Што ако (недај боже) се смени името?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Jas samo pojasnuvam sto e tehnicki mozno dal ke bide ili ne vremeto ke pokaze

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
abe ajde dosta ja tupite za imeto

stavot na vladata e jasen kako bel den ..tie pregovaraat,razgovaraat i sekoj predlog sto ke bide prifaten od dvete strani ke bide staven na referendum

e posle treba da se razmisluva za toa kako ke bide formuliran referndumot,dali vladata ke go podrzi so reklamni kampanji ,kako ke se izjasnat site partii,kako ke se izjasnat "ekspertite" itn .....

dotogas kulirajte malku
Така е де, што кажа ти различно од тоа веќе познато? Преговараме за име кое ќе биде прифатливо за двете страни со тоа што Македонија (Скопје) било прифатливо за нас но тие го одбиле.

Како да вртиш се разговара за име различно од уставното и според тоа изгледа дека двојната формула (нашиот прв став) е веќе напуштена.

H

HITCH

Гостин
Ги собирам политичарите на средба у парламент ама цел состав од почеток до сега..... и го палам парламентот СИТЕ СЕ КРИВИ ШТО ДОЈДОВМЕ НА ОВА ДЕРЕЏЕ ДА СЕ ЗБОРУВА ЗА ВАКВА ГЛУПОСТ

vlatko5

X-Form+Ation
Член од
29 февруари 2008
Мислења
121
Поени од реакции
3
ako nedaj boze se smeni imeto nie nema poveke da bideme makedonci ke nemame istorija ke nemame nisto sto ni preostanuva uste da se otselime i potpolno da si go smenime identitetot t.e da izvadime drugo drzavjanstvo

vlatko5

X-Form+Ation
Член од
29 февруари 2008
Мислења
121
Поени од реакции
3
DA SE NADAVEMA DEKA TOA NEMA DA SE SLUCHI

Член од
23 февруари 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
Ne znam zosto imate tolku golema panika. Neli denesnata "Makedonija" e produkt na Tito i komunizmot. Cello ovaa historia se desavase poslednite 20-30 godini. Od kaj sega vie zemate pravo da koristite neko ime so ima historia poveke od 1000 god. Ako vie ne znaete historia i geografia ima mnogu naci sto ja znat mnogu dobro historiata i geografiata. Imate ist jazik kako srbite, bugarite, Rusite (Kako sega vie Makedonci). Nemojte vaka, treba logika da upotrebite malce.

PS. Kako idat rabotite posle nekoi 10 god od vas nema da ima nikoj, nekoj u Bugarija, nekoj u srbija. Zato ne bidete panicari gledajte tivko da zemate sto poskoro nekoj bugarski pasos i da zivete kako treba ne kako sto vie zivete. Koj saka vi smeni nesto. ]
Ednas zname, ednas ustav, ednas sto znam a sega i imeto.
sramota

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ne znam zosto imate tolku golema panika. Neli denesnata "Makedonija" e produkt na Tito i komunizmot. Cello ovaa historia se desavase poslednite 20-30 godini. Od kaj sega vie zemate pravo da koristite neko ime so ima historia poveke od 1000 god. Ako vie ne znaete historia i geografia ima mnogu naci sto ja znat mnogu dobro historiata i geografiata. Imate ist jazik kako srbite, bugarite, Rusite (Kako sega vie Makedonci). Nemojte vaka, treba logika da upotrebite malce.

PS. Kako idat rabotite posle nekoi 10 god od vas nema da ima nikoj, nekoj u Bugarija, nekoj u srbija. Zato ne bidete panicari gledajte tivko da zemate sto poskoro nekoj bugarski pasos i da zivete kako treba ne kako sto vie zivete. Koj saka vi smeni nesto. ]
Ednas zname, ednas ustav, ednas sto znam a sega i imeto.
sramota
Aaaaaaaaaaa ova ne e ubavo :uvo:

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Nie nisto ne mozeme da napravime kako edinki ako nedaj Boze se promeni imeto.Ke ofkame,ke kukame,no taa servirana rabota od 2/3 pratenici vo Sobranieto ne moze da se promeni ako tie resile da glasaat za takva opcija.DUI saka vlez vo NATO i EU,pa i so promena na ustavnoto ime.Nekoj pogore rece deka nie imeto veke go smenivme 1993,da go smenivme no za megunarodna upotreba,no po Ustavot nie ostanavme Republika Makedonija.Cekorot koga sega ke se menuva imeto,ke bide i promena vo Ustavot.Od toa nema beganje.
Ne sakam da se promeni imeto,jas sum Makedonka,moite koreni se Makedonski,rekov veke deka sum spremna i da ubijam ako nekoj cepne vo mojot nacionalen identitet.Mozebi izgleda radikalno,no bea potrebni drugi cekori,namesto pisuvanje pisma za da se lobira i da se zavcuva imeto Republika Makedonija.Ova se moi razmisluvanja.A na povidok li e dogovorot za promena na imeto?Razgovorite se za nekoj den,i kako sto mislam ova ke bide eden od posledniter obidi da se najde zaednicko resenie.

F

FilipMacedon

Гостин
Не ми е јасно што глуп народ сме,ова тема ми изгледа поставена за тоа како да не спреми да си го дадеме името,поглупа тема здравје,и ако го политичарите го дадат името немора да значи и ние да си го дадеме значи ке се крене ке правиме протести ке правиме и револуција ако е потребно,значи треба да постапиме како секој нормален народ,а не да отвараме теми за тоа.Бутај темата у канта,да не погледне некој странец ке заплаче од смеа :tapp: срамота:kesa:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sto??ke se nenuva Makedonskoto ime ??? :).....vo sto toa...??

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Јас му реков што му следува...:wink:

АДМИНИ ЗАТВАРАЈТЕ ТЕМА!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Zosto da zatvaraat tema ?

Ako si ti noj pa ne gledas nejkes da vidis sto ti se slucuva ima nekoj sto saka da vidi i da diskutira za toa ...

A ti poveli pa koa ke se sluci slobodno najdi me ... ja ke ti bidam kriv ... a za toa besno kuce navredata bezosnova ke poprikazeme

Jas ne idam da pregovaram za ime , niti sum nekoj faktor , zar so zatvaranje na necija usta ke ostane imeto kakvo e ?

Toa e znak na nemok i nedemookratija a plus zakani licni...kakov moderator si ti ???? Treba da sluzis za primer a ne da mi tuka klatikur zakani davas ako ne ti se dopaga temata , za koi patem receno me zabole levo mudo labudovo.

F

FilipMacedon

Гостин
Убаво кажа Мисирков,и би му се придружил во таа акција,само затоа што се осмелуваш да отвараш ваква тема и пак да се обидуваш да прашаш за веќе одговореното.

Kajgana Shop

На врв Bottom