Шкендија - Партизан квалификации ЛШ

Статус
Затворена за нови мислења.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Од фудбалски аспект, ова би требало да биде лесен двомеч за Партизан, кој според мене иако доста добри играчи си отидоа, направи добри трансфери пред се од домашното првенство и Шкендија не би требало да претставува некој тежок противник. Е сеа од навивачки аспект(во овој двобој побитната работа) убеден сум дека ќе има гостување на Гробарите, освен ако поради безбедносни причини се забрани навивачко гостување(од страната на клубот). Како фан на Партизан планирам да идам да гледам фудбал, и да навивам за Партизан чисто навивачки, без како што повеќето членови го замислуват(вреѓање на верска и национална основа), но со еден предуслов, ако во случај да навивачите на ПАОК гостуваат во Македонија и се вадат било какви транспаренти пишани од нивните испрани мозоци, е во тој случај би ги подржил Балистите(сепак се тоа жители на Македонија), одколку Гробари(кои стварно ги поштувам) кои не ја почитуваат мојата држава.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Шкендија ќе прими вкупно над 15 гола во двомечот, УБЕДЕН СУМ ВО ТОА !

B

Beck's

Гостин
http://sportservis.pressonline.rs/wsw/index.php?p=71&ni=23724

Naime, stadion u Tetovu nema blagajne, jer se za ulazak na tribine stadiona, čija unutrašnjost podseća na oronulo zdanje kruševačkog Napretka, ne kupuju ulaznice. Po starim albanskim običajima primenjenim na fudbalske utakmice, ispred ulaza na tribine nalaze se ćebad ili druge prostirke na koje navijači ostavljaju onoliko novca koliko imaju ili žele da daju. Na taj način se između ostalog „mere" vernost i ljubav prema klubu.

sto "novinari" drzi pustava zemja

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Си маваат провокации бе, си јачат его

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
http://www.ohridnews.com/index.php?mod=2&kat=12&id=32202

ЛШ : Партизан бара влезници за своите навивачи во Скопје
Белградски Партизан за мечот против Шкендија во Скопје ќа бара 5 проценти на влезници од вкупниот капацитет на седиштата на стадионот „Филип Втори“. “Црно-белите“ очекуваат подршка од симпатизерите од Македонија, а најавуваат и навивачи од југот на Србија.

- Според правилата на УЕФА, имаме право да побараме од домаќинот во Скопје да ни обезбеди влезници. Со оглед дека има 32.000 седишта нам според тоа ни следуваат 1.600 влезници кои сигурно ќе ги откупиме за нашите навивачи кои сакаат да го следат реванш натпреварот во Скопје. Веќе има заинтересирани туристички агенции од Врање, Лесковац и Ниш, така што сигурно дека овој контингент на влезници што ќе ги добиеме ќе биде распродаден. Верувамр дека ќe имаме голем број навивачи во Скопје со оглед дека во Македонија Партизан има огромен број на свои симпатизери - велат од белградскиот клуб.

Првиот натпревар од двомечот се игра на 13 јули во Белград, додека реванш мечот се игра седум дена подоцна.

Ohridnews​

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Nejkam sega da solam pamet tuka ili da glumam patriot golem i da im seram na simpatizerite na partizan za toa sto ke idat ovoj natprevar a se makedonci pred se....sepak gi razbiram deka go sakaat timot i sakaat da go gledaat a posebno ako igra vo skopje...go postuem toa i nemam nikakva zamerka...
Mene samo ne mi e jasno kako moze golem broj makedonci da pripagaat na edna grupacija pod imeto grobari kade sto novite generacii vo taa grupa ednostavno skoro i da ne mrazat...imam rodnini vo belgrad i idam cesto tamu i znam otprilika kako stojat rabotite i sto mislat za nas...nekoi se iznenadija od kaj nas koga procitaa sto pisuvaat grobarite i sto mislat za nas...pa tolku ne isplukaa izminative nekolku dena sto sramot nema da mozeme da si go ispereme naredni nekolku godini.....oni ne pcujat i maximalno ne omalovazvaat kako nacija a nie ke im kupuvame masovno karti tuka za da nemalo Albanci na stadion,vprocem toa bil dogovorot....najtragicnoto spored mene bese koga procitav eden komentar od navodno nekoj grobar za toa kakov narod sme nie,svoite timovi ne gi podrzuvame i ne sme se sobirale poveke od 500 luge na tribina(a fakt e toa),a za stranski klub ke sme se sobirale 5000...
Pustata zelba nasa makedonska vo toa sto poveke da im se dodvorime na "idolite" nasi koga doznavme deka ke doagaat vo "nivniot bastion na 'huligani" i drkaci na you tube klipovi na grobari" popznat kako Skopje ili spored niv Skoplje-Juzna Srbija ispadnavme najgolemi budali i ne posramotija za vek i vekov...
Na samo bar 5 minuti neka razmislat site dali ovoj odnos sprema grobarite ili jas kako sto miluvam da kazam "dudlanje" sto go imame nie sprema niv,oni bi ni go vozvratile koga nekoja makedonska navivacka grupa ke gostuva kaj niv...??!!

