еден богат човек еднаш рече вака: трите стана што ги купив во Скопје за да ги изнајмувам ми беа најлошата инвестиција во животот.Инаку човекот има и други бизниси,мислам дека имам милиони и мислам дека е многу во право за тоа што го рекол.позз
абе не спомнувај овде богат човек. овде живеат во илузија дека сите мора да бидеме сиромашни.
кај може да има пари некој да купи три стана? може само за Варбург или ако е ептен добар, може Волга да земе.
инаку да - инвестиција во станови во скопје за изнајмување е најглупо нешто. пазарната цена им е околу 70.000 евра, а можеш да ги даваш на студенти за 2.000 евра годишно, па тоа испаѓа инвестиција која се враќа за 35 години (да не навлегувам во „ситници“ како амортизација). подобро просто да ги орочи во банка, иако има многу други места.
А со оружјево од бизнисов мегаломански планираш нешто друго да прајш освен да го продаваш? Мислам,ти се води вооружена војска?
Што мислиш, кому е најдобро да продаваш, на армии, на легални или на нелегални приватни организации? Кому? Има лоши места.
не си ме цитирал, па не сум добил порака и не сум те одговорил, па дури сега го гледам. еве ти одговори на двете прашања:
1. не ми се води вооружена војска, затоа што сите тие водачи на војска најчесто завршуваат убиени. мене ми се живее. плус живеат во субстандардни услови во воениот регион и мора да се грижат за секој војник - јас сака да патувам низ цел свет, да уживам во сите благодети и да немам обврски.
2. на СИТЕ би продавал. ако пребираш, нема да успееш. реков - ќе имам добра логистика.