijatel od kogo si ocekuval poveke podrska.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
да заплачам дефинитивно со психичка болка зборови повеќе ме повредуваат одколку да крене рака некој тогаш за инает не би заплакала

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
да заплачам дефинитивно со психичка болка зборови повеќе ме повредуваат одколку да крене рака некој тогаш за инает не би заплакала
тоа зависи колку тешка рака има :)

предност на физичка болка има.. бар кај мене.. што ми ја заменува психичката.. ке зеам убоо ке го излупам ѕидот ке искршам рацете шо би се рекло.. и полесно ми е .. предност на психичката болка е шо еднаш ке ме заболи следечи пут ке убијам пред да дојде до истата.. и готово

Kajgana Shop

На врв Bottom