го немам форматирано PCво неколку години.Имав есет антивирус порано и едино само ми го успоруваше компјутерот па го избришав и сеа ми е топ.Па што ако имам некој рат и сл.,ако ми работи побрзо со вирус него со антивирус.... башка има криптери со кој ниеден антивирус неможе да ги препознае вирусите и се продаваат прилично ефтино(имав најдено еден за 40$) и скоро секој втор човек денес знае да направи рат и килогер.треба да си доволно глуп за да симнеш нешто таквоц ко ќе прочитам вакво нешто.....
јас со антивирус (читај погоре за причината) фатив тешки вируси а ти без антивирус црвја можи имаш фатено
или секој трет ден го форматираш писито?
ОК ти си знајшго немам форматирано PCво неколку години.Имав есет антивирус порано и едино само ми го успоруваше компјутерот па го избришав и сеа ми е топ.Па што ако имам некој рат и сл.,ако ми работи побрзо со вирус него со антивирус.... башка има криптери со кој ниеден антивирус неможе да ги препознае вирусите и се продаваат прилично ефтино(имав најдено еден за 40$) и скоро секој втор човек денес знае да направи рат и килогер.треба да си доволно глуп за да симнеш нешто такво
тоа е тоа топ ми е без антивирус
Знам точно што е малваребајтот. Класичен антивирус избегнувам да користам поради инс причи. Знаат многу пати лажно да детектираат некој фајл. Некои антивируси дури бришат и блокираат фајлови без да прашат и тоа ме нервира. Како и да е антивирусот многу досадува. Јас користам огнен зид и малваребајтот најчесто како пасивна програма, т.е. со него скенирам кога не сум сигурен.Malwarebytes не е антивурис, него суплиментарен програм кој се користи со Антивирус во комбинација, Malwrаebytes во никој случај неможе да замени еден класичен антивирус...
Па што прашуваш ко знаешKoи се тие антивируси што бришат без да дадат изестување? јас знам 2 такви, Comodo & Kaspersky....
епа ќе си подесиш што како, ти ако идеш типикал коа инсталираш така по дифолт ќе ти ги лупне, иди ристор следен пат и подеси си во фајл анти вирус шо сакаш..Па што прашуваш ко знаеш
Кога симнав фајл нортон 360 или касперски (не сум баш сигурен) директно без да праша ми го перфрли во карантин, тоа ме изиритира и баталив се