Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
Ако е без разлика на тоа колку треба да се вложи (бидејќи јас немам толку пари, ама ова „без разлика“ ме прави да мислам мегаломнски) јас би направил фирма за оружје (заедно со сета логистика за „ефикасна“ дистрибуција). тука се најголемите пари од сите бизниси на оваа планета.

Член од
14 мај 2009
Мислења
323
Поени од реакции
7
А со оружјево од бизнисов мегаломански планираш нешто друго да прајш освен да го продаваш? Мислам,ти се води вооружена војска?
Што мислиш, кому е најдобро да продаваш, на армии, на легални или на нелегални приватни организации? Кому? Има лоши места.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
fabrika proizvodstvo na bilo kakov materijal

shark

Гледај ме у очи
Член од
27 јуни 2009
Мислења
55
Поени од реакции
1
Фабрика за производство на питка вода. Неостварена желба.А секундарно, би се занимавал со туризам, туристички аранжмани за ХЕДОНИСТИ со истенчен вкус и длабок џеб.:helou:

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Купувам 1 стан во Охрид 3 стана во Скопје и ги издавам на студенти туристи за сезоната и така...и не е некој бизнис лежеш и зимаш пари ама тоа би направил.
:kesa::smir:
еден богат човек еднаш рече вака: трите стана што ги купив во Скопје за да ги изнајмувам ми беа најлошата инвестиција во животот.Инаку човекот има и други бизниси,мислам дека имам милиони и мислам дека е многу во право за тоа што го рекол.позз

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
еден богат човек еднаш рече вака: трите стана што ги купив во Скопје за да ги изнајмувам ми беа најлошата инвестиција во животот.Инаку човекот има и други бизниси,мислам дека имам милиони и мислам дека е многу во право за тоа што го рекол.позз
абе не спомнувај овде богат човек. овде живеат во илузија дека сите мора да бидеме сиромашни.

кај може да има пари некој да купи три стана? може само за Варбург или ако е ептен добар, може Волга да земе.

инаку да - инвестиција во станови во скопје за изнајмување е најглупо нешто. пазарната цена им е околу 70.000 евра, а можеш да ги даваш на студенти за 2.000 евра годишно, па тоа испаѓа инвестиција која се враќа за 35 години (да не навлегувам во „ситници“ како амортизација). подобро просто да ги орочи во банка, иако има многу други места.

А со оружјево од бизнисов мегаломански планираш нешто друго да прајш освен да го продаваш? Мислам,ти се води вооружена војска?
Што мислиш, кому е најдобро да продаваш, на армии, на легални или на нелегални приватни организации? Кому? Има лоши места.

не си ме цитирал, па не сум добил порака и не сум те одговорил, па дури сега го гледам. еве ти одговори на двете прашања:

1. не ми се води вооружена војска, затоа што сите тие водачи на војска најчесто завршуваат убиени. мене ми се живее. плус живеат во субстандардни услови во воениот регион и мора да се грижат за секој војник - јас сака да патувам низ цел свет, да уживам во сите благодети и да немам обврски.

2. на СИТЕ би продавал. ако пребираш, нема да успееш. реков - ќе имам добра логистика.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
1. не ми се води вооружена војска, затоа што сите тие водачи на војска најчесто завршуваат убиени. мене ми се живее. плус живеат во субстандардни услови во воениот регион и мора да се грижат за секој војник - јас сака да патувам низ цел свет, да уживам во сите благодети и да немам обврски.

2. на СИТЕ би продавал. ако пребираш, нема да успееш. реков - ќе имам добра логистика.
hmmm, ako ti treba oruzje ili proizvodstvo na isto..ne e bitno dali leta, pliva, gnjiri, se tkala ili vozi po zemja, puka ,eksplodira, zagaduva , ozracuva, pece ili gori....kako i na se sto bi trebelo da "zastiti" od toa...JAVI SE..:)
evtini sme...duri i od bugarite poevtini....:) i barame dileri....world wide!! predlozi ja tvojata logistika...i ne ni trebaat nikakvi bankarski garancii...epten sme osigurani...., a i gi ukokuvame onie koi ke ne zaebat...:)

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Би отворил спортска обложувалница...убедливо најдобар бизнис во земјава.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Do mladiot Stefan G.Jas licno bev vo Makedonija pred 1 Mesec so ista zamisla,po se izgleda fabrika za ambalaza bi pravelo profit ,i vtoro fabrika za proizvodstvo na zelencuk ne kosta mnogu za da se zapocne ,okolu 100 000 iljadi avstraliski se razbira Masini i poceten kapital pod uslov da najdes dobra hala za renta.Moe mislenje e dobra pakovka 1 klasen proizvod i realna cena site zadovolni od farmer do potrosac.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.851
Поени од реакции
8.385
Би купил некој мал град, Кратово ми одговара!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Jamaica shop - сопствено производство на билки, сувенири, помошни помагала и други препатари од таа сфера.

Ем бизнис ем поштено така народски ќе си плаќам ДДВ и че има малку контрола на тие свети работи.

Сите ќе сме среќни на крај!

Kajgana Shop

На врв Bottom