I
Iblis
Гостин
Богохулие, еретик, предавник, ќе гориш или мрзнеш во пеколот(зависи во кој ќе те пратат), срамота.- не ги шкртале.. ги чистеле пред некоја недела и сега почнува да се појавуваат хемиски реакции. Сабајле се јави една гледачка која кажа дека била сведок дека пред некоја недела ги премачкувале со некое средство за да се прочистеле пред празнициве.
Неможеш да сфатиш како некој не верува во господ, мислиш дека тие од огорченост зборуваат против него, не е дека имам против него нешто или не ми бил убав животот па него ќе го кривам и на тој начин ќе му се "одмаздувам" туку едноставно сфатив дека тоа ми нема никаква логика и смисла. Ете само ги отворив очите ништо друго.
мене ми е полесно така, на некој му е полесно кога верува во нешто што е над него.. немам ништо против него ако така му е поубаво да ја предава одговорноста за неговиот живот на некојси "поважен" "поголем" од него и има потреба да се покорува.. тоа си е негово право.
П.С.
Не мислам ништо од горенаведеното, само сакам да го забрзам процесот, поарно во еден пост да се сите оние придавки.