Jasno mi e mene deka poveketo idat samo radi anti Skendija ama iskreno vo celava situacija sto ke bide na 20ti kaj nas,sramot ke go izede samo makedonecot i nikoj drug,NAS prestavnik ne prestavuva vo ligata na sampioni a na toj stadion ke ima 25 000 albanci so isto tolku albanski znamija a slagot ke bide na istocnata strana kade sto ke se pee PAOKARA EHO TRELA...zacinet so edno 2000 nasi grobari koi spored mene vajda konecno ke svatat deka mestoto nivno na JNA vo beograd e nekade najgore nakaj toaletite i deka nivniot zbor i avtoritet vo taa grupa vredi za 0 !!!

Sekoj od nas moze da bide i grobar i delija i torcida i cpb i komita i fa i ckembar....ama pred se e MAKEDONEC !! Da ti se poseram i vo titula i vo Partizan i vo fudbal i vo navivanje i vo se ako nekoj me vrega mene po nacionalna osnova a so toa gi vrega i moite doma...gabe e se ....

ps.nejkam samo da se raspravam sega so grobarite od kaj nas,vo mojot post gi distancirav simpatizerite od navivacite na Partizan....

pps.ako ima frka na 20ti,spored mene pogolema sansa ima da se desi megu samite grobari nego so nekoj drug...cela sezona se vodi kaj niv borba megu podgrupite za prevlast taka da ne im e bas sjajno na tribina...ogromen del od Juzniot front se protiv nivnata naj jaka i vodecka podgrupa Alckatraz...

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Зошто би ме интересирало средба меќу Албански и Српски тим? Освен ако не навивам за нив онака од хоби?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Јас мислам дека Балистите се бројни и знаат да напраат кореографија порадиот самиот нивни број на навивачи.

Релноста е тоа што влегуваат во Пештерата кај Мечката..... постои уште Не дирај Лава док спава...

Не само што може да дојдат и Делијете да навиваат може да дојде свака могуча навивачка група од србија на тој натпревар, можно е овој натпревар да заврши како Геј парадата во 2001ва година, може навивачите од Рад да си го направат меракот па да чекаат автобуси, пред се.. мислам дека најарно ќе биде никој да не оди таму, дури и Македонец да замине ќе биде претепан.

Совет за Балистите, недај боже да извадите транспарент во врска со Косово.... ќе биде новата Сребреница.

Иако неам ништо против Балистите имам сјајни другари меѓу нив, но се плашам за тие што ќе бидат таму, бидејќи можно е после овој натпревар за секој Македонец кој ќе излезе по Београд да шета да му виси животот на конец.

Деца со акал.

Моја прогноза, ќе биде крваво.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
За ова што се случува во Македонија само ова можам да го постирам. Оваа држава до каде ќе дојде никој не знае.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.733
Поени од реакции
22.895
Еј баш ме интересира кај си чул у светов некој да извикува, било каде "Уби албанеца" :LOL:
Мене ми звучи ко некоја латинска поговорка.
:D Така по грешка сум напишал. :D
--- надополнето: Jun 23, 2011 7:29 PM ---
Јас мислам дека Балистите се бројни и знаат да напраат кореографија порадиот самиот нивни број на навивачи.

Релноста е тоа што влегуваат во Пештерата кај Мечката..... постои уште Не дирај Лава док спава...

Не само што може да дојдат и Делијете да навиваат може да дојде свака могуча навивачка група од србија на тој натпревар, можно е овој натпревар да заврши како Геј парадата во 2001ва година, може навивачите од Рад да си го направат меракот па да чекаат автобуси, пред се.. мислам дека најарно ќе биде никој да не оди таму, дури и Македонец да замине ќе биде претепан.

Совет за Балистите, недај боже да извадите транспарент во врска со Косово.... ќе биде новата Сребреница.

Иако неам ништо против Балистите имам сјајни другари меѓу нив, но се плашам за тие што ќе бидат таму, бидејќи можно е после овој натпревар за секој Македонец кој ќе излезе по Београд да шета да му виси животот на конец.

Деца со акал.

Моја прогноза, ќе биде крваво.
Како и пред секој натпревар и било каков настан кога се крева ваква врева пред одржувањето, настанот поминува во најдобар ред. Така ќе биде и овојпат.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ако по пат не им се деси ништо на Балистите, ондак у Белград многу тешко. Патот ќе им биде ептен жежок.
Ма да и у Белград може да го јадат, али не од Гробари туку од Делије. Нишо чудно и да се договорат заедно да им посакаат топло добредојде. :D Како и да е не очекувам дека мирно ќе пројдат натпреварите. Ма да и не верувам дека ќе има некој потежок инцидент. А за у Скопје ќе збориме после утакмицата у Белград. Ако има нешто тамо, голема е веројатноста Гробари да не ја пројдат Македонската граница, или Косовската :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom