Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
- не ги шкртале.. ги чистеле пред некоја недела и сега почнува да се појавуваат хемиски реакции. Сабајле се јави една гледачка која кажа дека била сведок дека пред некоја недела ги премачкувале со некое средство за да се прочистеле пред празнициве.

Неможеш да сфатиш како некој не верува во господ, мислиш дека тие од огорченост зборуваат против него, не е дека имам против него нешто или не ми бил убав животот па него ќе го кривам и на тој начин ќе му се "одмаздувам" туку едноставно сфатив дека тоа ми нема никаква логика и смисла. Ете само ги отворив очите ништо друго.

мене ми е полесно така, на некој му е полесно кога верува во нешто што е над него.. немам ништо против него ако така му е поубаво да ја предава одговорноста за неговиот живот на некојси "поважен" "поголем" од него и има потреба да се покорува.. тоа си е негово право.
Богохулие, еретик, предавник, ќе гориш или мрзнеш во пеколот(зависи во кој ќе те пратат), срамота.
П.С.
Не мислам ништо од горенаведеното, само сакам да го забрзам процесот, поарно во еден пост да се сите оние придавки.

Очигледно имале пролетно чистење на црквата..
Незнам зошто е дискутабилно ова? Не е чудо, само чисти фрески. Deal with it ...

Да и јас ја слушнав сабајле жената што се јави на Здраво Македонијо. Слушнав и на радио дека многу луѓе тргнале накај Црквата да го видат "чудото", што значи дека финтата запали.Чист профит е во прашање, ништо друго, барем според мене.

Јеп и надлежниот поп за црквата не знаел? Не заебавај, или е некаква чудна хемиска реакција (чудо) или е монтажа и треба попот да одговара. Нема ништо чудно во Ватикан годишно се пријавуваат стотици случаи на чуда, некои се прифаќаат, некои научно се докажуваат дека не се чуда, трети се испоставува дека се измами од обични луѓе или пак попови. Мене ми е интересна реакцијата на некрстените - а у нема шанси, па исмевања, па плукање, па се прават паметни...простотилак. Ако не се согласувате од почит не исмевајте само кажете дека не се согласувате.

Да и јас ја слушнав сабајле жената што се јави на Здраво Македонијо. Слушнав и на радио дека многу луѓе тргнале накај Црквата да го видат "чудото", што значи дека финтата запали.Чист профит е во прашање, ништо друго, барем според мене.
Осечам, никој нема да му биде дозволено да види со свои очи дека почнала некоја икона да се "свети". Иначе, одличен маркетинг. :)

Зашо одма одете у војна религија версус атеизам ?? Се уште фале и христијанство версус други религии.. ццц .. Јас не верувам во ниеден Бог , и се додека не се темелно испита ова , нема да го декларирам на слепо ко чудо или слично . Вакви дешавки има секојдневно по светот , Бразил врие од вакви работи , а сите се фејк.

Поправено ;)

Ебал ве профитот,не се правите глупаци со сила.
Иконите ако биле чистени пред некое време,да речеме две недели,до ден два после чистењето ќе се покажеле реакциите,а не баш на неколку дена пред Велигден.
Удрете на логика малку,не само ја мачите тастатурата колку да пишете нешто без врска.

Да ама моментално се во фаза на чистење (што значи сега да отидеш и да седиш ќе ги гледаш како се чистат..) претпоставувам се работи за некоја хемиска реакција o.O како и да е чекам некој експерт хемичар или вотевр да каже што е ..

Како не ви е срам да коментирате против религија и вера (читај, било која). Малце да сте запознаени со христијанските учење немше да го пишувате ова, ама толку ве воспитале од дома. Секакви глупости читам, пролетно чистење и поради тоа биле осветлени фреските.... па нели глеате има сведоци што цел ден седат во црквата и набљудуваат и пренесуваат дека дел по дел се осветлуваат фреските се повеќе и попот кажа дека има разлика од вчера до денес. Прости им Боже не знаат што зборат...

Денес 100.000 деца умреа од глад и болести... Бог беше зафатен со побитни работи:(

Според христијанското учење, како ке се покажеш на овој свет и каков човек ке бидеш, после смрта ке одиш во рајот и во пеколот. Сите гледаме што се случува, невини умираат, владеат разни болести, страдаат добри луѓе и слично, но тоа незначи дека не постои никаква виша сила (Господ) која го глеа тоа и одредува што после тоа. Ве замолувам не пишувајте само колку да се пише !

aj sea sekoj kako znae i umee neka ja shiri vesta niz stranskite sajtovi, forumi..... neka chue svetot za nas
ISKORISTETE ja mozhnosta :)
--- надополнето: 9 април 2012 во 16:38 ---
gejcite od nishto- pravat neshto
zoshto pa ne i nie

Како не ви е срам да коментирате против религија и вера (читај, било која). Малце да сте запознаени со христијанските учење немше да го пишувате ова, ама толку ве воспитале од дома. Секакви глупости читам, пролетно чистење и поради тоа биле осветлени фреските.... па нели глеате има сведоци што цел ден седат во црквата и набљудуваат и пренесуваат дека дел по дел се осветлуваат фреските се повеќе и попот кажа дека има разлика од вчера до денес. Прости им Боже не знаат што зборат...
И така јас додека ја чистам дома вц школката и прскам на тренерките Доместос од црни стануваат бели... ЧУДО!
Немора да бидеш непристоен и да навредуваш. Си кажав мислење, кажи си и ти и објасни го.
Ако е чудо, што со тоа чудо? Што носи, што кажува, каква е пораката, што треба да разбереме од него... Не заборавај дека според христијаните и рогатиот може да прави чуда па и во верски објект. Дали е чудо од бога или рогатиот, дали е предвесник за судниот ден, дали е предвесник за нешто ново...
Не е само да се каже дека е чудо, треба и да разберете зошто е сега тука..
Но тоа за верниците христијани, јас сепак велам дека не е чудо само се исчистени фреските. Туку треба да се запрашате зошто „чудото“ се случило на католички велигден, а не чекало православен... Или нешто вие грешите во чекори и денови...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom