Човеколики мајмун или Адам и Ева?

Како настанале луѓето?

• Човеколики мајмун

Гласови: 162 66,9%
  • Адам и Ева

Гласови: 80 33,1%

• Вкупно гласачи
    242
Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Covekot nastanal koga na zemjata se srusil svemirski brod i dur popravale brodot pocnale da se parat so majmuni i taka nastanal covekot
А како настанале тогаш вонземјаните... се разбира пред да дојдат на Земјата за незаборавната оргија со мајмуните?

Во ред е да се наоѓаат недостатоци на Дарвиновата, па и било која научна теорија. Ама на секоја грешка да се реагира со: „Ова не е точно, значи Господ“ е идиотски.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
E kako pa ne sum ja gospod da zanm sve ...vie prasavte kako nastanale lugeto dal od goposd dal od majmuni jas vikam od svemirci i majmuni nema drugo objasnuvanje logicko.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Дарвин во "Постанок на видовите" барем 800 пати вели дека се работи само за теорија. На вас останува да изберете дали сакате да велите дека сте од мајмун.
Јас велам дека сме божја креација.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ние сме некој вид на енергија која постојано кружи и преминува од еден вид во друг.
Многу ме радува што некој реално го согледал светот

Evoluiras umstveno ama kaj nekoj tipovi na luge e zastanata i taa evolucija momentalno pocnuvat da odat nanazad.
малку да те поправам, тие не идат наназад, туку и тие напред еволуираат само во друга насока, која насока ќе се покаже како најспособна да се адаптира кон надворешните промени, таа ќе опстане другата полека ќе изумре.

Дарвин во "Постанок на видовите" барем 800 пати вели дека се работи само за теорија. На вас останува да изберете дали сакате да велите дека сте од мајмун.
Јас велам дека сме божја креација.
Точно тое е теорија и таа денес е многу допрецизирана и денес посто модерната синтетичка теорија на еволуција.
И сега малку лекции по дефиниции за да не дојде до забуни.
Хиптеза, е претпоставка која нема никакви материјални докази, во науката како докази најќесто се експерименталните докази кои кога се изведени од поваќе различни луѓе на различни места, пак го даваат истиот резултат.
Секоја Хипотеза која ги има овие материјални докази преоѓа во теорија. Значи Хипотезите можат дефиниционо во теории да прејдат само во материјалниот свет. Под материјален свет се подразбира свет во кој се работи со опиплива работаи одноасно законитости под кои подлежат сите физички тела и полиња.
За настанокот на животот на светов има повеќе хипотези едноата е дека господ ја создал, другата е дека еден жив организам односно бактерија била импортирана на земјината топка со што под поволните услови се развил целиот жив свет, или пак поради сложените хемиски реакции кои биле иницирани од релните услови на земјата пред 3,5 милиљарди години доаѓа до синтетизирање на сите потребни механизми на една сложена хемиска реакција која се репродуцира и продолжува да трае, а која ние ја викаме жив свет.
Последниве две се поткрепени со еволуцијата, која исто така била за време на дарвин хипотеза, но поради огрмниот број на докази денес предефинирана е како теорија.
Хипотезата за тоа дека животот на земјата и човекот биле создадени од господ останува во материјалниот свет хипотеза, бидејќи за таа хипотеза не постојат докази во материјалниот свет.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Па фала богу дека сме од мајмуни настанати еве јас конкретно сум најглупиот мајмун знам банани да јадам, живеам во глутница кога имам време се глупирам по форуми тоа се доволно докази дека сме од мајмуни настанати

Шала на страна вие навистина верувате дека со текот на времето една мува еве и риба нека биде може да еволуира за 2,3 милјјарди години во човек
попрво ќе се обесам јавно на плоштад пред сите медиуми отколку да верувам во такви глупости

Бесење на плоштад Рулз

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Па фала богу дека сме од мајмуни настанати еве јас конкретно сум најглупиот мајмун знам банани да јадам, живеам во глутница кога имам време се глупирам по форуми тоа се доволно докази дека сме од мајмуни настанати

Шала на страна вие навистина верувате дека со текот на времето една мува еве и риба нека биде може да еволуира за 2,3 милјјарди години во човек
попрво ќе се обесам јавно на плоштад пред сите медиуми отколку да верувам во такви глупости
Никој не те тера да веруваш во ништо, еве јас верувам во материјалниот свет и верувам дека кога ќе фатам камен во рака дека и навистина држам камен во рака, ти веруваш во хипотезата дека господ го создал живото на земјата и човекот и покрај одредени материјални докази кои идат во прилог на спротвставената хипотеза која дефиниционо е премината во теорија.
Што се однесува до мене јас иако верувам на материјалните докази, пак ги подржувам луѓето кои веруваат дека господ директно го создал човекот да си продолжат да си веруваат во тоа за да не би имале такви ко тебе кои би се бесле по плоштади , бидејќи тоа е тотално контрапродуктивно.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Адам и Ева зачетоци, а после тоа од мрза некои луѓе станале мајмуни... пример ние!

