Чиј е ѓеврекот? :)

Член од
23 април 2012
Мислења
44
Поени од реакции
38
Незнам за ѓеврекот, али пред некој ден на вести дадоа еден блгарин што тресеше зелени дека ракијата е за прв пат произведена во 14ти век, и тоа во бугарија
Молиим?? С рачијата да не си играа бугарето оти ебал сам им мајта.Знае се оти рачијата е напраена в Берово какви бугаре какви макрачи какви бакрачи, кој било бугарин макар и Парванов нека ми дое сос петиција дека пиша оти рачијата е бугарска,че му акна бокс .

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Неможеш тука да згрешиш, се што гледаш околу себе или е на Бугарија или на Грција трето нема.
Зашто ли сите на Балканот сме толкова слични?! - от ракиja,през боза, през геврек, през Маjкал Джексан и Барак Обама. :icon_lol:
Балкански синдром!

1

1292

Гостин
Абе не се замарајте со Грците, па тие тврдат дека и Солун е грчки.:icon_lol:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Како две мали дечиња што се тепаат за чоколатце, ама по мене ѓеврек ми личи на турски збор.
Ова кај нас му доаѓа како со ајварот што е словенечки, нели они го патентираа.. :)

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Турски е и те како.Ѓеврек е турски израз "Џеврек" исто како и Ѓомлезе и други јадења.Грците многу сакаат бе,ем јадењето ем културата!
Ѓомлезе не е охридски специјалитет познат под името „подтури подпечи“. Турците го украле рецептот и поради комплексноста на името го завикале Ѓомлезе;)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ѓомлезе не е охридски специјалитет познат под името „подтури подпечи“. Турците го украле рецептот и поради комплексноста на името го завикале Ѓомлезе;)
Па не реков дека е охридски бе! инаку прв пат слушам за тоа,можеби е вистина :D

M

Muranyi

Гостин
Леееј ми се пријаде убаво топло ѓеврече со многу сусамче и јогуртче успат:) Срам да ви е.А за тоа чив бил ич гајле не ми е,тоа само ја докажува човековата глупост и со какви идиоштини се занимава светот.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Мака си имаат Арапите им ги купуваат островите, уште узото некој да им го украде и капитулација:sneaky:
Да им текне на струмичаните да го украдат и да го прекрстат у МАСТИКА.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ма Грциве тврдат оти нивнa e мусаката, и уште едно чудо работи кои врска нема дека се нивни, само си ги наследиле (исто како и ние) додека биле под ,,турско,,.
Гласам за Турција :)

Kajgana Shop

На врв Bottom