- Член од
- 31 мај 2011
- Мислења
- 2.746
- Поени од реакции
- 1.289
колку наплаќаат на паркингот ??
И така јас додека ја чистам дома вц школката и прскам на тренерките Доместос од црни стануваат бели... ЧУДО!
Немора да бидеш непристоен и да навредуваш. Си кажав мислење, кажи си и ти и објасни го.
Ако е чудо, што со тоа чудо? Што носи, што кажува, каква е пораката, што треба да разбереме од него... Не заборавај дека според христијаните и рогатиот може да прави чуда па и во верски објект. Дали е чудо од бога или рогатиот, дали е предвесник за судниот ден, дали е предвесник за нешто ново...
Не е само да се каже дека е чудо, треба и да разберете зошто е сега тука..
Но тоа за верниците христијани, јас сепак велам дека не е чудо само се исчистени фреските. Туку треба да се запрашате зошто „чудото“ се случило на католички велигден, а не чекало православен... Или нешто вие грешите во чекори и денови...
Да се надеваме...само тоа ни останува. Може има правда после овој свет може нема никој не се вратил да ни каже.Според христијанското учење, како ке се покажеш на овој свет и каков човек ке бидеш, после смрта ке одиш во рајот и во пеколот. Сите гледаме што се случува, невини умираат, владеат разни болести, страдаат добри луѓе и слично, но тоа незначи дека не постои никаква виша сила (Господ) која го глеа тоа и одредува што после тоа. Ве замолувам не пишувајте само колку да се пише !
За љубовта на друга тема... Нема одговор на чудово, зошто не е чудо. Не светнала цела црква зошто не е цела премачкана со златна и сребрена боја, значи само златно-сребрените делови од фреските светат (можно е и само тоа клисарот да исчистилЗарем се може со зборови да се објасни, зарем за се имаме одговор ? Ти кога ќе ми ја објасниш ЉУБОВТА јас тогаш ке ти објаснам СЕ што сакаш. Според хриситијаните секогаш и имало вакви како тебе кој иделе против, контра чудата Христови. Одговорот на ова прашање е кај секој од нас. Ако според тебе ова е резултат на исчистените фрески зошто нагло не блеснала цела црква во златно-црвна боја, туку постепено се добива тој сјај ? Според мене не е битно кога се случило ова чудо, битно е дека пораката е пратена до сите нас.
Не можам да укапирам како најдеа НЗС на болдираното со „чудото“ од фреските ?Отец Зоран кој чиноначалствувал со утринската литургија вели дека „Бог ни праќа порака дека треба повеќе да се вртиме кон духовното, а не кон материјалното“.
Дали ова значи дека црковните услуги ќе поефтинат, а свештените лица нема да возат толку скапи автомобили?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=So9erPz6Rcs... за ова што ќе кажеш ?За љубовта на друга тема... Нема одговор на чудово, зошто не е чудо. Не светнала цела црква зошто не е цела премачкана со златна и сребрена боја, значи само златно-сребрените делови од фреските светат (можно е и само тоа клисарот да исчистил)
И знаеш кога ќе поверувам во чудо? Кога сите гладни одеднаш ќе бидат нахранети и кога сите болни одеднаш ќе бидат излечени. Е тоа е чудо, а не светкави ореоли на фрески во некоја мала земјичка на балканот...
Ако тебе ти е скапо да дадеш 5 денари во црква за свеќа,тогаш немора ни да одиш во црква.Отец Зоран кој чиноначалствувал со утринската литургија вели дека „Бог ни праќа порака дека треба повеќе да се вртиме кон духовното, а не кон материјалното“.
Дали ова значи дека црковните услуги ќе поефтинат, а свештените лица нема да возат толку скапи автомобили?![]()
Ете ја причинита за целата фарсаVrska nema, svetat samo tie do 2.5 metra nad zemja. I ne se cisteni, tuku se premackani odozgora, kolku sto mozev da zabelezam, bidejki crvenata boja ja nemalo predtoa. Jas se somnevam deka gi ofarbale pred nekoj den, se isusile i sega go davaat ova vo javnost.
Kolku da se zemat pari e ova...
A neverojatno kolku moze da im se isperat mozocite na lugjeto. Dodeka stoev vo crkvata komentiravme so drugarka "Abe gledaj gi onie gore, sto ne se osvetleni tie, nema sansi ova, nekoj gi nacrtal" i slicno, ne slusna edno dede sto stoese vednas do nas (sigurno ne slusnal bidejki nemase prostor kade da se svrtis vo crkvata) i ni vika: "Kako be nema sansi, eve jas saat vreme stojam tuka, e ovaa freska *pokazuva nakaj freskata* preeska ne bese volku svetla! E ova oklopot ne bese tolku svetol! Eve ja ti kazuem, so moi oci vidov!"
Ne mi se veruvase sto slusam...
Koga go prasav edniot pop nadvor sto stoese, sto misli on mi vika "Pa toa e Bozjiot prst, toa e cudo! Treba site da si go sfatime kako opomena od Bog bidejki tuka ni gradat, ja trgnaa rapmata, vernicite ne mozat da vlezat vo crkvata, postavija parkiranje, treba site da si go sfatat kako opomena od Bog.".
Ete sto bilo rabotata xD
Abe smeski![]()
За видеото веќе е дискутирано дека не е богородица туку е фиќо. Не е до инаетот, туку не верувам слепо во се што ќе видам. Јас сум личност што за се бара логично објаснување. За различното време на светење на фреските... Неможе клисарот сите во исто време да ги исчисти. Ако се премачкани со нешто додека се исушат ќе поминат не два саати туку и два дена, затоа се јавува различен период на светење.http://www.youtube.com/watch?v=So9erPz6Rcs... за ова што ќе кажеш ?
Ама тебе не ти е до дискусја, тебе ти е ИНАТ да тераш. Абе човек никој не те тера да веруваш ама не можеш да се спротиставуваш на ова !!! Ти коа чистиш дома прво еден дел од веце школката свети, па после 2 саати друг дел и наредниот дел цела свети чиста ? За гладните и за неправдите пишав погоре, прочитај.
Ne se pette denari problem, ogranicen umu!Ако тебе ти е скапо да дадеш 5 денари во црква за свеќа,тогаш немора ни да одиш во црква.