Шинтерница, стационар и инфестација на здивени кучиња

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
4.260
Согледувам дека во некои области од скопје има алармантно високо присуство на агресивни кучиња со тенденција да напаѓаат луѓе....
Има ли некој ова време што се занимава ПРАВИЛНО со овој проблем? Има ли било што што НЕ е од редот на Анима Мунди и сестринските здруженија? Ваше мислење?
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.658
Поени од реакции
28.042
Согледувам дека во некои области од скопје има алармантно високо присуство на агресивни кучиња со тенденција да напаѓаат луѓе....
Има ли некој ова време што се занимава ПРАВИЛНО со овој проблем? Има ли било што што НЕ е од редот на Анима Мунди и сестринските здруженија? Ваше мислење?
Фатите цело маало и секоја фамилија нека стерилизира по една кучка,ке ги снема за 5-6 години
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
4.260
Фатите цело маало и секоја фамилија нека стерилизира по една кучка,ке ги снема за 5-6 години
А кој да стерилизира? Ветеринар? Со кои пари?
Кој да фати кучка? Јас? Да беше само во моја населба плус, а не сегде каде што идам
 
Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.658
Поени од реакции
28.042
А кој да стерилизира? Ветеринар? Со кои пари?
Кој да фати кучка? Јас? Да беше само во моја населба плус, а не сегде каде што идам
Па и тие таму сегде кајшто идеш нека стерилизираат по една.Секој таму кајшто иде или живее
 
Член од
22 јули 2011
Мислења
1.011
Поени од реакции
1.129
Фатите цело маало и секоја фамилија нека стерилизира по една кучка,ке ги снема за 5-6 години

Ме изнасмеа.
Може човекот да го каснат кучињата при обид да ги фаќа и стерилизира. :sekc:
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.658
Поени од реакции
28.042
Ме изнасмеа.
Може човекот да го каснат кучињата при обид да ги фаќа и стерилизира. :sekc:
Како мене не ме каснале? 23 кучки имам од мај до сега стерилизирано,што маалски што по складишта
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
4.260
Прво дефинирај што според тебе значи правилно занимавање со проблемот.
Едно што не е дефинирано од страна на здруженија за права на животни т.е. крајно идиотско.
 
Последно уредено од модератор:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.468
Поени од реакции
3.270
Едно што не е дефинирано од страна на здруженија за права на животни т.е. крајно идиотско.
Здруженијата за права на животните немаат ни обврска, ни надлежност ниту пак капацитет да решаваат проблем на општината/градот.

Не само што не одговори на прашањето што значи тоа правилно занимавање со проблемот (те прашувам бидејќи нагласи со големи букви ПРАВИЛНО, па претпоставував дека знаеш) туку и отвори друго: какво е тоа идиотско занимавање?
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.493
Фатите цело маало и секоја фамилија нека стерилизира по една кучка,ке ги снема за 5-6 години
Што е најтрагично во право си. За кафана пари имаат, за стерилизација немаат и после - zatooo nema da ne bidiiii.

Зборам за ретардиве што го сфаќаат имањето миленик како заебанција а не како обврска со сите добри и лоши страни.
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
4.260
друженијата за права на животните немаат ни обврска, ни надлежност ниту пак капацитет да решаваат проблем на општината/град
Неточно. Имаат обврска и надлежност да ја влошуваат ситуацијата.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.658
Поени од реакции
28.042
Неточно. Имаат обврска и надлежност да ја влошуваат ситуацијата.
Дa не ме сфaтиш декa нaвивaм зa нив,aмa си вo зaблудa.Штo пo тебе требa дa им се нaпрaви нa живи суштествa кoи без дa сaкaaт се рoдиле? Штo би прaвел ти сo нив?
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
4.260
Дa не ме сфaтиш декa нaвивaм зa нив,aмa си вo зaблудa.Штo пo тебе требa дa им се нaпрaви нa живи суштествa кoи без дa сaкaaт се рoдиле?
Ама тоа е проблемот....
СЕГА има агресивни кучиња. Дури ако се стерлизира, за 4-5 години се уште има да има агресивни кучиња.
Јас во дивина живеам волци да ме јадат или?
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.658
Поени од реакции
28.042
Ама тоа е проблемот....
СЕГА има агресивни кучиња. Дури ако се стерлизира, за 4-5 години се уште има да има агресивни кучиња.
Јас во дивина живеам волци да ме јадат или?
Не идaт тaкa леснo рaбoтите кaкo ти штo си мислиш.Јaс се сретнaв случaјнo сo грaдoнaчaлникoт и му дaдoв предлoг еден,се рaзбирa дoкoлку е извoдливo,дa се вoведе тaксa у сметките зa кoмунaлнa хигиенa или зa вoдa пo 50 ден oд дoмaќинствo истo кaкo уличнo oсветлење у сметките зa струјa штo плaќaме.Сo тие пaри дa се финaнсирa стaциoнaр,aли пo Еврoпски терк.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom