Чиј е ѓеврекот? :)

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам за ѓеврекот, али пред некој ден на вести дадоа еден блгарин што тресеше зелени дека ракијата е за прв пат произведена во 14ти век, и тоа во бугарија
Молиим?? С рачијата да не си играа бугарето оти ебал сам им мајта.Знае се оти рачијата е напраена в Берово какви бугаре какви макрачи какви бакрачи, кој било бугарин макар и Парванов нека ми дое сос петиција дека пиша оти рачијата е бугарска,че му акна бокс .

Неможеш тука да згрешиш, се што гледаш околу себе или е на Бугарија или на Грција трето нема.
Зашто ли сите на Балканот сме толкова слични?! - от ракиja,през боза, през геврек, през Маjкал Джексан и Барак Обама. :icon_lol:
Балкански синдром!

limun0p3zgmy9uw.jpg

Како две мали дечиња што се тепаат за чоколатце, ама по мене ѓеврек ми личи на турски збор.
Ова кај нас му доаѓа како со ајварот што е словенечки, нели они го патентираа.. :)

Турски е и те како.Ѓеврек е турски израз "Џеврек" исто како и Ѓомлезе и други јадења.Грците многу сакаат бе,ем јадењето ем културата!
Ѓомлезе не е охридски специјалитет познат под името „подтури подпечи“. Турците го украле рецептот и поради комплексноста на името го завикале Ѓомлезе;)

Ѓомлезе не е охридски специјалитет познат под името „подтури подпечи“. Турците го украле рецептот и поради комплексноста на името го завикале Ѓомлезе;)
Па не реков дека е охридски бе! инаку прв пат слушам за тоа,можеби е вистина :D

Требаше да биде у прашална форма, значи: Ѓомлезе не е охридски рецепт?
Можеби е незнам.Баба ми вели,од турците е тој рецепт

Леееј ми се пријаде убаво топло ѓеврече со многу сусамче и јогуртче успат:) Срам да ви е.А за тоа чив бил ич гајле не ми е,тоа само ја докажува човековата глупост и со какви идиоштини се занимава светот.

Мака си имаат Арапите им ги купуваат островите, уште узото некој да им го украде и капитулација:sneaky:
Да им текне на струмичаните да го украдат и да го прекрстат у МАСТИКА.

Ма Грциве тврдат оти нивнa e мусаката, и уште едно чудо работи кои врска нема дека се нивни, само си ги наследиле (исто како и ние) додека биле под ,,турско,,.
Гласам за Турција :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom