Јас мислам дека психичката болка е посилна. Не само кај оние со слаб ум и воља туку за сите, зш физичката поминва брзо и останват лузни на телото, а од психичката останват лузни ама во срцето- кај сите луѓе независно дали се со слаб ум и сл...физичката 100пати повеќе. психичката е она што не дефинира како луѓе, и треба да ја прифатиме како дел од животот. ама за оние со слаб ум и воља, фала богу дека психичката болка е посилна од физичката.
А шо би сакала повеќе , забар да те вреѓа и пцуе или со насмевка да ти поправа заб без анестезија и да вади живец?Јас мислам дека психичката болка е посилна. Не само кај оние со слаб ум и воља туку за сите, зш физичката поминва брзо и останват лузни на телото, а од психичката останват лузни ама во срцето- кај сите луѓе независно дали се со слаб ум и сл...
А што би сакал повеќе, сопругата место на забар, на задното седиште његовог аута, или зубарот да ти вади живец? Море остај тоа... и у душа коа ќе те пернат мењаш видици...А шо би сакала повеќе , забар да те вреѓа и пцуе или со насмевка да ти поправа заб без анестезија и да вади живец?
Зависи од ситуација... Во ова ќе го сменам забарот :pos2: не бе стварно, во ова ситуација поарно да ми кара ама да нема физичка болка... Ко шо кажав зависи од ситуација :helou:А шо би сакала повеќе , забар да те вреѓа и пцуе или со насмевка да ти поправа заб без анестезија и да вади живец?
Таа болка ќе пројде со тек на време. Нема забот да боли долго.А шо би сакала повеќе , забар да те вреѓа и пцуе или со насмевка да ти поправа заб без анестезија и да вади живец?
Офф - Си слушнал некогаш за акутна и хронична болка. Да не даде Господ да ја имаш втората па да видиш и то како физичките болки можат да бидат вечни.[zEUs];2625720 напиша:Некои болки остануваат вечни. А тоа дефинитивно не се физичките.
Па не би рекол. Физичката болка е многу посилно од психичката, со оглед дека од голема физичка болка можеш да се онесвестиш, паднеш во кома, дури и умреш, додека кај психичката болка овие работи не би можеле да ти се случат.Јас мислам дека психичката болка е посилна. Не само кај оние со слаб ум и воља туку за сите, зш физичката поминва брзо и останват лузни на телото, а од психичката останват лузни ама во срцето- кај сите луѓе независно дали се со слаб ум и сл...
Епа сите луѓе се различни и имат ралични мислења. Можи да се умри од физичка болка ама јас уште си стојам на моето дека психичката е посилна зш таа е душевна болка и не се лечи со лекови и тингс лајк дет како шо е случајот со физичката. Се си има свои предности и слабостиПа не би рекол. Физичката болка е многу посилно од психичката, со оглед дека од голема физичка болка можеш да се онесвестиш, паднеш во кома, дури и умреш, додека кај психичката болка овие работи не би можеле да ти се случат.
Е ај жити се дај ми неколку предности на болката, било да е психичка или физичка болка.Епа сите луѓе се различни и имат ралични мислења. Можи да се умри од физичка болка ама јас уште си стојам на моето дека психичката е посилна зш таа е душевна болка и не се лечи со лекови и тингс лајк дет како шо е случајот со физичката. Се си има свои предности и слабости
Предност општо на болката е то шо од ко ќе ја почувствуваш еднаш знајш другиот пат како да се заштитиш од то пак да ти ја нанесат, не е така? Освен ако не си некој дебил или будала. Нема чоек шо нема почувствувано болка (иако има некои типој и типки шо се к*рчат дека не знат шо е то ама ај да не бегам од темата). Абе со се шо се случва присобираш искуство плус... То е предност - јас така мислам па вие кажете си ваше :salut:Е ај жити се дај ми неколку предности на болката, било да е психичка или физичка болка.
тоа зависи колку тешка рака имада заплачам дефинитивно со психичка болка зборови повеќе ме повредуваат одколку да крене рака некој тогаш за инает не би заплакала
предност на физичка болка има.. бар кај мене.. што ми ја заменува психичката.. ке зеам убоо ке го излупам ѕидот ке искршам рацете шо би се рекло.. и полесно ми е .. предност на психичката болка е шо еднаш ке ме заболи следечи пут ке убијам пред да дојде до истата.. и готовоЕ ај жити се дај ми неколку предности на болката, било да е психичка или физичка болка.