Стев
Rockscourge Stevahn
- Член од
- 19 декември 2019
- Мислења
- 4.484
- Поени од реакции
- 4.323
"Крив сум оти...дрн дрн дрн пре левичарско e"...Kriv si zatoa sho ne sakas da go prifatis resenieto, "prelevicharsko" e za tebe.
Mnogu nesigurno i fragilno delivas so muabetive.
Toj nacin e veke isproban i na zapad.
I ne ti se sviga oti funkcionira oti e od zapad.
Treba licenca i strogo da se reguliraat razmnozuvacite na sortni kucinja.
Kaj nas sopstvenite kucki ne gi vakciniraat a ne pa da gi steriliziraat pa posle koa ke im se okuchi u vardar gi frlaat.
Toj stacionar, kolku kapacitet ke ima 100? 500? 1000 kucinja skitnici? I koja razlika ke napravi toa koga denes 10 novi kucinja ke gi frlat, tie do nareden mesec ke se razmnozat i nisto ne si resil. I sega imas stacionari, prepolni se, oti nekoj saka pitbul a ne dzukela.
Zatoa na zapad nema kucinja skitnici. Site kuchinja se chipirani, odi frli nekoe na ulica utre sabajle po posta ke ti stasa kaznata, nema ni policija da se machi da doaga.
Ako te interesira kako zavrsilo masovno ubivanje zivotni, izguglaj za Emu war vo avstralija.
Ili mozes da odis po kineski pat, da gi jades pa da se spremame za Covid20
Na kraj kraeva, otvori si gofundme pisi za kastriranje skitnici i cekaj donacii. Za 100 eur nekoj bot slucajno ke ti gi pusti.
Ama ke ti se vidat pari, ke gi lupnes u kafana i posle pak sistemot e kriv oti imalo skitnici
1. Пред да имаат решение, гарант, без сенка на сомнеж, куп кучиња ги ловеле и ги “успивале„. И не зборам 1 2 3....зборам илјадници по град. Они немале првично лоша ситуација да ја оправиле. Они имале добра почетна позиција....
2. Нешто што благодарение на “левичарите„ нема ни да имаме. Делот кога испробуваат и што не гарант не бил тукутуа оп и работи. Пошто нели браво запад, браво јунајт јунајт јуроп.....
3.Функционира на запад зашто запад имат пари и функционални институции, барем колку толку. БДП то им е експоненцијално поголемо за да просечен граѓанин да си дозволи...
4.....И ја не работам за да вие спиете со мирна глава. За вашето решение што за жал во вакви услови е апстрактна теорија.
5. Да оди фрли го...ама он бил брат на член на удба, брат во мвр.....
6. И што? Да не имплицираш и пари да потрошуваме за крими одред за кучиња?
7. Денес за денес. Денес те напаѓа куче. Не за 1 месец, не за 12 години туку денес... и што сега? Пак да нападне оти на некој му се глумело буда/ганди?
8. Комично. Не навистина...драго ми е што спомна...навистина мислиш дека неколку луѓе со авион и џип можат држава со големина на македонија да средат?
9. Да да го фунд ме да се кастрираат 3 кучиња...како да магично ќе исчезнат....
за да некој мирно спие. Боље да ги спалам 100те евра наместо да потрошам 1 денар за вашата морална чистота, за “сигналирањето доблести„....