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Прашање за тие што викаат дека сме настанати по Адам и Ева: Како продолжило размножувањето на човекот после Адам и Ева? Како е можно нивните деца да имаат однос, кога според црквата тоа е забрането? Немојте да е сфатите погрешно, дека јас не верувам во Господ, јас верувам и сум православен, а и ги држам најголемите пости и се причестувам. Или како да верувам (според црквата) дека земјата има облик на плоча и дека неа ја носат 3 огромни кита?

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Прашање за тие што викаат дека сме настанати по Адам и Ева: Како продолжило размножувањето на човекот после Адам и Ева? Како е можно нивните деца да имаат однос, кога според црквата тоа е забрането? Немојте да е сфатите погрешно, дека јас не верувам во Господ, јас верувам и сум православен, а и ги држам најголемите пости и се причестувам. Или како да верувам (според црквата) дека земјата има облик на плоча и дека неа ја носат 3 огромни кита?
Другите штрк ги донел, овие само се сакале не биле создадени за секс...

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Дарвиновата теорија не е до крај докажана. Да беше така како што вика он, зашто денес истите тие човеколики мајмуни, не стануваат луѓе? :)

Сепак би ги одбрала Адам и Ева!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Дарвиновата теорија не е до крај докажана. Да беше така како што вика он, зашто денес истите тие човеколики мајмуни, не стануваат луѓе? :)

Сепак би ги одбрала Адам и Ева!
Izgleda si bila bolna denta koga koga se predavalo toa na biologija. A izgleda i ostanative sto se izbacija so nekoi nepromisleni komentari, nema smisla da citiram.

Covekot i majmunot imaat ist predok, sto znaci deka evoluirale od isto sustestvo. Zatoa majmunite ne evoluiraat vo ludje, zasto NIKOGAS NE NI EVOLUIRALE VO LUDJE!!!!!!!

Anyway toa e teorijata na Darwin...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ем незнајте ем тресете на темава. Луѓето НЕ еволуирале од мајмуни, туку луѓето и мајмуните имаат заеднички предок.

А тоа за Адам и Ева, во 21 век да веруваш во тоа е апсурд.:/

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Многу ме радува што некој реално го согледал светот

малку да те поправам, тие не идат наназад, туку и тие напред еволуираат само во друга насока, која насока ќе се покаже како најспособна да се адаптира кон надворешните промени, таа ќе опстане другата полека ќе изумре.

Точно тое е теорија и таа денес е многу допрецизирана и денес посто модерната синтетичка теорија на еволуција.
И сега малку лекции по дефиниции за да не дојде до забуни.
Хиптеза, е претпоставка која нема никакви материјални докази, во науката како докази најќесто се експерименталните докази кои кога се изведени од поваќе различни луѓе на различни места, пак го даваат истиот резултат.
Секоја Хипотеза која ги има овие материјални докази преоѓа во теорија. Значи Хипотезите можат дефиниционо во теории да прејдат само во материјалниот свет. Под материјален свет се подразбира свет во кој се работи со опиплива работаи одноасно законитости под кои подлежат сите физички тела и полиња.
За настанокот на животот на светов има повеќе хипотези едноата е дека господ ја создал, другата е дека еден жив организам односно бактерија била импортирана на земјината топка со што под поволните услови се развил целиот жив свет, или пак поради сложените хемиски реакции кои биле иницирани од релните услови на земјата пред 3,5 милиљарди години доаѓа до синтетизирање на сите потребни механизми на една сложена хемиска реакција која се репродуцира и продолжува да трае, а која ние ја викаме жив свет.
Последниве две се поткрепени со еволуцијата, која исто така била за време на дарвин хипотеза, но поради огрмниот број на докази денес предефинирана е како теорија.
Хипотезата за тоа дека животот на земјата и човекот биле создадени од господ останува во материјалниот свет хипотеза, бидејќи за таа хипотеза не постојат докази во материјалниот свет.
Mene ovie dve mi se najrealni i licno gi stavam pred darvinovata teorija. Inaku ima uste edna teorija koja veli deka malku falelo covekot namesto od jaglerod, da bide sozdaden od silikon :]

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ниедното ни другото...од вагина и пенис!

Kajgana Shop

На врв Bottom