Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
S

Sheldon Cooper

Гостин
Ајде сатанист објасни ми те молам зошто???
Не си вреден за објаснување. Мозокот ти нема капацитет да преработи некоја информација што оди контра религијата и веднаш се јавува одбрамбениот механизам - навредата. (сатанист)

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Не си вреден за објаснување. Мозокот ти нема капацитет да преработи некоја информација што оди контра религијата и веднаш се јавува одбрамбениот механизам - навредата. (сатанист)
Па си ја бранам религијата за разлика од вас кои само плукате

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А има и една друга негативна страна на сето ова. Како што напишав предходно црвената боја е цинобер, кој е главен оксид на живата, која исто така се раствара за да формира смеси со златото и со останатите метали кои се употребуваат за изработување на икони.
Е сега што ако ова така наречено чудо е како последица на некоја хемиска реакција и што ако е штетно по здравјето на лугето?
Што правиме тогаш? Црквата не дозволува истражување, а лугето доагаат, гледат, допираат.
Многу неодговорно од страна на црквата нели.
Кој не дозволува истражување? И според тебе кој би требало да истражува? До сега цел народ ќе испоцркал според твоите видувања за отровни бои...

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Кој не дозволува истражување? И според тебе кој би требало да истражува? До сега цел народ ќе испоцркал според твоите видувања за отрвни бои...
Свештеник од црквата утрово даде изјава дека нема потреба да се истражува- зошто?
Бидејки постои можност да е хемиска реакција нека истражуваат луге стручни во таа област.
Немора да значи дека одма ке испоцркаат, можеби ке се појават последици после неколку месеци, години...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
И што решивте,чудо е или не ?

Јес да треба да се испита,ама вие одма идете на исмевање на својата религија,одма удирате на ремет,изгледа многу ви е интересно.
Дај смирете се малку,да ве прочита некој од страна ќе ви се пукне од смеа.

Ама тоа е ти е Македончето,секогаш ќе биде македонче,никогаш Македонец.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Свештеник од црквата утрово даде изјава дека нема потреба да се истражува- зошто?
Бидејки постои можност да е хемиска реакција нека истражуваат луге стручни во таа област.
Немора да значи дека одма ке испоцркаат, можеби ке се појават последици после неколку месеци, години...
Немора, но ќе се истражи. Нормално е да се истражи и ќе се истражи.

I

Iblis

Гостин
Не е навреда,факт е дека е секој што зборува против црквата е сатанист
Оф топик поради основна едукација.
Може да е и Христијанин(што мислиш како настанало Протестантството), Муслиман, Атеист, Агностик, Будист, Таоист, Викан и ред други работи. Заедничко им е негодувањето во врска со црквата, веројатно поради начинок како истата го води бизнисот. Акцентот овде е на бизнис, не на начинот. Да продолжам со објаснувањето?
Он топик
Да почекаме да поминат испитувањата, доколку се прават истите?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Абе гледам читам и се чудам се атеисти овде.
Шо толку бог ви има згрешено да го мразите.Сигурно сте сакате на сите да ви помогне милионери да станете но тоа чудо не се случило ,па затоа плукате.Бидете среќни што имате да живеете леб да јадете.
А ова во црквава јас не верувам дека некој би се осмелил да шкрта по фрески.
Ова е божјо чудо!!!
"Шо толку бог ви има згрешено да го мразите"
- како може да ми згреши некој или да го мразам кога ЗНАМ дека не постои?

"Сигурно сте сакате на сите да ви помогне милионери да станете но тоа чудо не се случило ,па затоа плукате."

- Koj да ми помогне?

"А ова во црквава јас не верувам дека некој би се осмелил да шкрта по фрески."

- не ги шкртале.. ги чистеле пред некоја недела и сега почнува да се појавуваат хемиски реакции. Сабајле се јави една гледачка која кажа дека била сведок дека пред некоја недела ги премачкувале со некое средство за да се прочистеле пред празнициве.

Неможеш да сфатиш како некој не верува во господ, мислиш дека тие од огорченост зборуваат против него, не е дека имам против него нешто или не ми бил убав животот па него ќе го кривам и на тој начин ќе му се "одмаздувам" туку едноставно сфатив дека тоа ми нема никаква логика и смисла. Ете само ги отворив очите ништо друго.

мене ми е полесно така, на некој му е полесно кога верува во нешто што е над него.. немам ништо против него ако така му е поубаво да ја предава одговорноста за неговиот живот на некојси "поважен" "поголем" од него и има потреба да се покорува на нешто имагинарно.. тоа си е негово право.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А има и една друга негативна страна на сето ова. Како што напишав предходно црвената боја е цинобер, кој е главен оксид на живата, која исто така се раствара за да формира смеси со златото и со останатите метали кои се употребуваат за изработување на икони.
Е сега што ако ова така наречено чудо е како последица на некоја хемиска реакција и што ако е штетно по здравјето на лугето?
Што правиме тогаш? Црквата не дозволува истражување, а лугето доагаат, гледат, допираат.
Многу неодговорно од страна на црквата нели.
А таа хемиска реакција се случува преку ноќ? Затоа што во црквата има секој ден луѓе, а оваа промена според нив се случила наеднаш. Исто како со бакарот од соборниот храм, не можеме сега да викаме се случи чудо бидејќи се смени бојата, тоа е нормален процес, ама вака наеднаш не знам дали е можно т.е. дали некој знае за таква хемиска реакција?

Kajgana Shop

На врв Bottom